Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Szőlőleves

Hozzávalók: 40 dekagramm szőlő, 1 deciliter fehérbor, 1 deciliter tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, 5 dekagramm cukor, fél csomag vaníliás cukor, só.

A szőlőt megmossuk, egy fürtöt leszemezünk, magját kiszedjük és félretesszük, a többit áttörjük. A szőlőlevet elkeverjük a borral, a tejszínnel és fél liter vízzel, egy csipet sóval, a kristálycukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, jól összeforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és állandóan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgájával simára kevert lisztet. A levest jól lehűtjük, és csészékben elosztva szőlőszemekkel díszítjük.

Csapó Ernőné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem döntenek

Labdarúgás

Az MLSZ elnöksége a Bulgária (október 8.) és Horvátország (október 12.)… Tovább olvasom