Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szülőin téma a pelenkaügy

A győri Horváth családban három gyermeket nevel az anyuka: a 14 éves Petrát és Bettit, valamint az ötéves Alexandrát. Petrát halmozott sérültsége miatt pelenkázza az anya, január óta azonban nem tudja ingyen felíratni ezt a háziorvosukkal. A probléma egy rendkívüli szülői értekezlet témája volt nemrégiben a győri szülők körében.
A Petz-kórház újszülöttrészlegén váltott műszakban dolgozó Horváth Beatrix végsőkig elkeseredett. Eddig sem dúskáltak, ám a szükséges pelenkamennyiség havonta plusz 15–20 ezer forinttal is megterhelheti a családi kasszát.
– Petra sérültségét méhen belüli oxigénhiánnyal magyarázzák az orvosok – magyarázta az édesanya. – Önellátásra képtelen, felállni, közlekedni sem tud, így születésétől fogva őt pelenkázni kell. A háziorvosunk a múltkori látogatásunkkor széttárta a karját, mondván: nem írhatja fel közgyógyra a pelenkát. Fogalmam sincs, mit tegyek...
Közgyógyigazolványra január elsejétől a háziorvosok valóban nem írhatják fel az eddig megszokott és használatban lévő Tena pelenkát – tájékoztatott Beck Gáborné, a Hétszínvirág Egyesület elnöke –, de helyette felírathatnak egy másikfélét, a Berbero pelenkát. Ennek használatára szakorvos, például gyermekideggyógyász vagy urológus tehet javaslatot.
Győrben a Hétszínvirág Egyesület szülői klubja épp e témában tanácskozott a minap. Lapunk úgy tudja, az eddigi negyedéves felíratás helyett havonta kell megrendelni a szükséges pelenkamennyiséget, ami pluszterhet jelent a halmozottan sérült gyermeket nevelő szülőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára volt tavaly a búzának

Minőség helyett mennyiség? Erősödik a búza kalászos gabonán belüli dominanciája Csongrád megyében,… Tovább olvasom