Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szombati kék sorok

A rendőrség bűnmegelőzési szolgálata azt szeretné, hogy az idei nyár a gyermekek és szüleik számára is kellemesen, emlékezetesen teljen el.
Ahhoz azonban, hogy a nyár valóban a gondtalan pihenést és feltöltődést szolgálja, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nagyobb szabadság, a kalandok keresése bizony sok veszély forrása is lehet.

A leggyakoribb veszélyek

Veszélyforrásként számolni kell a kapcsolati problémákkal, mint a magányosság, az értékek könnyelmű kezelése, túlzott bizalom az idegenekkel szemben, felszínes kapcsolatok esetleges „ negatív ” következményei, fürdőzés, illetve a KRESZ szabályainak figyelmen kívül hagyása s nem utolsósorban a szenvedélybetegségek kialakulásához vezető szerek – alkohol, dohányzás, kábítószer – élvezete, használata.
Ez utóbbi napjaink egyik legnagyobb veszélyforrása. A drogok egyszeri, valamint rendszeres fogyasztása ártalmak sorát idézik elő. A drogfogyasztás okai közül a leggyakoribb a kíváncsiság, a baráti társaság „ kényszerítő ” ereje, az unaloműzés, esetleg a divatos zenei irányzat képviselőjének (példaképnek) a követése.

Mit lehet tenni ?

Először is mondj nemet! Ne fogadd el, ha kínálnak! Ne hidd el, hogy segít a bajban! Válogasd meg barátaidat! Tudd eldönteni, mi az, ami neked jó és mi az, ami rossz! Ismerd önmagad! A szerekkel érintkezni olyan, mint a tűzzel játszani: bármilyen fogyasztás valamilyen kockázattal jár.

Rövid és hosszú

távú kockázatok


Lelki labilitás, testi működési zavarok, balesetveszély-növekedés, a szer hatása alatt bárki lehet bűncselekmény áldozata vagy elkövetője, a fertőzésveszély fokozódik (AIDS).
Függőség kialakulása, nagyfokú testi, lelki leépülés, személyiségbeli problémák fokozódása, halál.
A testmozgás, a tartalmas családi és baráti programok nagymértékben elősegítik a „ szer ” -telen nyári vakáció hasznos eltöltését, amelyhez a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya baleset- és sérülésmentes szórakozást kíván minden szünidős diáknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gladiátor 2. Crow nélkül

Az Oscar-nyertes Gladiátor producerei bejelentették, hogy a nagysikerű film folytatását tervezik -… Tovább olvasom