Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Sztárkonyha

Mit esznek a sztárok? Mit főznek és hogyan? Ezekre a kérdésekre ad választ Ritter P. Tibor és Straub Dezső Sztárkonyha – Sültek és sületlenségek a művészvilágból című kötete, amely a Rivalda Kiskönyvtár sorozatban látott napvilágot.
A könyv első fejezeteiben bepillantást enged az elmúlt évszázadok hírességeinek főztjébe, az akkori sztárok kedvenc ételeibe, közreadva néhány, a sztárokhoz kötődő, róluk elnevezett receptet.

A klasszikusok – mint a Fedák-lepény, a Pethes-szelet, a Rigó Jancsi, a Jókai-torta – után nem lehet kikerülni a magyar filmművészet örökbecsű Szindbádjának feledhetetlen ebédjét sem.

A mai sztárok közül Schell Juditról megtudható, hogy debreceni lány, és imádja a süteményt, hogy mikor nézték Lorán Lenkét vérbeli szakácsnőnek, és milyen is a dupla lecsó Bodrogi módra. Nádas György bélszínét, Bajor Imre velős sertésszeletét vagy Gálvölgyi bécsi-párizsi bundájú borjúszeletét is utánozhatja a kedves közönség. A szerzők számos humoros konyha körüli történettel is szolgálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom