Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Szőke Kóla

Egy pöffeszkedő, kinyalt yuppie figurát helyez tőle kulturálisan idegen környezetbe. Lerner Nándor autóját ellopják a legsötétebb pesti Harlemben. Az előítéletektől nem mentes vállalkozó először fennhéjázón keménykedik, majd megszeppen, később belátja, jobb, ha változtat a stílusán. A film végére természetesen minden jóra fordul.
rendező: Barnóczky Ákos
forgatókönyvíró: Novák Csaba
operatőr: Forgács Gábor
producer: Dora György, Barbalics Péter

szereplő(k):
Beleznay Endre (Lerner Nándor)
Majka (Veréb)
Gubás Gabi (Zita)
Görög Zita (Lulu)
Nyári Oszkár (Robi)
Pozsonyi Takács László (Ricsi)

A film sztorija

Lerner Nándor, a sikeres budai yuppie autóját ellopják a legsötétebb pesti Harlemben. Más ember ilyenkor a barátaihoz fordul, csakhogy neki olyan sosem volt. Így az előítéletektől nem mentes vállalkozó maga próbálja megoldani a helyzetét. Először fennhéjázón keménykedik, de később belátja, jobb, ha változtat a stílusán. Mivel máshonnan nem remélhet segítséget, kényszövetséget köt Verébbel, a roma autószerelővel és két társával. Egyetlen napjuk van, hogy Veréb frissen tuningolt 1200-as kockaladájába pattanva mindent visszaszerezzenek, leszámoljanak a gonosszal és az egymással szembeni előítéleteikkel. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"A történet szerint adva van egy gazdag és az alkalmazottaival elég
szemét fickó (Beleznay), aki a nyóckerben ragadva kénytelen összefogni egy nagyarcú simlissel (Majka), ha vissza akarja szerezni hirtelenjében ellopott autóját. Mint az Argo, a Szőke kóla is egy tipikus amerikai receptet próbál hazai környezetben érvényesíteni, ám a szakmai tudásban megmutatkozó különbségek helyenként itt is kínos pillanatokat okoznak. A jelenetekből eleinte teljesen hiányzik a természetesség, idővel azonban valamelyest javul a helyzet. A rendező és a forgatókönyvíró még fizeti a tanulópénzt, de védelmükre szóljon, hogy hibáik mellett fel is tudnak mutatni valamit. A film többnyire jól működő humora feledteti az amatőrebb részeket, az eltalált karakterek a kevésbé sikerülteket. Majka kellemes meglepetés – Beleznayval ellentétben egyszerű, de könnyed alakítást nyújt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom