Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Szorul a hurok: megvan Bándy Kata gyilkosának a DNS-e

A pszichológusnő halálát okozó férfi autóval közlekedhetett, és egy ipari kamera is láthatta őt. Egyre közelebb a rendőrség ahhoz, hogy elkapják.
A bama.hu úgy tudja, a rendőrök olyan anyagmaradványokat találtak, amelyekből sikerült kinyerni Bándy Kata gyilkosának DNS-ét. Ha rendőrkézre kerül a gyanúsított, rendkívül erős bizonyíték lesz a nyomozók kezében.

A Dunántúli Napló úgy értesült, hogy visszarendelték a Balatonról a Baranyai Rendőr-főkapitányság Készenléti Ügyeleti Szolgálatának rendőreit, ami arra utalhat, hogy szorul a hurok a gyanúsított körül, és a rendőrség nagy erőket mozgósít az elfogásához vagy az adatgyűjtéshez.

A rendőrség valószínűnek tartja, hogy a tettes autóval rendelkezik. Az index.hu szerint Bándy Kata eltűnésének és a holttest megtalálásának helyszíne között 500 méter a távolság, amit gyalog egy ellenálló, vagy magatehetetlen fiatal nővel szinte lehetetlen feltűnés nélkül megtenni.

Ha autóval közlekedett, az elkövetőnek el kellett haladnia egy helyi étterem mellett, melynek ipari kamerái rögzíthették a gépkocsit. A rendőrség lefoglalta a felvételeket – írja a blikk.hu.

A lap értesülése szerint a gyilkos vasárnap hajnalban, 4 és 5 óra között végzett a fiatal nővel. Tévesnek bizonyult viszont az az értesülés, hogy csak szerda hajnalban szabadult meg a holttesttől: azt a tettes már vasárnap hajnalban a Délibáb utcai árokba rejthette.

A tény, hogy Bándy holttestére a lakásához közel bukkantak rá, két dologra enged következtetni: a tettes vagy a környéken lakik, vagy épp ezt szeretné a nyomozókkal elhitetni.

Utóbbi esetben előre tervező, higgadt elkövetővel kell számolni, akinek feltehetően nem ez az első erőszakos bűncselekménye. A rendőrség a Blikk szerint rendelkezik a tettes azonosítására alkalmas nyommal.

Több egykori nyomozót is felkért az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) arra, hogy tanácsadóként segítsék a Pécsett holtan talált Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának felkutatását - írta több hírportál is pénteken.

Az egyik fékért nyomozó, Kovács Lajos a hir24 internetes újságnak azt mondta, vélhetően nem "egyalkalmas" bűnözőről van szó, szerinte a gyilkos a támadás helyszínének közelében él. A nyugalmazott nyomozó biztos abban, hogy "előbb vagy utóbb, de elkapják a tettest".

Hozzátette: a rendőröknek számba kell venniük, milyen hasonló bűncselekmények történtek a városban, akár évekkel ezelőtt. Ellenőrizni kell, hogy ki követte el ezeket, esetleg van-e olyan személy, aki nemrégiben szabadult, és szóba jöhet mint elkövető - közölte Kovács Lajos.A pécsi rendőrségen pszichológusként dolgozó 25 éves Bándy Kata vasárnapra virradóra tűnt el, amikor egy szórakozóhelyről hazafelé igyekezett. Holttestét lakásától néhány utcányira, egy bokor tövében szerda délután találta meg egy férfi. A lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a helyszínre.

Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a lány gyilkosát, akinek felkutatására nyomozócsoport is alakult.
  

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Legoooo 2012. július 16. 23:29
  „9. bali00004!
  Vért vettek már Öntől? Abból is kivonható a dns. vagy: véradás, spermabank, de akár egy pézsé is....Én nem vagyok ennyire üldözési mániás.”
 • 40. janesz67 2012. július 14. 17:13
  „Közel van a Pécsi uránbánya, meg kellene nyitni és ezekkel a mocskokkal kellene ott dolgoztatni. Ha nincs halálbüntetés legyen halálos dózis az urántól.Nem kellene emberibb börtönöket építeni. Ahol sokkal jobb körülményeket hoznak létre mint a kinti életben. Mindent megkapnak nem úgy azok akik becsületesen élnek. A médiától a bíróságig kezdve mindenhol ezeknek a mocskoknak jogaikról beszélnek.Véleményem szerint ilyen aljas söpredéknek semmilyen joguk nem lehet. Ők már a viselkedésükkel eljátszották azt.”
 • 39. zeta62 2012. július 14. 13:17
  „Nem változott itt semmi: ha az igazat írod meg, nem jelenhet meg. :)”
 • 38. zeta62 2012. július 14. 12:44
  „"A valóság az, hogy Kata egy kisebbséggel súlyosan fertőzött területen lakik Pécsett, ahol rendszeresek a támadások. Java részt fiatal, 15 és 25 év közötti *******-bűnözők járják Pécs utcáit és cigarettát, pénzt kéregetnek erőszakos módon. Akit pedig egyedül "fognak meg" olyan helyen, ahol nem tartanak attól, hogy észreveszik őket, azoktól pedig elveszik mindenüket.
  Pár hete ugyanezen a területen szintén egy fiatal lányra támadt egy ******, de szerencsére a lánynak sikerült kiszabadulnia támadója kezeiből és el tudott menekülni. Jellemző, hogy a rendőröknek azóta sem sikerült elfognia a támadót."

