Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sztrájk törhet ki az APEH-nál?

Magyarország - Akár sztrájkot is hirdetne az APEH szakszervezete, ha a kormány elvenné a hivatalnokok jutalmát. A prémiumról a vámhatóságnál sem hajlandók lemondani, az érdekképviselet itt is határozott fellépést helyezett kilátásba.

A pluszjuttatások elvonásáról pletykák keringenek, amiket a pénzügyi tárca egyértelműen cáfolt. A felek szerdán egyeztetnek - adta hírül a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség berkeiben az a pletyka terjedt el, hogy a kormány el akarja venni e két szervezet dolgozóinak jutalmát.

Emellett szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint a kabinet megkurtítaná a hatóságok működési költségeit.

A Hvg.hu kérdésére a Pénzügyminisztériumnál közölték: a kormány sem az idén, sem jövőre nem kíván hozzányúlni az adóhivatal és a fináncok úgynevezett mozgó béréhez, azaz jutalmához, továbbá a feladatok ellátásához szükséges fedezetet a hatóságok mindenkor megkapják.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. knifemaster 2009. június 10. 07:11
  „A prémium nem jár csak adható.
  Az elvégzett munka minőségének értékelésére/jutalmazására szolgál.
  Amig a már korábban említett áfa csalók és társai léteznek,amig az ügyintézés nyögvenyelős, még bért sem igen adnék.”
 • 26. viperetta335 2009. június 09. 08:15
  „Ha sztrájkolnak,akkor a kis mocskos akcióik is szünetelnek?Olyasmire gondolok,mint az a zippzárjavítós dolog a gyerekkabáton,meg hasonlók...Mert azért ugye nem sírna senki.Ezeknek külön tanfolyamon oktatják,hogyan kell mocskoskodni,hazudni,stb...Csak hogy rajta lehessen kapni valakit hogy nem ad egy nyomorult 200 Ft-ról blokkot.Aki erre a munkára elmegy,az a világ szemetje!Nehogy már védelmezzétek itt őket!”
 • 25. Imcsi 2009. június 09. 01:46
  „Sztrájk helyett inkább küldjék már az adó-visszatérítésemet!”
 • 24. adózó1 2009. június 08. 22:02
  „Hahó, ésszel az érvekkel!!

  A kormánynak címezzétek a kritikát, hogy miért hagyja, hogy például csak az áfa csalók minden évben körülbelül 800 Milliárd forintot lopjanak el az adófizetők pénzéből.
  Adjátok össze! Az 7 év alatt 5 600 Milliárd.
  Kérdezem, mert elgondolkodtató! Mennyit is akar most a gyesen, táppénzen és családi pótlékon, nyugdíjon megszorítani a kormány?? Írd és mond 200 Milliárdot!! Akkor miről is beszélnek itt egyesek?
  Az APEH szervezettel egyetlen gond van csupán (és ez is a kormányzat hozzá nem értése), hogy újjabban minden feladatot általuk akarnak elvégeztetni (lásd mindenféle bejelentés nyilvántartása, az adók közül legújabban az iparűzési adót, előtte az illetéket stb.), ÉS a minőség helyett a mennyiségi munkát erőlteti értelmetlenül a kormányzat, ugyanakkor fogalma sincs, hogy a munka jelentős részét szintén értelmetlenül az adminisztárció és a jelentések hátán lévő jelentések teszik ki. Inkább ezen a kormányzati szemléleten kellene változtatni és nem a jutalmakkal foglalkozni. Akik mégis felháborodnak a juttatásokon, inkább köszönjék meg, hogy az APEH dolgozók a leghatározottabban lépnek fel minden jogosultalan adóeltitkolás, jogtalan adóbevétel csökkentés, vagy jogosulatlan adóvisszaigénylés miatt. Sokan nem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc asztalán már 2009. januárban ott volt az adócsalókra radikális csapást mérő részletesen kidolgozott csomag, amivel megspórólhattak volna évente 800 Milliárdot. Ehhez képest az APEh év jutalma elenyésző, csupán a 800 Milliárd 1 %-át teszi ki, de mit is tett a kormányzat e területen?? (semmit...)
  Inkább kérdezzétek meg Gyurcsán Ferencet vagy Bajnai Gordont, hogy miért inkább a családokat és munkavállalókat szorongatja az adócsalók helyet.
  Ez az elszomorító, nem az APEh jutalom.”
 • 23. Lézerman 2009. június 08. 20:56
  „17.Eüdolgozó-nak.

  Sok igazság van abban amit leírtál,de mégis egy kicsit had kössek beléd,persze csaknormális keretek között.
  Szóval azt irtad,hogy nagyon sokat dolgoztok,amit elhiszek,és mégis kevés a pénz.Erre van egy történet ami velem történt meg kb egy hónapja.
  Köztudott,hogy adónk 1 százalékát felajánlhatod bizonyos célokra,vagy cégeknek.Az történt,hogy felhivtam egy egészségügyi intézménytés közöltem az akkori ügyelet vezetővel,hogy szeretném a százalékomat nekik adni,csak kellene hozzá az a nyomtatvány amit kitöltök és elküldök nekik.Mondtam,hogy e-mail-ban küldje el,hogytudja a bérelszámolónk a cégnél elszámolni.
  Nos ez a mai napignem történt meg,felhivtam őkat mégegyszer kb,egy héttel később,és akkor azt igérték,hogy elküldik még aznap.Nem folytatom,nem küldték el.Ezek után jövőre biztos nem hivom fel őket.

  Ha kevés a pénz akkor miért nem élnek a lehetőségekkel????? Tudom nem szabad álltalánosítani,de azért elgondolkoztató nem????

  Remélem nem bántottalak meg,nem az volt a célom.Köszi.További szép napot és több fizetést.”
 • 22. Lézerman 2009. június 08. 20:27
  „Sztrájkolnak az APEH-nál jár nekik a prémioum,és azoknak mi jár akiket elküldtek a válság miatt a munkahelyükről?????Szegényeknek csak a szájuk járhat.

  Egyébként az APEH-nál és a Pénzügyőrségnél negyedévente kapnak kb,három havi bruttó bért bizonyos elfogás,vagy behajtás miatt.
  Ez most elmarad.Szegények:)))))))))))))))))))))))
  Amit tőlünk behejtanak abból kapnak pénzt???? Hajtsák be azoktól akik nem fizetnek 10 éve adók.A k....a anyjukat............

  Hol van a Gyurcsány feketegazdaság elleni csoportja??????Benyelte a Pulyka Gordon????”
 • 21. Truder 2009. június 08. 20:18
  „Mások is "szívnak"a megszorítások miatt,mégsem sztrájkol mindenki...Mikor kiosztották a prémiumokat,nem akartak sztrájkolni!”
 • 20. fcsopron60 2009. június 08. 20:02
  „13.havi prémium? Mi az? Nálunk semm nincs 32 órát dolgozunk 1 hónapban!!

  Ott fent a nagy fejesek meg élik világukat és még bennünket nyúznak!!
  Mondjanak le a fizetésükről adják vissza amit elloptak!
  Éljenek annyi pénzből amennyit én keresek 65.000 ft bol.
  De gondolom Gy.F ennyit költ el egy nap alatt!”
 • 19. FREDDY/S 2009. június 08. 19:46
  „Az ország helyzete az ilyen felesleges kiadások miatt jutott ide, felesleges munkára nem kell bért se fizetni, nemhogy jutalmat, nemde...”
 • 18. jockey 2009. június 08. 18:02
  „17. Eüdolgozó

  Igazad van! Sokan azért kapnak jutalmat, ami a munkájuk. Pedig a munka elvégzéséért elvileg a fizetés jár. Viseljék csak ők is a kormány vívmányait, úgyis nagyrészt rájuk szavaztak, most élvezzék ők is.”
 • 17. csajszi23 2009. június 08. 18:01
  „Holnaptól én is sztrájkolok!!!!!Én mért nem kapok prémiumot?
  Jaa persze mert én csak egy kis senki vagyok! Mért különbb az APEHos, mint más átlag dolgozó???”
 • 16. lolita 2009. június 08. 17:50
  „Hat igy van ez a jotol senki nem szivesen valik meg,meg a vegen el is erik celjukat !”
 • 15. Eüdolgozó 2009. június 08. 17:25
  „Szép! Sztrájkolni akarnak az APEHesek? Mi nem sztrájkolhatunk? Egyre több a beteg, egyre kevesebb a pénz. Minden hó 20-án már nemtudunk gyógyszert rendelni mert nincs rá keret. Másfél éve az ügyeleti díj 30%-al csökkent és elvették a délutáni pótlékot. A jövő hónaptól pedig elveszik a havi kerestkiegészítést (13. havi) Fejenként átlag 1.3 milló Ft ki nem fizetett ügyeleti pénz van plsz a kamatai! Mi nemhogy jutalmat nem kapunk de azt sem kapjuk/kaptuk meg eddig ami jogosan jár! Az APEH dolgozók jutalmat kapnak ha időarányosan több pénzt szednek be mint a tervezett. A rendőrök jutalmat kapnak ha elfogják egy nagyobb súlyú bűncselekmény elkövetőjét. Az egészségügyben ha meggyógyítunk valakit és esetleg órákon át küzdünk érte akkor mi kiért nem kapunk jutalmat? Miért csak a munka egyre több és több a pénz pedig kevesebb?”
 • 14. fcsopron60 2009. június 08. 16:39
  „Ne sztárkoljanak mire fel sztájkolnak?

  Keressenek ök is 65.000 ft mint én!!

  Sok gazdag nincsen tisztába a melós emberrel!!

  65.000 kerestem a rezsim mindennel eggyüt 75.000 ft még szerencse él mutterom akinek 72.000 ft nyugdija van!!”
 • 13. 49. 2009. június 08. 15:17
  „13. Zitus63.
  Az APEH dolgozók is a közszférában dolgoznak. Nekik nem a 13. havi bér elvonása az érvágás, hanem a jutalom, ami az előzőnek a sokszorosa.”
 • 12. Zitus63 2009. június 08. 13:52
  „A nyugdíjasokat és a közszférában dolgozókat sem kérdezte meg senki, hogy belemennek-e a 13. havi juttatás eltörlésébe!! Egyszerűen eltörölték. Ennyi. Talán az APEH-nél is lehetne ezt a taktikát választani.”
 • 11. morcona 2009. június 08. 13:06
  „Én emlékszem az APEH megalakulására,a hamis ígéretekre,a demagóg szövegre amivel beetették az embereket,a legnagyobb hazugságokra és népámításokra amikkel le lehetett nyomni a jónép torkán az adófizetést!
  Ha akkor tudtuk volna mi lesz ebből....!
  "csak egyféle adó,sohase több,semmilyen más"-----most mindenen ott az áfa és mindent adó terhel!
  "csak matematika,észre sem veszik,a borítékban ugyanannyi lesz"----morzsák maradnak a tisztességesen dolgozó ember béréből!
  "nyugaton is fizetik és lám milyen jól élnek,ha fizettek lesz itt kánaán" ----no comment,mindenki látja!

  és a humor:"mi az apeh jelvénye? lila mezőben áll egy ember és nem érti"----na ez azóta is így van!

  Emlékezzetek!”
 • 10. Agent 2009. június 08. 13:00
  „Lúzer csapat APEH, csak sztrájkoljanak, nem fognak hiányozni senkinek. Emlékszem amikor tartottak valami három órás figyelmeztető sztrájkot a "közszolgák", a "lelkes" tömeg a földhivatal előtti sorban a térdét csapkodta, hogy már mekkora poén az amikor egy olyan intézmény tart három órás sztrájkot, ahol a legtöbb ügy elbírálási ideje éppenséggel három hónap - na persze nem azért, mert valójában eddig tart, hanem csak azért, mert eddig TARTHAT és ezt kihasználva ők bizony a második hónap utolsó napján postázzák ki az engedélyeket, ráadásul ezt előre közlik is, hogy senki ne reménykedjen feleslegesen, na jó, lehet rövidíteni, kis kenőpénz, ajándékcsomag, drága ital stb...tapasztalat sajnos,”
 • 9. hehe08 2009. június 08. 12:51
  „Jó sokat dolgozom..... mégsem kapok jutalékot senkitől.....
  jaaaaa, mert én a versenyszvérában dolgozom és nem az államiban... aha... ez lehet a baj....

  érdekes, hogy szivatják (tisztelet a kivételnek) az ellenőrök az embereket..... pedig ha jobban belegondolnak akkor az ő általuk befizetett adóból kapják a fizetésüket..... (de nem gondolnak bele....)

  szégyen, hogy mit eltűrünk.....!!!!!!!!!!”
 • 8. viperetta335 2009. június 08. 11:54
  „Majd mingyá zokogok az apeh dolgozóiért!
  Nyugodtan sztrájkoljanak,senki nem lesz ettől kétségbe zuhanva...Pofátlan banda,az utolsó hivatalnok is a vérszívó gépezet tagja...Majd ha normális adórendszer lesz nálunk,esetleg embernek tekintjük az apeh dolgozóit is...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven év felett ajánlott és ingyenes a tüdőszűrés

Győr-Moson-Sopron - Minimum elgondolkodtató, ha valahol valóban több ezer forintot kérnek egy… Tovább olvasom