Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok

Mindez csökkenő balatoni menetidőket és bővülő szolgáltatásokat is jelent, például klimatizált IC-kocsik és motorvonatok, étkezőkocsik állnak forgalomba, és növelik a kerékpár-szállítási kapacitást.
A közlemény szerint június 21-étől 1 óra 27 perces menetidővel számolhatnak a fővárosból Siófokra, és két órán belüli menetidővel a Balatonfüredre utazók. A többi balatoni állomásra és megállóhelyre is az eddig megszokottnál rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapest felől, a Kelenföld-Székesfehérvár szakaszon elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően.

Budapestről hétköznap 17 közvetlen vonat indul a Balaton északi partjára, egyebek mellett több kerékpár-férőhellyel, a bicikli fel- és lerakásában pedig a jegyvizsgálókon kívül a nagyobb állomásokon diákok is segítenek.

A déli partra hétköznaponként 20 szerelvény indul a fővárosból, köztük kétóránként gyorsvonatok kerékpárszállító kocsival.

Péntek délután és szombat-vasárnap délelőtt Budapestről, vasárnap délután pedig a Balaton felől pluszjáratokat állítanak forgalomba mindkét parton.

Nyugat-, Északkelet- és Dél-Magyarországról is indít közvetlen vonatokat a Balatonhoz a MÁV-Start. Az Ezüstpart Expressz Miskolc és Keszthely között, az Aranyhíd Expressz pedig Szeged és Keszthely között közlekedik minden nap. Hétvégéken egy új gyorsvonatpár is az utazók rendelkezésére áll Szolnok-Siófok viszonylatban, továbbá naponta közvetlenül juthatnak el az utasok a Balatonra egyebek mellett Záhonyból, Sátoraljaújhelyről, Győrből és Szombathelyről is.

Az utasok biztonságára megerősített vagyonőri szolgálat ügyel, valamint rendőrjárőrök és esetenként vasúti polgárőrök is lesznek a balatoni vonatokon és állomásokon, különös figyelmet fordítva a nyári fesztiválokra - fűzték hozzá.

A MÁV-Start kerékpáros túrajegyével az ország bármely területéről - a megtett távolságtól függetlenül - egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. A Balaton Mix jegy pedig korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain.

Az idei nyári menetrendi információk elérhetők a MÁV-Start honlapján, a mav-start.hu oldalon és az ELVIRA internetes menetrendi keresőben is, összefoglaló füzetet pedig a Déli pályaudvaron és a nagyobb állomásokon is megkaphatják az utasok - közölte a MÁV-Start.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét katona maradványai kerültek elő a Várkert Bazár építkezésénél

Egy magyar és négy német azonosító jegy olyan állapotban került elő, hogy azok alapján azt is meg… Tovább olvasom