Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Szomorú hétvége: két motoros halt meg Veszprém megyében

Két motoros halt meg vasárnap késő délután Veszprém megyében, két különböző balesetben. Az egyik az M7-esen történt, a főváros felé vezető oldalon, a 85-ös kilométernél, a másik a 82-es főúton, Csesznek magasságában.

A 82-es főúton, Cseszneknél egy autós és egy motoros karambolozott, a motoros meghalt, a baleset körülményeit vizsgálják - mondta a Független Hírügynökségnek Váradi Piroska, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A másik baleset az M7-es autópályán történt, a 85-ös kilométernél, Balatonvilágos közelében.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy itt is egy motoros és egy autós karambolozott. A baleset a Budapest felé vezető oldalon történt. A motoron ketten ültek, egyikük azonnal meghalt, társa súlyosan megsérült. A kocsiban senki sem sérült meg. Az autópálya főváros felé vezető oldalát lezárták a helyszínelés idejére.

Olvasóink írták

 • 17. Powerarc 2009. május 04. 20:58
  „Ja, az M7-esen a motorosok voltak a vétlenek, ők a külső sávban haladtak. A belsőben két autó kis követési távolsággal. Amikor az elöl haladó valamiért fékezett, a mögötte lévő hogy elkerülje a hátulról belecsapódást, félrerántotta a kormányt a külső sáv felé, akkor pont a motor haladt, akkor ütköztek össze.”
 • 16. Powerarc 2009. május 04. 20:42
  „Egyetértek, nem szabad általánosítani. Arról hallottam már én is, hogy a baleset döntő többségét (kb 90%) a speed, vagyis gyorsasági motorosok okozzák. Szerintem valahol ott kellene megoldást keresni, hogy az oktatás színvonala megfelelő legyen, kellene lehetőség arra, hogy minden motoros ne csak valami 500-as régi motoron szerezzen jogosítvány, legyen valami olyan hely, ahol a nagyobb motorokat ki lehet tapasztalni szakoktatók segítségével. A másik dolog pedig a szülői nevelés, igenis úgy kell a gyereket nevelni, hogy legyen felelősségérzete, józan gondolkodása. Mert aki a motorra ülve esztelen, felelőtlen, az az élet minden területén az.”
 • 15. Pedró 2009. május 04. 15:36
  „T. hozzászólók!
  A nagy baj, hogy mindenki általánosít a motorosokkal kapcsolatban! Pedig csak egy bizonyos részükkel van probléma. Több éve közlekedek négy és kétkeréken egyaránt. Én is találkozom idióta motorosokkal. Ezeknek 90 %-a gyorsasági motoros. Ők okozzák a motoros balesetek majdnem 100 %-át!
  Az autósok mégis minden motorost gyűlölnek! Én túra géppel szoktam közlekedni, mely nem is alkalmas száguldozásra. Mégis számtalanszor leszorítottak, kikanyarodtak elém, a szemből érkező ekőzésbe kezdett... Tehát nem csak a motorosokban kell keresni a hibát, hanem az autósoknak egyenrangú félként kezelni a motorost.
  Természetesen az eszetlen száguldozókat és is elítélem!”
 • 14. thermoline 2009. május 04. 13:21
  „13!
  Képzeld én láttam!8 évet végigmotoroztam 1000cm3 körüli gyorsasági gépekkel.Soha nem volt még koccanásom sem.Egyetértek a hozzászólásokkal mert 1 a lényeg.Hogy ha idióta vagy akkor úgy halsz meg.hogy még pislogni sincs időd.Nem beszélve arról,hogy másokat is simán megölsz az agynélküli száguldással.Sajnos vétleneket.És ez erről szól.Ha meg akarsz dögleni hát bátran.Mindenkinek saját joga rendelkezni az életével.De a másokéval nem teheted.Főleg nem szórakozásból!Lehet,hogy sok ember nem úgy fejezi ki a hozzászólását,hogy mindenkinek tetszen.A lényegen nem változtat.VIGYÁZNI KELL!!!”
 • 13. kissaman 2009. május 04. 12:59
  „Megint a sok ostoba ember teszi a véleményeket aki életében 100 méternél közelebbről még nem látott motort!”
 • 12. Hitetlen 2009. május 04. 09:41
  „Aki iszik, az azért teszi, mert szomjas? Vagy ö.ö.ö.tom ?vagy nemtom ?
  Sajnos nem lehet minden vezető mellé egy rendőrt állítani, ön dönt iszik vagy vezet.!(vagy mind kettő)
  A hétvégi kamiontalálkozón is a jelenlévők 95%a sofőröknek tök ittas volt. És volt, akinek az ismerőse rendőr és ott volt ő is. Szégyellje magát az összes idióta ittas vezető. Ha balesetet csinálnak meg futkosnak a "sztár"ügyvédekhez, hogy mossa ki őket. GYŐR MÉNFŐCSANAKI sorompót is kivitte egy "bátor" részeg ballagó ficsúr, de a balhé után volt még annyi esze, hogy eltűnt a helyszínről nem merte felvállalni a tettét.”
 • 11. obama 2009. május 04. 09:07
  „ugyan haggyuk ezt a sajnalom dumat nem kell vedelni ennyi ugy kellet nekik.”
 • 10. nanica 2009. május 04. 08:51
  „Nagyon sajnálom a balesetet szenvedett motorosokat. De tegnap Balatonról visszafelé jövet személyesen tapasztaltam, hogy a Bakonyban 90 km sebességgel haladva több motoros is süvítve száguldozott el mellettünk. Sajnos nem tanulnak a sok balesetből. Másik rossz tapasztalatom: április 25.-én 18 h körül a Kádártai étteremben a mellettünk lévő asztalnál 5 - láthatóan erősen ittas - fiatalember rendelte hármasával a röviditalokat, majd ezt követően cross-motorra, ill. quadra szálltak és porfelhőt ontva a teraszon ülőkre elszáguldoztak. Kicsit elszomorít, hogy az étterem dolgozói - pedig tudták, és látták hogy motorosokról van szó - könnyű lelkiismerettel szolgálták ki őket a "felesekkel". Mikor mindezt szóvá tettem a pincérnek, egy vállrándítás volt a válasz.”
 • 9. gagarin 2009. május 04. 08:46
  „kackac:ez így igaz! A rendőrség tudja,csak nem kezeli a problémát! Nézd meg osztrák vagy német motorosok hozzáállását!”
 • 8. kackac 2009. május 04. 08:17
  „Hajtsatok, donorok!
  Sokan várják a veséteket!”
 • 7. Becsület 2009. május 04. 07:34
  „Jó reggelt! Kedves motorosok és autós társaim! Régóta rovom a km -ket (hál´ Istennek baleset mentesen!), hivatásos jogosítványom van, de nem csodálkozom, hogy ennyi baleset van! Fegyelmezetlenek úgy a motorosok, mint az autós társaim is! Nem számít sem záró vonal, sem piros lámpa, /vasárnap a rendőr autó előtt hajtott át a piroson egy motoros, nem is kis sebességgel!/ sem besorolási sáv! Ezek után ne csodálkozzunk, hogy főleg sok motoros barátunk ott hagyja a fogát! Miért pont a motoros? Azért, mert túl magabiztosak és azt gondolják, hogy uralják a nagy teljesítményű motorjukat! Pedig Magyarországon sem az utak szélessége, sem a minőségük nem mondható ideálisnak ilyen sebesség alkalmazásához! A rutinról ne is beszéljünk! Most kezdődött nem oly régen a motoros szezon! Még elég rutintalan a motoros! Én is motoroztam, így tudom, hogy meg kell ismét szokni és a döntéshozatal a perc tört részénél kell, hogy megtörténjen. Ha rossz a döntés kész a tragédia! A motorost nem védi a ruháján kívül, semmi! Persze a fiatalos hév és én megmutatom milyen csávó vagyok, időnként és egyesek eszét elveszi! Ez a nagy baj!!! Nagyon kár minden emberi életért!!! Tessenek vigyázni, megfontoltan közlekedni! Egyet ne felejtsen senki! Az utak nem nézegetésre vannak, hanem közlekedésre!”
 • 6. mira-mira 2009. május 04. 07:06
  „A motort én betiltanám! Szegény fiatalnak esélye sincs. Nincs ami védje,csak repül.... A gyorsaságot növelik az eladhatóság érdekében,de a biztonság marad a régi ponton. Szegény szülő retteghet ha a gyereke ráül,hogy épségbe láthatja-e viszont.”
 • 5. lolita 2009. május 04. 06:49
  „Ami hianyzik az ellenörses sehol egy nyomorult rendör,es ez meg csak a nyar kezdete!”
 • 4. Powerarc 2009. május 03. 21:57
  „Szombat reggel mentem Veszprém felé, akkor szembesültem hogy a kátyúfoltozás után komplett aszfaltszőnyeg került az útra. A sok 40-es, útépítős tábla már régóta kint van ( a kátyúzás kezdete óta). És láttam több helyen munkásokat, akik a szalagkorláttal foglalatoskodtak, tehát a táblák nem véletlenül maradtak kint.”
 • 3. Goldmund 2009. május 03. 21:33
  „1.hsz-ra:
  40-es tábla van kint? Épp pénteken sétáltam arra, mert (rendkívül ostoba módon) a sárga turistajelzés két szakaszon is összesen kb. 500 méter hosszon a főúton vezet Csesznek közelében. Hát nem 40-nel, hanem 80-100-zal hajtottak az autósok és motorosok egyaránt!”
 • 2. GROUCH 2009. május 03. 20:31
  „Tisztelt Kisalföld! Mit jelent az, hogy " Csesznek magasságában?" A magasugróknak van magasság, de Cseszneknek csak legfeljebb a közelsége lehet. Figyeljenek ránk! Nem mindenki bunkó!!!!!!!”
 • 1. Powerarc 2009. május 03. 20:25
  „Tegnap jártam arrafelé, végre le van aszfaltozva a cseszneki szakasz, de a szalagkorlátok még nincsenek készen, 40-es sebességkorlátozás van végig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba sodródott egy kocsi az M1-esen - dugó várható

Az árokba sodródott egy kocsi az M1-es autópályán, a soproni leágazás és a ménfőcsanaki lejáró… Tovább olvasom