  Egy szemtanú is jelentkezett, de nem foglalkoznak vele. Majd jó lesz tettesnek, mint a Tánczos Gabi...”
 • 37. tati 2012. július 14. 12:31
  „nem összeesküvés elmélet,de:
  -ha nem lesz meg az elkövető,valaki akkor is meglesz....és be is lesz csukva,mint már sokszor történt meg valóban Magyarországon,a nagy média hírverés miatt!
  attól függetlenül nagyon remélem lebukik ez a mocsok,és ezért a bűncselekményért még a lassú halál is jutalom lenne az elkövetőnek.
  Őszintén remélem hogy ez az ügy nem fog olyan gyorsan elfelejtődni,mit a győri RICHARDS gyár biztonsági őrének meggyilkolása.
  ott is mi volt????
  Talán még emlékeztek.
  -már nyomon vagyunk,közel a cél,forró nyomt,stb.
  aztán mi lett belőle?
  még az indíték sem derült ki.
  szép lassan elfeledtük azt az ügyet is, a mai rohanó világban,ahol sok a ember a saját életével is nehezen bírkózik meg....:-(”
 • 36. bazsifekete 2012. július 14. 11:57
  „Ha van DNS és nincs meg a tettes, akkor is meglesz a tettes.
  Mindig is lesz olyan, akire "ráillik" akár a személyleírás, vagy a DNS .
  Mennyien kerültek bizonyíték nélkül bíróság elé, s börtönbe....”
 • 35. viperetta335 2012. július 14. 08:46
  „A dolog kulcsa a kocsma és a megtalálás helyszíne között lehet.Mivel valószínű a kocsmában látta meg a lányt.És az sem biztos,hogy erőszaktevő lenne,lehet,hogy csak elterelés a dolog,és most nyugodtan figyeli,hogy ilyen embert keresnek.Elképzelhető,hogy ez egy bosszú volt,és a lány szakvéleménye negatívan befolyásolta a gyilkos életét,aki bosszút állt.És egy ilyen kis nőt egy erős férfi el tud úgy kapni,hogy az ne tudjon kiabálni,és mivel volt a fején is sérülés,lehet,hogy egyszerűen lecsapta és ellenállás nélkül betette az autóba.És hogy van DNS,nem azt jelenti,hogy megvan a tettes,mert lehet,hogy nem is volt és nem is lesz több ügye,meg már a környéken sincsen,esetleg az országban sincsen,nem ez az első eset,hogy a DNS nem elég semmire sem.Jópár éve már volt Győrben az az eset,amikor egy pincérlányt a bicikliről szedett le egy tettes,a fél pár cipő az út szélén maradt,megerőszakolta,megfojtotta,kidobta a kocsiból.Volt DNS,meg hogy a csomagtartóban kötél lehetett és horgászfelszerelés,és a rendőrség nagyon bizonygatta,hogy most aztán meglesz a tettes,mert van DNS,és elég egy kis kihágás,és beazonosítható,stb.Persze,nem lett meg,mert az is egy bosszú volt,és ennyiben is maradt.Ki emlékszik ma már rá...”
 • 34. orion1 2012. július 14. 03:36
  „Van egy olyan érzésem, hogy hype az egész. Az elkövető már rég megvan (tudják ki az), csak eljátszák a sikeres nyomozást”
 • 33. surdilovics69 2012. július 14. 00:11
  „Szívem legmélyéről kívánom,hogy mielőbb meglegyen a tettes és a lehető legsúlyosabb böntetést kapja,amit csak lehetséges!!!
  Sajnos nincs még halálbüntetés,pedig az ilyen .... semmilyen kegyelmet nem érdemelne! Esköszöm,ha valaki szerettemmel tette volna ezt,igazságot szolgáltatnék rajta,bármibe is kerülne!”
 • 32. szetya 2012. július 13. 21:55
  „sajnálom a hölgyet az estet,de...most jön az a bizonyos de....

  de igen,kicsit felfúják a dolgot,többen is vannak,akiket megerőszakoltak,bántalmazták,súlyosan is és nem kap ekkora hírverést.a dolog mögött más,ez biztos,s meg is tudjuk lassan mi az.mert lesz új szabályok,ugye-ugye a magán védelem-övnédelem-fegyverviselés egyebek,vagy összehozzák a rendőr maffiával.biztos több van mögötte s sajnos a pszichológus halála csak sajnos ürügy lesz,ő lett az úgymond "ÁLDOZAT".
  szerintem összeesküvés elmélettel állunk szemben,de ez majd kiderül idővel.

  attól még sajnálom még egyszer is hölgyet,s a családjának fájdalmában osztozunk,amit mi (hála isten) nem érezhetünk át.
  Részvétem Bándy Kata!”
 • 31. Tunde24 2012. július 13. 21:13
  „dr73!Totál igazad van!Elnézést Mindenkitől,természetesen mint 2 gyermekes anya nagyon sajnálom a hölgyet,de ha ez egy mucsajröcsögi lánnyal esik meg,a kutya nem foglalkozna vele.”
 • 30. dr73 2012. július 13. 20:23
  „Túrabakancs,
  nem tudunk semmit,azt mondanak amit akarnak,amit ilyenkor forgatókönyv-szerint illik odadobni az embereknek.
  Aztán közben lehetett belső ügyből kifolyólag(is),mármint az eltávolítása a hölgynek,nem tudhatjuk ki mikor van épp rossz helyen.”
 • 29. gonzo 2012. július 13. 20:23
  „Nem unjátok még az agyalást?Az elméletek gyártását?A tippelgetést?”
 • 28. Törpe 2012. július 13. 19:52
  „Túl sok a krimi és az erőszak: a hírekben is, meg a tévében is.
  Ettől mindjárt mindenki igen okosnak képzeli magát. "a lány ittas volt-e,és ha igen, milyen fokban. Azért lényeges ez, mert ha nagyon részeg volt netán, akkor
  lehet hogy a gyilkos autójába /?/ önszántából szállt be, ha meg józan volt, abban az
  esetben szó szerint el kellett hogy rabolja az illető"

  Attól hogy a rendőrség nem oszt meg minden információt - érthető okokból - még nem jelenti azt hogy nem tudnak róla vagy hogy el akarják titkolni. Nem véletlenül találták ki a "nyomozás érdekében nem mondhatunk többet" című mondatot. Az hogy a rendőrök pszichológusa volt, még nem jelenti azt hogy rendőrök ártottak volna neki. Igen, nyilván sokakról tudott sok mindent, de ez foglalkozási ártalom és nyilván tartja az orvosi titoktartás. A rendőrökre ugyanez elmondható, sőt, rengeteg orvosra és egyéb más foglalkozás esetében is fennáll. A rendőri szakma sem épp leányálom, nyilván nekik is szükségük van pszichológusra (ugyanígy a katonák, kommandósok, börtönőrök, stb.) Nyilván a pszichológusnak is szüksége van magánéletre, kikapcsolódásra ahhoz, hogy el tudja viselni a szakmájával járó stresszt. Szörnyű ami történt, de nem hinném, hogy a mi dolgunk megoldani és bírálni az esetet.”
 • 27. HarconaMarcos 2012. július 13. 19:48
  „Bit-man, nem olyan rendőrségi pszichológus volt, aki nem bűnözőkkel, hanem a rendőrökkel foglalkozott. Többek között ők döntenek az alkalmasságról. Lehet, hogy valakiről azt mondta pszichopata... és igaza is volt. Nem blődebb feltevés, mint hogy elvitte onnét kocsival, hogy aztán visszavihesse.”
 • 26. v...ki 2012. július 13. 19:40
  „Vissza kell hozni a halálbüntetést!!!!
  Halálért, halállal!!! De nagyon lassú halállal. Had szenvedjen a férgese!”
 • 25. @Gabben 2012. július 13. 19:31
  „szerintem valaki nagyon ideges lehetett rá hogy végezte szegény nő biztos hogy ismerte a támadóját de remélem elkapják és FELAKASSZÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 24. OCC 2012. július 13. 18:17
  „Remélem a vizsgálatot a kollégáin is megejtik.....

  Mostani állománytagok elég labilisak....”
 • 23. Bit-man 2012. július 13. 18:14
  „Arra nem gondol senki hogy: ha a lány a rendőrök pszichológusa volt... nem gyanús? vagy csak én gondolok rosszra? és talán ezért megy a ködösítés....vagy az elsimítás.”
 • 22. Túrabakancs 2012. július 13. 18:10
  „dr73! /21/
  Mivel valószínűleg van DNS-mint a rendőrök birtokában, így a hiba lehetősége szinte kizárt.
  Ráadásul ez egy kiemelt bűncselekmény, amivel a sajtó is sokat foglalkozik, ráadásul úgy
  néz ki, sorozatgyilkossal, vagy arra hajazó emberkével lesz dolga a hatóságnak, tehát a bűnismétlés
  valószínűsége elég magas. Emiatt nem szabad hibázniuk, hiszen kiderülne egy újabb gyilkossággal
  az elfogott tettes ártatlansága. Ha megerőszakolták a lányt, sok nyom maradhatott fent a helyszínen
  és testen. Vasárnap estéig bezárólag elkapják az illetőt. Ez az én tippem. Kíváncsi vagyok arra, hogy a határ közelsége miatt itt tartózkodik e az országban az emberke, vagy dobbantott esetleg.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvasgombát loptak, elkapták a négyest

Csaknem százezer forint értékű szarvasgombát loptak egy erdőből Kunhegyes határában azok a… Tovább olvasom