Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szolid és extra műkörmök

A műkörömdivat már évek óta hódít a nők körében. Néhányan csak alkalmakra tetetnek, többen állandóra csináltatják. A legkedveltebb a francia manikűr, extrém festést csak kevesen kérnek.
Közkedvelt a virágminta. Fotó: Segesvári Csaba
Habár a műköröm és a manikűrözés luxuscikknek számít, egyre többen járnak szalonba körmöt szépíttetni. Az árak üzletenként változók, és az anyaghasználaton is múlnak.

– Amit mi csinálunk, már nem is igazán műköröm. Modern anyagokat használunk, melyek sokban különböznek a régi, tipes módszerektől – avat be a részletekbe Masa Rita kézápoló műkörömépítő. – A korábbi műanyagból készült műkörmök már teljesen elavultak, nem beszélve arról, hogy az ÁNTSZ betiltotta őket, mivel ragasztójuk ciántartalmú volt.

A szalonokban többféle lehetőség közül választhatunk: kérhetünk zselés, porcelán és üvegszálas körömépítést. A legtöbben francia manikűrt kérnek a műkörmöstől. A nők jobban kedvelik a szolid, hétköznap is viselhető árnyalatokat, így bordó, vörös, erőteljes színeket csak ritkán választanak. Azok, akik az extrém díszítést kedvelik, tigris- vagy zebramintás festést, playboy nyuszival vagy a Shrek mesében szereplő mézeskalács figurával díszíttethetik körmüket.

– A vendég körmére húzzuk a zselé- vagy porcelánréteget, törekedve a minél természetesebb összhatásra, és az egészséges viseletre. A lányok, asszonyok tartós, gyors, szép munkát várnak el tőlünk. A cél az, hogy a köröm megőrizze épségét, megerősödjön – magyarázza a szakember. A tévhittel szemben a háziasszonyoknak ajánlott az újfajta műköröm, hiszen nem ázik ki mosogatás közben, mint a sajátunk, nem törik le egy hirtelen mozdulatnál.

– Munkám során kimondottan előnyös, hogy műkörmöm van – állítja Ilia Tünde fodrász. – Sokat ázik vízben a kezem, miközben a vendégek haját mosom. A zselés körmöm mégsem megy tönkre, nem törik le. Fontosnak találom, hogy szép, ápolt legyen a kezem, ezért négyhetente eljárok műkörmöshöz.

– Esküvőre leginkább messziről is látványos lakkozást ajánlok, sok csillámmal, de fontos, hogy ne legyen túl hivalkodó, bálokra a ruha, a smink színével harmonizálót. Előfordult már, hogy nyolcadikból ballagó kislány kapta ajándékba a manikűrt. A műkörömépítésnél felső korhatár nincs, de 14 évnél fiatalabb lányoknak nem ajánlott – figyelmeztet Rita, akinek vendégei között férfiak is vannak. – Néhány férfi is jár hozzám, ők persze csak manikűrre, esetleg a körmüket felpolíroztatni.

B. B. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom