Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Sztojkáék bűnbandája védelmi pénzért érkezett?

Veszprém - Sztojkáék szándékosan balhézni mentek a bárba, céljuk védelmi pénz kizsarolása volt. Olaszország se véletlen úticél volt: ott lányokat futtat a banda. Ezt a naplo-online.hu-nak egy neve elhallgatását kérő férfi nyilatkozta, aki korábban kapcsolatban állt Sztojkáékkal.
A többszörösen büntetett, saját bevallása szerint a rendőrségnek besúgóként dolgozó férfi azt mondta, azért szólal meg, mert felháborítja, ahogy a rendőrség a Cozma-gyilkosságot kezeli.

A férfi állítja, a 20-30 fős csoport azért ment Veszprémbe, hogy védelmi pénzt kérjen a Patrióta lokáltól (más néven Skorpiótól). Szerinte a rendőrség évek óta pontosan tudja, Sztojkáék bandája miből él, mégsem lépett fel velük szemben, sőt a Cozma-gyilkosság kapcsán sem beszél arról, hogy bandaháború van a háttérben.

"Felháborító a rendőrség szenteskedése. A rendőrök évek óta tudnak a bandáról, azt is tudják, mit csinálnak, miből élnek, sőt azt is tudhatták, hogy múlt szombaton készülnek valamire. Mégsem tesznek semmit. Ezt a rendőrség rontotta el, ezelőtt tíz évvel már le kellett volna kapcsolni őket" - olvasható a cikkben.

A névtelen nyilatkozó szerint a banda terjeszkedni akart.

"Nem tudsz jót lépni, nem lehet védekezni ellenük, ha valakire rászállnak, akkor annak vége. Vagy fizet, vagy mondjuk véletlenül leég az üzlete. Veszprémben is ez volt, csakhogy közbejöttek a kézilabdások, akiket biztos, hogy nem ismertek. A rendőrség ki akar hátrálni. Sztojkáék azért jöttek, hogy bekóstolják a Skorpiót. 

Az is felháborító, hogy a rendőrség most is csak Sztojka Ivánnal kapcsolatban kér vagyonosodási vizsgálatot. Miért? Hol van a többi ember, aki katonaként részt vett ebben a bűncselekményben? Hol van a banda vezére, akit egy hír kapcsán sem lehet fellelni? Róla miért nem beszélnek?

Sztojka bandája veszélyes és az összetartozásuk miatt nagyon erős is. Rendszeresen kardokkal, késekkel járkálnak, a kemény mag 100-120 családtagból áll. Testvérek, unokatestvérek, sógorok, egyéb rokonok, akik segítik és védik egymást, közösen építik a saját jövőjüket. "

Szerinte a banda tagjai pénzbehajtással, szórakozóhelyek védelmével, prostituáltak futtatásával, nagy értékű lopott autók romániai eladásával, rablásokkal tartják fenn magukat. Siófok, Érd, Székesfehérvár, Enying: ezek voltak a legfőbb helyeik, de az se véletlen, hogy most Olaszország felé menekültek Raffaellék, ott örömlányokat futtatnak.

A naplo-online.hu hangsúlyozta, hogy nem áll módjukban ellenőrizni a férfi állításait. Nyilatkozatát azért közölték, mert talán ez is egy adalék lehet a tragikus veszprémi gyilkosság körülményeinek tisztázásához.

Felröppentek olyan hírek, miszerint a banda a Patriótába egy néhány órával korábban kezdődött vita miatt érkezett. Pénteken este egy másik veszprémi szórakozóhely előtt egy helyi fiatal valamiért többször rácsapott egy személykocsira. Az autó gazdájával szóváltásba keveredett, aztán elcsattant egy pofon is - írja a Veszprémi Napló. Egy szemtanú szerint ekkor a fiatal kihívta a szórakozóhelyről a többszörösen büntetett előéletű B. Ferencet, aki bevert egyet az általa ismert autósnak. A lap szerint a veszprémi "erős fiú" nem roma férfit bántalmazott, és nem ezen ügy folyománya lett, hogy később a városba érkeztek Szojkáék. B. Ferenc is megszólalt az ügyben: állítja, hogy nem őt keresték az enyingiek.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. kriszta074 2009. február 20. 14:54
  „Az MSZP valamely tagját megdobják tojással akkor mindjárt törvény módosítás van. Ha egy magyar embertér atrocitás bántalmazás netán valamely család tagját elveszíti azért mert egyes ember kinézetű állat(ok).gondolják , hogy csúnyán nézet rá-(lyuk) istenem van ilyen. Védjük a kisebbséget. De minket kivéd meg????Majd ha a tisztelt Feri--nek valamely család tagját bántják vagy örökre nyomorékká teszik na majd akkor Ezerrel lesz törvény módosítás. Visszajön a halál büntetés......meg a többi .Én már most újra nyitnám a bányákat és ott dolgoztatnám a bűnözőket. Valószínű utána 20 - szor meggondolná mikor mit csinál. Nem tv meg napi 5 étkezés fűtés meleg ágy meg koncertek.”
 • 31. Freddy01 2009. február 12. 16:01
  „"Önöknek egy dolga van: a bűnt nézzék és csakis a bűnt, vagy annak a gyanúját, semmi mást. Cigányozni nem lehet. Sem a hétköznapi életben, sem kocsmában kvaterkázva, sem interjút adva, sem intézkedve. Ez nem játék. A bűnelkövető lehet cigány, lehet nem cigány, lehet idős és lehet fiatal, lehet magyar állampolgár és lehet nem magyar állampolgár, önöknek egy dolguk van, intézkedni, megfelelően" - tette hozzá a kormányfő.

  Akkor mit lehet teni feri, te Isten felett álló ???
  Ha meglátlak megdoblak egy papirgalacsinnal meglátod. 5 évet megér....”
 • 30. Hanem_Haigen 2009. február 12. 15:25
  „Sajnos én is nagyon szkeptikus vagyok. Most sikerült egy híres embert megölniük, ezért ez a nagy hajcihő. De meglátjátok, eltelik egy év, és újra kétsoros hírekben látjuk a többi hasonlóan kivégzett, hétköznapi embert...
  Szerintetek változik is valami? Azt mondja majd a 100 kilós kancigány, hogy most forró a talaj, abbahagyom egy darabig a kötekedést, rablást, erőszakolást?
  Sajnos nem.
  Önbíráskodás. Az segíthet már csak. Be kell vállalni. Ha megfenyegetnek, mert van egy kocsmád, ötvenezerért veszel a szerbeknél egy kalasnyikovot, elintézed a dolgot, aztán leülöd a 12 évet. De te maradsz életben. Ja, és azok már mástól nem fognak védelmi pénzt szedni.”
 • 29. hehe08 2009. február 12. 14:34
  „Azt nem tudom, de hogy többet nem kínálnálak meg a fűvel az biztos :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D”
 • 28. soproni 2009. február 12. 13:46
  „"nem áll módjukban ellenőrizni a férfi állításait" ,ha felbosszantana a szomszédom és bejelenteném,hogy füvezik....akkor mi lenne a reakciójuk?”
 • 27. PrettyWoman 2009. február 12. 11:41
  „Szerintem a rendőrök is érzik, hogy itt valami nagy baj lesz. Az elmúlt pár napban akármerre mentem (gyalog), mindenhol láttam rendőröket poroszkálni. De nem néznek az ember szemébe, csak kapkodják a fejüket. Szerintem kivezényelték őket központilag a nyílt utcára. Hogy azt higgye a derék polgár, vigyáznak ránk nagyon.”
 • 26. viperetta335 2009. február 12. 10:20
  „A Balaton körül a hetvenes évek óta mindig divatban volt a védelmi pénz szedése.Felosztották egymás között,és a dolog működött a rendőrség hathatós segítségével,mert soha nem léptek fel ellenük.A rendőrfőnökökkel bratyiztak,vacsoráztak a maffiafőnökök,ügyeltek arra is,hogy legyen valami fedőcég,valami legális tevékenység,kicsit jótékonykodtak is,zsebből megvették szinte az összes rendőrt,vizirendőrt,tanácselnököt. Ugyanilyen nagy biznisz a vitorlázás,hajózás a Balatonon,meg az,hogyan szerzik meg a vizijogsit...Az orvhalászat ellen sem tesznek semmit,mert a rendőrök is benne vannak,adják-veszik a halat,kéz kezet mos alapon.Elég nagy söprést lehetne ott csinálni,mindenki korrupt...”
 • 25. Becsület 2009. február 12. 09:14
  „Ami ma Magyarországon tapasztalható az minden csak nem közbiztonság!Ki a felelős? A mindenkori politikai vezetés. Ezen kívül, mi állampolgárok is. Tessenek csak körülnézni! Milyen állampolgári fegyelmezettség van az országban? Itt nem demokrácia van, hanem anarchia! A demokráciában is vannak törvények, melyeket be kell tartani! mi van Magyarországon? Mindenki azt csinál amit akar! Sajnos a pénzek "felszabadultak", de az ész nem társult hozzá! Az erkölcs a béka feneke alatt! Az erősebb kutya ba.. elv működik! Hurrá ez a jövő!!”
 • 24. comet 2009. február 12. 08:53
  „A védelmi pénz szedésnek nálunk nem volt hagyománya, és mégis egyik napról a másikra terjedhetett el a 90-es évek elején és ma már az egyik legkönnyebb módja a bűnözésnek (itt is legfeljebb 8 általánost végzett bűnözőkről van szó). Ezek a tények egyértelműen jelzik az igazságszolgáltatás gyengeségét amit felső politikai körök kétes ügyleteik bonyolítása miatt vertek szét (olaj ügy).
  Hogy a bűnözők kánaánja lettünk az egyértelmű jele a politika és bűnözés erős összefonódásának.
  Amíg a Veres féle politikusok fiai védelmi pénzt szedhetnek, majd teljesen nyíltan biztonsági őrökkel meg lehet akadályozni hogy az őket lebuktató bűfébe vásárló menjen, ameddig Veres János pénzügyminiszter lefejelheti a fiait lebuktató hírcsatorna kameráját, löködheti a riportert, amíg a Kulcsár ügy titokzatos "Gyurcsányi"-jának aktáit a nyomozás lezárása előtt megsemmisíthetik, amíg a Princz-félék nem kerülnek börtönbe, addig senki sincs biztonságban. Senki!”
 • 23. dr73 2009. február 12. 08:18
  „http://kuruc.info/r/35/35133/”
 • 22. aerodragon 2009. február 12. 07:48
  „http://rohej.hu/video.php?kod=576”
 • 21. bomann 2009. február 12. 05:16
  „Mindet kiszórnám a rendörségtöl az száz,(értem a felsöbb vezetökre) tudták hát persze hogy tudták hogy mik ezek,kérem micsoda dolog ez? Csalnak lopnak ölnek,rettegésbe tartanak embereket,szégyen és gyalázat!!!!”
 • 20. Cerwin 2009. február 12. 04:57
  „Az a baj, hogy ilyen Sztojka féle bandák az egész országban megtalálhatóak. Ideje lenne őket lekapcsolni.”
 • 19. Poltergeist 2009. február 12. 00:52
  „JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ én most hallok ilyenről először,hogy mik vannak:D
  CSak azt ne mondja valaki,hogy nem tudott róla.”
 • 18. civac 2009. február 12. 00:17
  „újabb feladat: tessék elkobozni a vagyint, abból lehet fegyházat bővíteni. De nehogy legyen benne tv + légkondi... semmi! csak kenyér meg víz!”
 • 17. kutykurutty 2009. február 12. 00:01
  „Nem értem mit kell ezen meglepődni... Magyarország zsidó gyarmat, a magyarok pedig cigány dögevők martaléka leszen.”
 • 16. jirzi1 2009. február 11. 23:41
  „http://kuruc.info/r/35/35087/
  Ez is ua csak nem sztár a halott.”
 • 15. f_babus 2009. február 11. 23:39
  „Ciganyok kipusztulni? Nehez lesz nekik. De szurkoljunk nekik aztan hatha sikerul!:)”
 • 14. xo16zy 2009. február 11. 22:43
  „helyesen:
  Lehet lemaradtam valamiről, de az elfogatóparanccsal körözött oláh rolandról és oláh lajosról se feledkezzünk meg!! Elfogták már őket, vagy még bújkál a két rétinéger?!?
  Belőlük is ugyanolyan gyilkos lesz, mint a sztojka és társai!
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/fiatalkoru_bandat_szamolt_fel_a_rendorseg/2084767/
  (a kis kezdőbetűk nem véletlenek)”
 • 13. xo16zy 2009. február 11. 22:37
  „Lehet lemaradtam valamiről, de az elfogatóparanccsal körözött oláh rolandról és oláh lajosról se feledkezzünk meg!! Elfogták már őket vagy még bújkál a két rétinéger?!?
  Belőlük is ugyanolyan gyilkos lesz, mint a sztojka és társai!
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/fiatalkoru_bandat_szamolt_fel_a_rendorseg/2084767/”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többet vásárolunk a kisebb önkiszolgáló boltokban

Továbbra is kiemelkedő szerepet töltenek be a kisebb üzletek a hazai élelmiszer kereskedelemben. Tovább olvasom