Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a Volán-dolgozók

Sztrájkot helyezett kilátásba a jövő év januárjára a valamennyi Volán társaság alkalmazottját képviselő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

A kaposvári székhelyű Volán szakszervezeti vezetője szerint a Kapos Volán szakszervezete csatlakozik a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumának felhívásához és "kész a bérharcban részt venni".

Előzőleg Hoffmann Antal, a szakszervezeti fórum képviselője szerdán az MTI-nek elmondta: a munkáltatói szövetséggel kötött kétéves bérmegállapodás értelmében jövőre 4,9 százalékos béremelés illetné a munkavállalókat, azonban erről szerdáig nem sikerült egyezségre jutni a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével.

Dobi István, a kaposvári székhelyű közlekedési vállalat szakszervezeti vezetője szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Kapos Volán szakszervezete csatlakozik a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumának felhívásához.

"A januárban tervezett sztrájkban egyértelműen tevőlegesen kívánunk részt venni és bízunk abban, hogy a Kapos Volán munkavállalói a meghirdetett időpontban beszüntetik a munkát" - írta közleményében a helyi szakszervezet elnöke. Úgy vélekedett: nem túlzó a szakszervezetek 4,9 százalékos keresetfejlesztési követelése.

Dobi István azzal kapcsolatban, hogy egyezség hiányában január 12-e nulla órától határozatlan idejű BKV-sztrájkot hirdetett több fővárosi tömegközlekedési szakszervezet is, elmondta: alapszervezetük vezetése javasolni fogja a BKV-sztrájk időpontjával megegyező munkabeszüntetést a Volánoknál is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 1300 kilométer közút felújítása kezdődik meg jövőre

Több mint 1300 kilométer mellékút felújítása kezdődik meg 2010-ben a Regionális Operatív Program… Tovább olvasom