Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szocialista megyei mérleg

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselőcsoportja nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz.
„ A Fidesz vezette megyei közgyűlés sikertörténetét összegező tegnapi közlemény szerintünk kevésbé hiteles. Az MSZP, a közgyűlés legnagyobb létszámú frakciója értékelve a négyéves munkát úgy látja, hogy a Fidesz egy újabb politikai platformnak képzelte a képviselő-testületet. A költségvetések jelentős része az intézményfinanszírozás átmenő normatív tételeiből áll. Az önként vállalt feladatokra elenyésző, néhány százmillió forint jutott. A költségvetési vitákat minden évben arra használta a Fidesz, hogy hatalmas hiányokat tervezett, ezzel támadva a kormány politikáját. Utóbb rendre nem kellett hiteleket felvenni, mert jelentős bevételeket alulterveztek annak ellenére, hogy a frakciónk figyelmeztetett a hibára.
A megyei területfejlesztésre rendelkezésre állt források sajnos nem jelentősek, azonban ezek felett sem a közgyűlés rendelkezett. Lassan kiüresedtek a megye feladatai, talán csak a kulturális tevékenységet érzékelhették a falvakban.
Az önkéntes feladatokhoz kapcsolódó pályázatokon érződött a jó szándék, azonban a csekély támogatás gépiessé tette a pályázatokat. A megye költségvetésében arányaiban igen csekély a saját bevétel, így aztán nem lehet csodálkozni a lehetőségek beszűkülésén. A forrásokat sokkal jobban lehetett volna hasznosítani, ha az önkormányzatok pályázati készségének növelésére indítottak volna pályázatokat. A feladatokhoz képest mértéktelenül felduzzasztott alelnöki kar, ennek infrastruktúrája, a túlméretezett bizottságok, a politikai fizetségként bevont külső bizottsági létszám semmivel nem indokolható. Ám a hivatali dolgozók áldozatos és kifogástalan munkája dicséretes. Az MSZP-frakció szélsőségektől mentesen igyekezett a feladatát betölteni, stabil összetételben esküjének megfelelően dolgozott. A »kormányzó« jobboldalt viszont szétforgácsolta az országos politika” – áll a Hordós István jegyezte közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom