Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Szombaton premier

Romain Rolland Szerelem és halál játéka című színművét mutatják be szombaton este fél 8-kor a soproni Liszt-központ Kisszínházában. A próba egész folyamatáról a Duna Televízió dokumentumfilmet forgat.
– A francia író színdarabját több mint egy évtizede a Nemzeti Színházban rendeztem már, sőt, a körülmények akkor úgy hozták, hogy megbetegedés miatt nekem kellett alakítanom a főszerepet is – nyilatkozta lapunknak Szilágyi Tibor soproni színigazgató. – Ezúttal szintén az én elképzeléseim szerint kerül színre a Szerelem és halál játéka, viszont nem játszom a darabban. S hogy miért is vetődött fel az 1794-ben, Párizsban játszódó színmű soproni bemutatása? Kitűnő, jól megírt színdarabról van szó, amelyet kiváló színészek közreműködésével láthat „testközelből”, azaz kamaraszínházi körülmények között a közönség. A darab azért is aktuális, mert a magán- és közéleti problémákat feszegető jelenetekben az értelmiség politikai szerepvállalása is hangsúlyos szerepet kap. Külön öröm számunkra, hogy a Duna Televízió a próba egész folyamatáról – az olvasópróbától kezdve egészen a premierig – ötvenperces filmet forgat.
A szombati kisszínházi premieren Szélyes Imre, Varga Szilvia, Varga Gábor, Dóczy Péter, Tándor Lajos, Ozsgyáni Mihály, Szabó Judit, Simon Andrea és Nagy Gábor lép közönség elé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztattuk Cserényiné Nemes Erzsébetet

A külső és belső harmóniájának egységét és az egészséget a szépség egyik fő forrásának tartja… Tovább olvasom