Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Szögi Lajos halálának évfordulójára emlékeztek Olaszliszkán

Szögi Lajos halálának évfordulójára emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán vasárnap. A településen 2006. október 15-én verték agyon a tiszavasvári tanárt.
A településen a Kossuth utcában - ahol a tragédia történt, és ahol Szögi Lajos emlékműve is helyet kapott - mintegy száz motoros vonult fel rendőri felvezetéssel.

Olaszliszkán több rendőr - kutyákkal - vigyázta a rendet, illetve a település előtt elágazások mentén is rendőri jelenlétet lehetett tapasztalni. A Gój Motoros Egyesület által szervezett megemlékezésén elhangzott: Szögi Lajost a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett.

A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádoltak, akiket már jogerősen - tavaly novemberben - elítéltek.

Ők összességében 157 évet kaptak. Három elkövetőt életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak - legkorábban harminc év múlva szabadulhatnak - egy elítélt 17 évet, másik kettő 15-15 évnyi büntetést kapott, míg a bűncselekmény idején fiatalkorú elkövetőknek 10-10 évet kell töltenie fiatalkorúak börtönében.

A megemlékezésen arról is szóltak, hogy a tárgyalások során kiderült: a bűncselekményt nem nyolcan követték el, hanem többen voltak. Ennek vizsgálata a rendőrségen már lezárult, jelenleg az ügyészségnél van az ügy - hívták fel a figyelmet.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. fióka 2010. október 11. 12:26
  „és még mennyi cigányok által meggyilkolt magyaról lehetne megemlékezni csak ezeket érdekes módon nem publikálják.”
 • 31. stewe7109 2010. október 11. 11:45
  „Véleményem szerint közösen kellene vigyáznunk a fene nagy vitában arról amit mindannyian tudunk. Közben pedig bizonyos érdekek ellenünk használják ki megosztottságunkat. (persze ez itt már történelmileg így alakult ki....De addig tegyük tisztába magunkat amíg még lehet.) Itt mindig problémák voltak mindenféléről generálva, a magyar vitázott róla majd "megszeppenve" vette tudomásul hogy közben pedig valami már megint nem az övé.
  A cigány az cigány mindenki tudja milyenek. Hogy milyenek? Hát olyanok. Látjátok Sárközi mester kivágta őket mint ama bizonyos házi négylábút "egyéb" tevékenység céljából. Egy hétig hüppögött az EU, aztán csend lett. Itt se kell erőltetni minden hulladék állampolgárságát ha nem teljesíti a feltételeket hozzá. Nincs igazam?
  Nincs hát ugye liberális "honfitársaim"?”
 • 30. VJack 2010. október 11. 07:59
  „Szocdem, ott a probléma, hogy nem igazán ismered a cigányokat. Íróasztal és emelkedett társasági viták alapján képzelsz el dolgokat róluk, ez nagy hiba. Tudod, ahogy Indy mondta, az az igazi régész, aki kimegy a terepre, nem aki a könyveket bújja. Nosza, indulj, járj utána!

  Azért mondod azt, hogy számukra a bűnözés a túlélésük egyetlen lehetősége. A cigány mentalitás nem AKAR dolgozni és beilleszkedni a társadalomba. A mentalitásuk vezetett oda, hogy a társadalom peremére szorultak. Merthogy a társadalom a kötöttségeikkel számukra nem alternatíva.”
 • 29. zeta62 2010. október 10. 20:24
  „Szocdem!

  A Bábonyiak ajánlata még ma is áll: A lelkes "rózsadombi" ...védőket ingyen és bérmentve vendégül látják egy hétre. Ha gondolod, az útiköltséged én állom...”
 • 28. Dirac 2010. október 10. 20:18
  „Kiváncsian várom szocdem következő hozzászólását, vajon melyik könyvből fog nekünk egy magasztos filozófiai és egyben tudományos érvet idézni... Talán a Micimackó lesz az? Vagy a Tini nindzsa teknősök kalandjai?”
 • 27. Agent 2010. október 10. 20:05
  „"Megfelelő környezetben megfelelő szociális és kulturális háttérrel majmokból is lehet atomfizikusokat faragni"

  Nincs több kérdésem....”
 • 26. AHA 2010. október 10. 19:47
  „Aki tagadja a cigánybűnözést azt oda kéne költöztetni valamelyik Borsod megyei településre.
  Aztán ott tarthatná az ostoba szónoklatait annak a kevés,még életben lévő fehér idős embernek.
  Azt hiszem hamar kikaparnák a szemét.”
 • 25. csabrab 2010. október 10. 19:47
  „Szocdem állj a cigók közé és élj velük naponta.Érdekes a libsik védik őket,de iskoláikba nem engedik be”
 • 24. háté 2010. október 10. 18:58
  „Szögi Lajosra emlékezünk Olaszliszkán

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom koszorúzással egybekötött fáklyás megemlékezéssel adózik a négy évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Szögi Lajos tanár úr emlékének.
  A megemlékezés 2010. október 16-án (szombaton) 18:00-kor kezdődik Olaszliszkán Szögi Lajos kopjafás emlékhelyénél.
  Beszédet mond Sneider Tamás országgyűlési képviselő, valamint Miklós Árpád tanár, megyei közgyűlési képviselő.
  Aki részt szeretne venni a megemlékezésen, azokat kérjük, hogy Olaszliszka Szegilong felőli végén található buszfordulónál gyülekezzenek 17:30-tól!
  Fáklyát és fekete karszalagot kérjük, aki tud, hozzon magával!
  ifj. Holcman László,
  a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke”
 • 23. szocdem 2010. október 10. 18:37
  „21.

  Nem értem a problámád....igy sem!

  Pontosan megértesz, ha elolvasod Zsoldos Péter Feladat c. könyvét. Megfelelő környezetben megfelelő szociális és kulturális háttérrel majmokból is lehet atomfizikusokat faragni...

  A kultura, a szociális környezet nálunk alapvetően hiányzik legkevesebb 54 éve. Mit is szeretnétek: Hogy nőjenek holnaptól a diófák a panelok tetjéről???? Lehetni lehet ilyet kivánni, és ezért kampányolni, de tudománytalan baromság... pont mint a roma integráció mai irányvonala, vagy a "cigánybünözös" vartyogások.”
 • 22. szocdem 2010. október 10. 18:32
  „19

  Nyugaton a keletről (pl. tőlünk) odamenekült cigányok okoznak feszültséget. Az ottani társadalmak nem voltak felkészülve ekkora menekültáradatra! Csak hogy az áradatnak valahol elindult valamiért az eleje, és itt látszik a vége (vagy talán tévedek, folytatódni fog) Vagyis az álatald felvetett példa migrációs természetü, és nem sok köze van a "cigánybünözés" -hez”
 • 21. Edward 2010. október 10. 18:30
  „Szocdem
  Gyermekeiknek!!!!”
 • 20. szocdem 2010. október 10. 18:28
  „17

  A Magyar szélsőjobbról akotott véleményem lesúlytó volta lehet hogy szembeötlő. Megjegyzem: a nyugati testvéreikét még nem ismered ezek szerint, mert az ennél is tragikusabb képet fest róluk.....

  HA a cigányok "bünöző életmódja" sokak számára nem a túlálás alzternatvája volna, akkor volna miről beszélni. Igy csak arról polemizálhatunk, hogy akiknek fogalma sincs róla, hogy mi miért történik a valóságban, akik elfogadják azt a nihilt, ami ilyen és ehhez hasonlkó jelenségekhez vezet, és ezt az inkompetenciájukat egyszerü fogalmakkal elfogadtatható, magyarázható, egész társadalmi csoportokat kriminalizáló ideológia mögé rejti - nos azok aligha iskolázottak akkor is, ha sokat jártak oylan intézményekbe!
  ez lehet hogy sértő a szálsőségeknek, de nem kisebb sértés a köznapi szövegelésük vartyogásuk azoknak a cigányoknak, akik a gazdasági helyzet ellenére is megpróbálnak a saját sorsukról a tisztesség útján gondoskodni... akiknek nem sikerül lopni fog - mert az élet élni akar! Ezt a jelenséget viszont nem lehet morális zablatyokkal, meg rasszista ideológiákkal elnyomni...:))))))”
 • 19. kefefejű 2010. október 10. 18:27
  „5re:
  Ez így igaz, ahogy mondod. Csak a sajtó, meg a rasszista magyarok terjesztik ezt róluk. De akkor mi a helyzet Kanadában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban? Merthogy ott is hasonló problémákról szólta a hírek a közelmúltban. Vagy ez is Szabó László és a bolsi csűrhe műve?
  Gondolkozz ember, gondolkozz!”
 • 18. Gizella02 2010. október 10. 18:23
  „Kedves cigányságot védő fórumozók ! Szögi Lajos c saládjának magyarázzátok meg, hogy nincs cigánybúnözés, csak rasszista, szélsőséges magyarok !”
 • 17. VJack 2010. október 10. 18:15
  „Szocdem, miért gondolod, hogy aki elítéli a cigányok bűnöző életmódját, meg "szélsőjobbos", az mind suttyó, iskolázatlan és irigy? Ezzel nyugtatod magad? Nem lehet, hogy ezzel te legalább annyira általánosítasz, mint az az oldal, akit ezzel vádolsz?”
 • 16. szocdem 2010. október 10. 18:09
  „15.

  A gyerekeimnek az a véleménye mint az enyém.

  Igaz Ők sosem hallgattak még Lajcsit meg lakrockkot, sőt a szomszéd sem sündisznót zabál, tehát nekik sincsa mire irigykedni ami arra adna alapot, hogy melléd, mellétek álljjanak.... tudod a kulturális közegnek óriási hatása van a gyerekekre:))))”
 • 15. Edward 2010. október 10. 18:06
  „Szocdem!
  Ezt a hülyeséget a gyermekeinek magyarázd meg,kíváncsi lennék ők mit mondanának a véleményedről”
 • 14. Dirac 2010. október 10. 17:57
  „8. hozzászólás szocdem 2010.10.10. 17:18

  Ez ám a tudomány, gyakorlatilag 3 hozzászóláson keresztül a szavak értelméről vitatkozol, egy valamire való általános iskolás is összehozza ezt...”
 • 13. Edward 2010. október 10. 17:56
  „5.
  Na neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszbaleset Fábiánházánál - tíz sérült

Tízen sérültek meg, ebből hárman súlyosan, abban a balesetben, amelyben személyautó és kisbusz ütközött egymással Fábiánháza és Előtelek kereszteződésénél szombaton délután. Tovább olvasom