Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Szombat munkanap lesz - január 2-át pótoljuk

Szombaton március 28-án munkanap lesz, ekkor kell ledolgozni a január 2-i, pénteki pihenőnapot, a korábban kijelölt január 10. helyett - erről rendelkezett a szociális és munkaügyi miniszter. A tárca hétfői közleménye szerint idén még kétszer lesz munkanap-áthelyezés: az augusztus 20. után következő pénteki pihenőnapot augusztus 29-én, szombaton dolgozzuk le, a december 24-ei csütörtököt pedig előtte, 19-én.
A közlemény szerint azért kell most ledolgozni a januári pihenőnapot, mert a helyette kijelölt január 10-e egybeesett az ukrán-orosz gázvitával, és gázszállítás felfüggesztésével. Annak érdekében, hogy kevesebb legyen az energiafelhasználás a kormányfő azt javasolta, hogy ne akkor, hanem március 28-án kelljen ledolgozni a január 2-i pihenőnapot. A dokumentum felhívja a figyelmet: a rendelet hatálya nem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő cégek munkarendjére. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban dolgozók munkarendje ettől eltérően is meghatározható.

Olvasóink írták

 • 9. soproni 2009. március 24. 16:25
  „Nem értem,mi abban a jó,hogy össze-vissza variálnak? Akik otthon maradhattak jan.2.-án,azoknak a mostani szombatjuk veszik el,így csak vasárnap lesz pihenőjük.Akkor volt egyben 3 napjuk...most lesz 1...kinek is jó ez? Engem nem érint a változás,ennek ellenére hülyeségnek tartom az ilyen rendelkezéseket.”
 • 8. AranyKözépút 2009. március 24. 10:15
  „Üdv Mindenkinek. Véleményem szerint ezen a napon csak annak kell dolgoznia, aki jan. 2-án nem dolgozott, illetve nem kért arra a napra szabadságot. Ha valaki igazolni tudja, hogy pl. előző munkahelyén azon a napon munkanapot rendelt ela munkáltató és ő ezt bedolgozta, új munkahelye nem követelheti a jan. 2-a ismételt ledolgozását.”
 • 7. Discoboy 2009. március 24. 06:28
  „Sziasztok!Én még Dec. 24.-én is dolgoztam.Ja és húsvétvasárnap is megyek. Na cső!”
 • 6. Eüdolgozó 2009. március 23. 22:06
  „Pff... miylen hülységeken vitáztok... Én dolgoztam január 2-án is, január 10-én is és a sors úgy hozta, hogy most 28-án is dolgozni fogok. Vannak égek ahol nincs ünnep, nincs hétvége mint a melóhelyek nagytöbbségénél. Rendőrség, tűzoltóság, éttermek, benzinkutak, egészségügy stb... Ne sírjatok!!”
 • 5. evelinevelin65 2009. március 23. 22:00
  „Teljesen igaza van MIRACLE-nak,egy nap alatt pihenjen a szoc,miniszter,de ő majd a munkahelye tájékára sem megy..
  Csak azt nem értem a gyerekekkel mi az istent dolgoztatnak le, mikor ugy elfáradnak az iskolában ,hogy 3 nap is kevés volna a regenerálódáshoz,hogy ujra életre térjenek.
  Biztos nem viszem a gyereket reggel...........”
 • 4. miracle 2009. március 23. 21:11
  „Egyébként hülyeség ez a keverés mindig, jobb lenne hagyni. Aki nem akar január 2-án menni, az majd szabit vesz ki és ugyanott van darabra és végeredményre is, mint így. Aki viszont nem akar szabit szórni ilyen keverésekre (szombatokra), azt ne kényszerítsük már arra, hogy 1 napos hétvégéje legyen, azalatt az ember nem piheni ki magát. Amelyik munkáltató meg nem akarja 1 napra beröffenteni a kazánt (jan 2) az ott mindenkinek kiad 1 kötelező szabit és kész. Megteheti, mert a 3/4-ével ő rendelkezik, sőt ennél durvábban is játszanak vele, amikor pl mindenkit hazazavarnak kötelezően karácsony és újév között vagy a 2 hetes nyári leállásban.”
 • 3. miracle 2009. március 23. 21:06
  „:)”
 • 2. antilibsi 2009. március 23. 20:00
  „Peched.”
 • 1. ideals 2009. március 23. 19:36
  „... és mi van akkor, ha janár2-án még nem dolgoztam munkaviszonyban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a miniszterelnöki rezidencia környékét

A Köztársasági Őrezred lezárta a a miniszterelnöki rezidencia környékét. A II. kerületi Szemlőhegyi… Tovább olvasom