Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Szombaton részlegesen megnyitják a Citadellát

A turisták reggel 8 ór után megközelíthetik majd a Szabadság szobrot és közvetlen környékét.
Szombat reggel 8 órától részlegesen újra megnyitják a Citadellát, a turisták megközelíthetik majd a Szabadság szobrot és közvetlen környékét - közölte pénteken a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az MTI-vel.

Emlékeztettek, hogy az emberi erőforrások minisztere korábban határozatban kötelezte a Citadellát birtokban tartó használókat, hogy adják át a területet az MNV Zrt-nek, mivel az általuk folytatott használat és hasznosítás nem felelt meg a világörökségről szóló törvényben foglalt előírásoknak.

A jogszabály az MNV szerint előírja, hogy a területet az egyetemes és nemzeti értékeit megőrizve kell használni, bemutatni, fenntartható módon fejleszteni vagy szükség szerint helyreállítani. A használók azonban a határozatban foglalt kötelezettségüknek az MNV felszólítására sem tettek eleget - olvasható a közleményben.

A hatósági helyszíni szemlén megállapították, hogy az ingatlanon évtizedek óta nem volt jelentősebb felújítás, helyreállítás. A bérlők elvégezték ugyan a szükséges karbantartásokat és az alkalomszerű javításokat, de lényegében csak az üzleti érdekeiket érintő beruházásokat végeztek.

A terület jelenleg le van zárva, mert még zajlik az átadás-átvétel, valamint az ingatlan műszaki állapotának felmérése, de az MNV arra törekszik, hogy a terület minél előbb látogatható legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta

A posta 8 budapesti, és 18 vidéki városban helyezet üzembe automatákat. A kényelmi szolgáltatás oka,… Tovább olvasom