Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Szombaton öten haltak meg az utakon

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 109 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 4 közlekedési baleset 5 halálos áldozatot követelt, 12 súlyos, 31 pedig könnyű sérüléssel járt.

Ezeken felül 62 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A mai napon még mindig a tőlünk északra, északkeletre örvénylő hidegcsepp határozza meg időjárásunkat. A délelőtti derűsebb időt követően észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, záporeső. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél megerősödik, a középső tájakon viharossá fokozódik. Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizni kell: a féket, a kormányt, a gumikat, a világítást és a hatósági jelzések meglétét (láthatóságát)! A párás, csapadékos idő hatására csökken a látótávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot és csökkentsük a sebességet. Helyenként átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, ezért csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása.

Az autóval közlekedők minden esetben használják a biztonsági övet, valamint a gyermekek biztonsága érdekében a gyerekülést! Az országos közúti hálózaton ú ahogyan azt már az elmúlt hetekben is tapasztalhatták ú most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

M0 régi szakaszán: várhatóan 2011.12.31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek! Ne vezessenek rutinból! M1: mindkét pályaoldalon a 12-67. km szelvényekben 80 km/ó sebességkorlátozás és mobil terelés mellett sövényvágást végeznek. M5: a bal pályán 56-49 km szelvények között (Bp. felé) útburkolat-felújítás. Átterelés a jobb pályatestre (a Szeged felé menő oldalra), ahol szembe jövő forgalom van! Mindkét pályaoldalon a 44-45. km (45-44. km) szelvényekben műszaki átjáró kiépítése miatt a belső sávok (előző sávok) lezárva! Figyeljék a közúti jelzéseket! Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek! Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

A hétvégi határforgalmat tekintve elsősorban Zala megyében Letenye autópálya határátkelőhelyen vasárnap 14 órától 18 óráig a belépő irányban várható 30-60 perces várakozás kialakulása a személyforgalomban.

Csongrád megye tekintetében Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban várható utas torlódás kialakulása a kilépő irányban, péntek 06 órától vasárnap 06 óráig, amelynek mértéke 60-120 perc lehet. A teherforgalomban szombat 08 órától kilépő irányban várható 120 perces várakozás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben.

Hajdú-Bihar megyében Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben, szombat délelőtt kilépő irányban, vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig, a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban szombaton és vasárnap, a be- és kilépő irányban 60-180 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban a hétvégi kamionstopot megelőzően szombaton 06 órától kilépő irányban 3-4 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén számolunk várakozással szombaton és vasárnap szintén a be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 60 perc lehet. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI) A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló munkabeszüntetésről nincs információnk. Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.
Ű
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltay András: a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény

A NMHH Médiatanácsának tagja szerint a komment még akkor sem tekinthető szerkesztett tartalomnak, ha moderálják azt. Tovább olvasom