Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Sztrájkolnak a Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozói

Sztrájkolnak a Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozói: kétharmaduk szeptember 4-én üzemkezdettől déli egy óráig nem veszi fel a munkát. Mint már előzőleg is bejelentették, azért sztrájkolnak, mert az érdekképviseletek nem kaptak számukra elfogadható béremelési ajánlatot. A határidő délelőtt 10 órakor járt le.
Miután a BKV sztrájkbizottsága nem kapott elfogadható bérajánlatot, megtették a sztrájk meghirdetéséről szóló bejelentésüket Antal Attila vezérigazgató titkárságán - közölte a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, Nemes Gábor. A munkabeszüntetés a mostani tervek szerint a BKV valamennyi járatát érinti majd.

- Szeptember 4-én üzemkezdettől 13 óráig sztrájkot hirdetünk. Természetesen kötelez a törvény és az elégséges szolgáltatásról tárgyalni fogunk. Ennek eredménye dönti el, hogy lesz-e valamilyen jármű kint forgalomban ezen a napon.

A BKV érdekképviseletei már korábban kilátásba helyezték a sztrájkot arra az esetre, ha nem jön létre a béralku augusztus 20-ig. A bérkövetelés január 1-jéig, visszamenőlegesen 6 százalék, az év elején elfogadott első féléves béremelésen felül, ami átlagosan személyenként 15 ezer forintot jelentett. A BKV menedzsmentje bejelentette, az év második felére is 15 ezer forintot ajánlanak a dolgozóknak, ez álláspontjuk szerint kedvezőbb, mint a szakszervezeti elvárás, a BKV azonban ezt nem is tekintik tárgyalási alapnak.

- Megítélésünk szerint a féléves türelmi idő lejártát követően visszaélt a menedzsment a munkavállalók bizalmával, így kénytelenek voltunk ezzel a törvényes eszközzel élni.

A sztrájkbejelentés hírére a közlekedési cég vezetése egyelőre nem reagált. A sajtóiroda tájékoztatása szerint a menedzsment később ismerteti álláspontját.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet különleges hobbijai

Profi zenész, Balaton-átúszó, VIP fogathajtó szurkoló és családanya is egyben Sasváriné Medvegy… Tovább olvasom