Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Született szegedi feleségek

Sokan tartják, hogy minden sikeres férfi mögött egy erős asszony áll, aki figyelmességével, szeretetével biztosítja a nyugodt családi hátteret és lelki támaszt nyújt. Ismert és sikeres szegedi sportoló, művész és gazdasági szakember feleségével beszélgettünk. Megerősíthetjük, és a nőnap alkalmából bizonyíthatjuk is a tételt: valamennyiük neje sokat segített abban, hogy learathassák a munkájuk gyümölcsét.
Vladan Matics, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának edzője négy éve ismerte meg feleségét, Henriettát, aki akkor az Átriumban dolgozott pultosként. A sportoló mindennapos vendég volt a presszóban, játékostársaival százával itták a feketét.

A hősszerelmes sportoló

– Már aggódtam érte, hogy kávémérgezést kap. Mindig mosolygott rám, de mivel nem beszélt magyarul, nemigen kommunikáltunk – emlékezett vissza megismerkedésükre Heni. A hősszerelmes sportoló nem hagyta annyiban a dolgot: egy magyarul és szerbül is jól beszélő barátját kérte meg, hogy segítsen neki. Az első randevút egy diszkóba beszélték meg, ahol a „kerítő" és Heni barátnője is ott volt. A légyott saját elmondásuk szerint pocsékul, a folytatás annál meggyőzőbbre sikeredett. Matke – akinek a magyar nyelvtudása kezdetben kimerült a kávé, a kóla és a narancslé szavakból – nekiesett a szótárnak, és miután így az udvarlás is gördülékenyebben ment, minden felgyorsult. 2003 februárjában, alig néhány hét után összeköltöztek, áprilisban már az eljegyzés is megvolt, május közepén pedig kiderült: kisbabát várnak.

– Vladan éppen olyan gyors volt, mint a pályán. December hatodikán házasodtunk össze, és 18-án már meg is született a fiunk, Dusán. Kimondhatatlanul boldogok voltunk – mesélte Heni. A család szeme fénye már betöltötte a harmadik életévét, a napokban kezdett el oviba járni. A fiatal anyuka rendszeresen heti tizenkét fitneszórát tart, és hetente háromszor számítógépes tanfolyamra jár. Természetesen a Pick hazai mérkőzésein is ott ül a lelátón. A fiatal pár le sem tagadhatná, hogy kiegyensúlyozott, harmónikus életet él. Nem meglepő: újabb babát terveznek.

Domonkos András az ország egyik legsikeresebb lízingcégének, a százmilliárd forintnál is nagyobb forgalmat lebonyolító Lombardnak az első embere. A vezérigazgató immáron tizennyolc éve él boldog házasságban feleségével, Sándor Ildikóval. A házaspár a főiskolai évek alatt ismerte meg egymást.

– András megkért, hogy nyelvtanilag nézzem át a közgazdász diplomamunkáját. Segítettem neki, bár úgy éreztem, hogy ez csak ürügy volt, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Szépen, lassan össze is kapcsoltuk az életünket – elevenítette fel Ildikó, aki a 17 éves Flóra és a 13 éves András Márton anyukája. A pedagógus végzettségű asszony – akárcsak a férje – ambiciózusnak bizonyult: nyelvvizsgát és külkerdiplomát szerzett, hogy aztán ügyvezetőként saját kereskedelmi vagyonkezelő kft.-t irányítson. A vállalkozást tavalyelőttig üzemeltette, de manapság a család a legfontosabb számára. Azért nem titkolja: több terve is van. A közeljövőben humán területen szeretné megmérettetni magát. Ildikó férje nőnapon és anyák napján is kedveskedik feleségének virággal. – Soha nem cserélném el a figyelmességét csokrokra. Őszinte, odaadó embernek ismerem, aki rajong a családjáért. Persze nem élünk rózsaszín ködben, temperamentumos család vagyunk, kisebb civakodásokkal, apró nézeteltérésekkel – engedett bepillantást a família életébe Ildikó. A Domonkos család ritkán jár külön utakon: kedvenc kikapcsolódásuk a síelés és a balatoni vitorlázás, ahová mindig együtt mennek.

A fészekrakás évei

Altorjay Tamás a Szegedi Nemzeti Színház ünnepelt operaénekese. Feleségével, Évával hat gyermeket nevel. A családnak eleinte rezsire sem futotta. – Az egyetem befejezése után Tamás építészmérnöki állást kapott Szegeden. Szatymazra költöztünk egy régi, örökölt villába. Itt született az első két gyermekünk, Ábel és Domonkos. A többiek – Benedek, Rebeka, Johanna – már a szegedi panelba érkeztek meg, a legkisebb, Boldizsár pedig már a jelenlegi kertes házunkba, amit tizenkét évig újítottunk, szépítettünk. Mi kilencen, a férjemék négyen voltak testvérek, így egyikünk számára sem volt furcsa a népes család.

Minden premieren

Tamás a szegedi konzervatórium után a zeneművészeti főiskolát és végül az egyetemi kiegészítő szakot is elvégezte. Mégis sokáig a Vedresben tanított mérnök tanárként, miközben mellékállásban a színházban énekelt. Később főállásba került a teátrumban és lassan abbahagyta a tanítást. Közben Éva is képezte magát: – A harmadik és a negyedik gyermekünk születése közben végeztem el a főiskolát matematika–fizika szakon. Már az ötödiket vártam, amikor a diplomát átvettem – árulta el. Éva napközis tanárként, ingatlanközvetítőként és évekig fogyatékos gyerekekkel is dolgozott, ezért a gyógypedagógusi tanári oklevelet is megszerezte – és mindemellett a háztartást is vezeti. Persze a férje bemutatóin valamennyi gyermekükkel ott ülnek a színházban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom