Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Sztrájk törhet ki az APEH-nél?

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat. A regionális APEH főosztályvezetője megkeresésünkre cáfolta a híreszteléseket.

Minden lehetséges eszközt megragadnak a jutalom és a hivatalnokok keresetének megóvásáért. Ha kell demonstrációt, tüntetést szerveznek a Pénzügyminisztérium épülete elé, s emellett munkaügyi eljárások megindítását és a sztrájkot sem vetik el - mondta Michalkó Péter, az adóhatósági dolgozók érdekképviseletének vezetője a Magyar Nemzetnek.

"Az adóhivatal nem a forradalmairól híres, így a mostani helyzet kritikus voltát jelzi, hogy a munkatársak szinte egy emberként szegülnek ellen a pénzügyi tárca bércsökkentő törekvéseinek" - mondta a szakszervezeti vezető.

A napilap információi szerint az adóhivatal berkeiben "futótűzként terjed a hír", hogy az szervezet tizenötezer dolgozója augusztusban biztosan nem kapja meg a második negyedév után járó pénzjutalmat. A jutalom legkorábban szeptemberben érkezhet meg, sokan azonban attól tartanak, hogy a kormány eltörli a tizenöt éve alkalmazott teljesítményösztönző rendszert - írta a lap.

- Arról hivatalosan nem kaptunk értesítést, hogy a II. negyedévi többletmunka jutalma nem kerülne kifizetésre - válaszolta a kisalfold.hu kérdésére Kovács Mária, az APEH titkársági főosztályvezetője. - Ezért - értelemszerűen - az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága nem készített semmilyen felmérést a jutalom elmaradás munkatársi megítéléséről.
A sztrájkhoz való csatlakozást ill. a munkaügyi eljárások indítását minden munkavállalónak magának kell eldöntenie. Erről nem rendelkezünk konkrét információval.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. tgkv 2009. július 16. 21:03
  „Tisztelettel:Mindenki előtt ott áll a lehetőség hogy beáljon a mindenkori hatalom végrehajtójának,csak ne várja hogy az elnyomottak még szeressék is.Gondolom a tisztelt apeh emberei is ismerik a bibliai adószedő történetét.”
 • 52. szilidzsi 2009. július 16. 17:02
  „Primax-nak!
  Hozzászólásaival tanúbizonyságát adta annak, hogy Ön egy önző, érzéketlen, szociálisan rezisztens tuskó.
  "tisztelettel" : szilidzsi”
 • 51. TancsKaszabell 2009. július 16. 10:57
  „A fizetések mértéke ,szintje a jutalom mértéke,a premizálás erősen megosztja az érintetteket de a közvéleményt is.A közvélemény egyértelműen elítélő !
  Ez nem szocialista találmány,bizony !

  Van bennünk valami természetes ellenérzés és ezért gyakran általánosítunk és ez már önmagában is hibás megközelítést eredményez.A szubjektív és általánosító,sőt mocskolódó megjegyzések is gyakoriak,de ezekre nem érdemes odafigyelni sem pedig reagálni.

  Ezekben a viszonylatokban bármennyire is tagadják igen sok a szubjektivitás,ezért sérti érdekeinket, mert sérti önértékelésünket is,sokszor joggal de jogtalannak is minősíthetően a leggyakrabban ! Persze ez csak az érintettekre vonatkozik.
  Csak a prémiumról.
  Mintegy 20 évig kaptam,- 14 évig 1990 után-, éves, több pontból álló ,mérőszámokkal kijelölt prémiumfeladatokat.Hat éven keresztül magam is írtam illetve határoztam meg hasonlókat a munkatársaim számára.
  Bevallom mind egyiket vitattam és az én általam kiírtakat is vitatták az érintett beosztottak,persze teljesen feleslegesen. A lényeg még is csak az volt,hogy egyre törekedtünk és eredményes munkát végeztünk közösen.Tehát aki kitalálta nos, az profitált mindebből alapvetően !! Most is ez a lényege ennek az ösztönzésnek.

  Konkrétan a cikkben feltálaltakról :
  Úgy tűnik néhány területen nem igen vesznek tudomást a válságról,a recesszióról az ország helyzetéről,nem igen tanúsítanak önmérsékletet ! Bankok tevékenysége ? ..........sorolhatnám tovább is!
  Leginkább a kis keresetűek és a többiek viselik a terhek döntő részét,és ez gyalázat !
  A szükséges összefogás teljes hiányát és politikai sandaságok sokaságát tapasztaljuk nap mint nap.
  Az érdekképviseletek nagy része is appolitikusan , gyalázatosan viselkedik !

  Határozottan elítélem az érdek képviseleti tevékenység ezen oktalan és tisztességtelen
  módját !
  Mit fognak tenni ha a munkahelyeik kerülnek majd veszélybe ?”
 • 50. metermester 2009. július 16. 05:39
  „Esettanulmány.
  2008. decemberében nem tudtam feladni a járulékokat. 2009. januárjában pótoltam.
  Január közepén jött a levél az apeh-töl , végrehajtás alá vonták az egy szem gépkocsimat, melynek végrehajtási költsége 25.000. Ft. / 8 napon belül fizessem be /
  Írtam levelet / nem kérelmet / az epeh-nek, hogy ez nem kóser eljárás./ kértem a 25.000. Ft.
  eltörlését/. Viszontlevelűkben nem törölték az összeget, sőt 5000. Ft. kérelem elbírálási összeget kellet befizetnem 8 napon belül.
  Na, ehhez mit szóltok! / megtörtént, nem mese /”
 • 49. Muaddib 2009. július 15. 21:15
  „Primax félre értettél.
  Nem magam nevében beszéltem, hanem ha az apeh jutalmat osztogat abból, ami köznapi embernek megszorítás és lemondás akkor ne várd, hogy ne éljenek a lehetőséggel, ha el el akarnak titkolni egy kis bevételt.
  Ez a jutalom is lehetne az ország működésére fordítani, legalábbis a nehezebb időkben.
  Amilyen mosdó olyan a törölköző!
  Ha felül lopnak és pofátlan jutalmakat, fizetéseket osztogatnak az ADÓFIZETŐK pénzéből, akkor ne várjon adózási fegyelmet.
  Mikor milliárdokat dobbantanak, meg akkor hol van a kötelesség tudat az ország működésére.
  Ez így sehogy sem működik kár meg magyarázni!
  Még azért van valahogy, mert valamicskét tudnak csalni, ha már tényleg nem lesz kiskapu, akkor sem lesz jobb ekkora pofátlan adók mellett, mert tömegével hagyják abba vállalkozást és húznak innen el ebből az országból vagy álnak be segélyért, akik addig termeltek!”
 • 48. Qvik 2009. július 15. 18:18
  „Primax 39. Legaläbb ne irnäl szämokat, mert igy meg jobban hergeled az embereket!
  Ki a fene kap csak jutalomban 1.1 millät, gondolom differenciällva? Sajnos csak a Ti TETÜ bandätok!
  A häzunkban is lakik egy nevezzük Rezsökenek: Eddig sem örvendett nagy nepszerüsegnek, de tegnap este mikor kijött beszelgetni az udvarra es meg neki ällt feljebb, hät el lett magyaräzva ,,häny ora van delben"
  Azota szedi a läbät ha maglätja a szomszedait. ES EZ IGY VAN JOL!”
 • 47. Primax 2009. július 15. 13:41
  „kisis #46-nak :
  " -csak a munkájukat végzik mint más rendes ember! - és azok se kapnak egy petákot se! "
  Az első része igaz, a második nem.
  Az adható/kapható prémiumok/jutalmak lehetőségét/adhatóságát/feltételeit..stb.. a munkaszerződés tartalmazza.
  Van, ahol létezik a prémium-rendszer és van, ahol nem.
  Ennyi.”
 • 46. kisis 2009. július 15. 09:35
  „A jó édesanyúkáját az APEH-nak!-mire föl kapják a prémiumokat? -csak a munkájukat végzik mint más rendes ember! - és azok se kapnak egy petákot se!”
 • 45. mindigatutit 2009. július 15. 09:21
  „az a baj,hogy amikor kiderülnek nagyobb csalások,akkor azt is beleszámolják az apeh által beszedett pénzekhez,holott az a be nem fizetett összeg,ami valszeg nem is lesz befizetve.csak azt tudnám ,hogy akkor hol voltak amíg ez az összegek összejöttek?!”
 • 44. todoer 2009. július 15. 08:23
  „Annak idején a főnökünk azt mondta , a prémium olyan mint a kutya vacsorája ,vagy van vagy nincs .Vajon a munkaszerződésekbe beleírták-e hogy ez mikor , milyen feltételekkel jár vagy csak adható ?”
 • 43. Primax 2009. július 14. 23:12
  „Kitty11 #41-nek :
  A)
  " Próbáljon meg bárki hitel nélkül elkezdeni bármit is???? Megnézném kinek fog sikerülni!!! "
  Sokaknak sikerül(t). Hitelt - amúgy - napi megélhetésre felvenni öngyilkosság....de ezt mindenki saját maga eldönt(het)i. Mérlegelve ennek kockázatát.
  B)
  " Könnyen osztod másnak, mert nem vagy a helyzetébe! "
  És te mit csinálsz ? Könnyen osztod te is...Miért kellene bárki helyzetében is lennem ?
  C)
  "...talán azért nem az Apehnál dolgozik, mert nem egy kis talpnyaló, mint itt egyesek! "
  Esetleg nem olyan a végzettsége, ez - sokkal - valószínűbb.
  D)
  " Kétkezű munkából élünk, nem lopjuk a pénzt és az ilyenek vannak lenézve!!!! "
  Ne írtam semmi ilyesmit.
  E)
  " Ilyenek miatt tart ott az ország ahol és ez már nem magánügy!!!!!! "
  Hol tart az ország ? Mi az , ami nem "magánügy" ? Nem - igazán - értem.”
 • 42. egysoproni_ 2009. július 14. 23:10
  „Az orvosok, ápolónők, tanárok mikor kapnak prémiumot, meg év végén 3 havi jutalmat mint az APEH dolgozói. Szégyeljék magukat ha sztrájkolni akarnak amikor a többi dolgozónak csökkentik a fizetését meg részmunkaidőben foglalkoztatják. Csak a magyar vállalkozókat sarcolják a többi náció meg azt csinál itt amit akar adó nélkül. Ezért nem jár prémium.
  Azt hiszem, ez kimeríti a hazaárulást. Szándékosan nem végezni el a költségvetést megillető bevételek beszedésével fenyegetőzés.A zsarolást is. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hivatali hatalommal visszaélés. Mind, azonnal tegyék a krízisalapba a pénzt. Semmi pofázás. Ha önkényesen le lehetett nyúlni az áramszolgáltatók pénzét, akkor ők is pofa be. Meg a MNV dolgozói, akik nem fizettek, ne kapják már kézhaz sem Törvény előtti egyenlőséget, jogállamot. Azonnal!
  Ha a köztisztviselők, közalkalmazottak el kell hogy viseljék a bércsökkentést, akkor most APEH-osok ti is álljatok be a sorba. A másik... Nem értem,hogyha valaki elvégzi a munkáját azért miért jár jutalom????”
 • 41. Kitty11 2009. július 14. 21:53
  „Kedves Primax!
  Ez nem szerencse kérdése!!!!!Lehet, ha mi is annyi fizetésből élnénk mint te akkor nem lenne hitelem!!!
  Na meg ugye mérlegeli az ember, de arra rémálmában sem számít, hogy a hitele 2szeresére, vagy akár többszörösére nő!!! Próbáljon meg bárki hitel nélkül elkezdeni bármit is???? Megnézném kinek fog sikerülni!!!
  Nem mutogatok én senkire! Próbálnál meg annyi pénzből megélni mint mi, aztán nem tudom mennyire állna félre a szád! Könnyen osztod másnak, mert nem vagy a helyzetébe! Egyébként meg talán azért nem az Apehnál dolgozik, mert nem egy kis talpnyaló, mint itt egyesek! Hogy jössz te ahhoz, hogy bárkit minősíts!? Kétkezű munkából élünk, nem lopjuk a pénzt és az ilyenek vannak lenézve!!!! Igen ez magyarország!!!!!
  Ilyenek miatt tart ott az ország ahol és ez már nem magánügy!!!!!!”
 • 40. Primax 2009. július 14. 21:37
  „Rendőrség, tűzoltóság, honvédség, közigazgatás, ....stb...ők is az adókból/járulékokból befolyó közpénzekből működnek.”
 • 39. Primax 2009. július 14. 21:28
  „Muaddib #38 !
  "....akkor miért adózzak én becsületesen. " - kérdezed.
  Azért, hogy működjön ez az ország.
  Adózni senki sem szeret, én sem. Kis hazánkban nemzeti sport lett az adócsalás, a feltárt vagyonosodási vizsgálatok cca. 9.000.000,- Ft-nyi hiányt tártak fel átlagosan. ( ! ! ! )
  Tehát : 9 milla/megvizsgált személy/vállalkozás.
  Ez a pénz - bizony - hiányzik a közösből, mert az országot működtetni kell(ene) valamiből. Oktatás, egészségügy, nyugdíjak, bérek, (út)építések, stb...
  Egyébként az APEH által tavaly beszedett adó : kb. 8.800.000.000.000,- Ft (8.800 milliárd ) volt.
  Jutalmakra 16.700.000.000,- forintot osztottak ki ( 16,7 milliárdot ) Ez nem kevés, de a beszedett pénznek csupán a 0,189 %-a. Elenyésző a "bevételhez" képest. ( 0,2 % körüli ! ! ! )
  Ha az APEH nem így dolgozna, akkor már régen csődbe jutott volna az ország.
  Ismétlem : én is "utálok" adózni..., de ez nem "kedv" kérdése.”
 • 38. Muaddib 2009. július 14. 18:06
  „Primax
  Részben igaza van, nem kell másra mutogatni,mindenki a maga szerencséjét kovácsolja.
  De a jogszerű pofátlanság és a lopás közt nagyon kicsi a határ!
  Azzal az indokkal emelik az adókat, hogy kell, mert a költségvetéshez kevés, ami van még egy nadrágszíjhúzás ők meg szét, osszák.
  Tudod, elhitethetik magukkal az apehosok ez, hogy jár de, ezzel két dolgot érnek el az emberek még jobban utálják őket és az adózó, azt fogja gondolni joggal, ezeknek adózzak, mikor elosztogatják egymást közt, meg elsikkasztják, akkor miért adózzak én becsületesen.”
 • 37. JÓZSINÉNI 2009. július 14. 17:38
  „Jé,van még olyan hely,szervezet,ahol ennyien dolgoznak? Létszámot csökkenteni vagy részmunkaidőben dolgozni, a jutalmat pedig felajánlani.Elvégre válság van..”
 • 36. voodoo 2009. július 14. 17:22
  „Ha APEH-os lennék én is sztrájkolnék!”
 • 35. Imcsi 2009. július 14. 17:18
  „Na, megszólalt egy APEH-os is!”
 • 34. Primax 2009. július 14. 16:40
  „Kitty11 #24-nek :
  " Párom kint dolgozik ha esik az eső, hó, vagy lehet akár -10 vagy éppen +40 C, és nem kap prémiumot!"
  - Ezek szerint rossz pályát választott. Miért nem az APEH-nál dolgozik ?
  " Én a Gyes mellé miért nem kapok prémiumot??? "
  - Miért kellene kapni ?
  "...mivel a párom fizetése elmegy a hitelkre..."
  - Ez magánügy. Aki hitelt vesz fel, gondolom mérlegeli a törlesztés "esélyeit" is.
  Nem kötekedni akarok, csak mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
  Kár másokra mutogatni és őket okolni, szidalmazni azért, mert nekünk nem sikerülnek a dolgaink.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldók: 50 helyett 107 km/órával repesztett - képekkel!

Az elmúlt hónapban is bőven akadt gyorshajtó. A júniusi negatív rekordok: 110 helyett 174 km/óra; 90… Tovább olvasom