Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szolgáltató központot nyitott a BP Budapesten

A világ egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, a BP Budapesten nyitotta meg új európai szolgáltató központját, az üzleti és ügyfélszolgálati centrum a következő négy évben több mint ezer embert alkalmaz majd.
A központban jelenleg mintegy százan dolgoznak. A keddi megnyitón Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondta, a központ létesítése beleillik a kormány gazdaság-fejlesztési koncepciójába. Hozzátette, az elmúlt kilenc évben több szolgáltató központ jött Magyarországra, amelyek ma már több mint 14 ezer embernek adnak munkát. A miniszter idézte az Ernst and Young elemzését, amely szerint Magyarország Európában a hetedik legkedveltebb befektetési célpont.

Varga István szerint ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a magyar munkaerő magas munkakultúrájú. A miniszter reményét fejezte ki, hogy a jó munkaerő további befektetőket vonz. Kérdésekre válaszolva a szaktárca vezetője elmondta, a kormány adott támogatást a központ létrehozásához, amelynek összegét a szabályoknak megfelelően később közlik a minisztérium honlapján. Hozzátette: a kormány, illetve a minisztérium további tíz-tizenöt szolgáltatói központi létrehozásával kapcsolatos projektről tárgyal. Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete a megnyitón kifejtette, Magyarország kedvelt célpontja az angol cégeknek is. Aláhúzta, a Vodafone szintén Magyarországon nyitott nemrégiben egy szolgáltató központot. Úgy vélte, mindebben szerepe van a jól képzett munkaerőnek is.

Az eseményen közölték, a BP azért választotta Magyarországot az új centrum helyszínéül, mert központi helyen van, jó a hírneve az ilyen központok működtetése területén, s nagyon jól képzett az itteni munkaerő. Philip Whelan, a BP európai üzleti szolgáltató központ operációs vezetője kifejtette, a központ pénzügyi, ügyfélszolgálati és a beszerzési szolgáltatásokat nyújt a társaság egyesült királyságbeli ügyfelei számára.

A BP a magyar piacon eddig is jelen volt, repülőgép-üzemanyagot ad el, illetve kenőanyagot értékesít, mintegy 70 embernek adva munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem zárják be az Allee bevásárlóközpontot

Nem tartja indokoltnak Újbuda jegyzője, hogy ideiglenesen bezárják a napokban nyílt Allee… Tovább olvasom