Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a Gyulai Húskombinátnál

Megakadtak a bértárgyalások a munkáltatókkal, így mostantól sztrájkra készülnek a Gyulai Húskombinátnál, ahol már tavaly sem volt béremelés.
Az országos szakszervezet, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete eddig hat cégnél kezdett egyeztetést a bérek emeléséről, amelyek átlagosan a bruttó 100 ezer forintot sem érik el. A dolgozók mintegy 3,5 százalékos emelést kérnek.

Kapuvári József, az ágazati dolgozók szakszervezetének vezetője a Magyar Rádiónak a legújabb fejleményekről elmondta: a kaposvári Kométa 99 Kft.-nél péntek délután járt le a tulajdonosoknak adott határidő arra, hogy a megfelelő ajánlattal álljanak elő. A Pápai Húskombinátnál pedig még folynak a tárgyalások a béremelésekről:

- Hat cégnél indultak a tárgyalások, ebből háromnál aláírt bérmegállapodással rendelkezünk, ez a Pick Szeged Rt., a Délhús Rt. és a Kapuvári Hús Rt. Három cégnél nyitottak az ügyek. A kaposvári Kométa 99 Kft.-nél pénteken délelőtt tárgyaltak a munkáltatóval, a Pápai Húskombinát Rt. a jövő hét harmadikára ígért bérajánlatot. A leginkább feszült a helyzet a Gyulai Húskombinát Rt.-nél, ahol változatlanul nincs ajánlat, sőt a munkáltató fizetett hirdetésben, meg egyéb módon már a személyeskedésig viszi az ügyeket a bértárgyalás helyett.

A Gyulai Húskombinátnál a tárgyalások elmaradása miatt várhatóan a tulajdonos székháza elé vonulnak a dolgozók.

- Jövő héten megcsináljuk a sztrájkot megelőző véleményfelmérést, utána megnyílik az az időszak, ami sztrájkhelyzetet jelent Gyulán. Elmegyünk demonstrálni a tulajdonosok székhelyére, Nádudvarra. Ott fogunk tiltakozni a tulajdonosok gyakorlata ellen, hiszen Gyulán tavaly sem volt béremelés.

Kapuvári József arra a kérdésre, miért húzódtak el az idei bértárgyalások, amelyek rendesen március végéig lezárulnak, elmondta: a csúszást egyebek közt az agrártárcával folytatott egyeztetéseknek a választások utánra való tolódása okozta.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha kell, felrobbantanak még egy reaktort''

Csaknem 15 éve, 1991 augusztusában a Délmagyarország kezdő újságírójaként ukrajnai riportkörútra… Tovább olvasom