Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Szívügye a szív ügye

Barát Imréné már eddig is több rendezvénnyel megidézte párja, a kiváló győri cimbalmos, Jónás Nándor emlékét, aki két éve egy szívműtét után hunyt el. Szombaton újabb koncert lesz, amelyen olyan neves művészek is fellépnek, mnt Illényi Katica és Bangó Margit.  

Illényi Katica is itt lesz
– Akkor szinte felfoghatatlan volt, hogy nem jön haza többé, s nem hallhatják a játékot azok, akik tisztelték és becsülték – így az asszony, akinek fájdalmára nem jelent enyhülést az idő. Ahogyan beszél, szeme újra meg újra megtelik könnyel. – Itt maradtam a kislányunkkal, Szandrával, aki előtt tartanom kellett magamat, s ezzel együtt szembesültem a ténnyel: őt egyedül nevelem fel.
Az asszony gyásza mellett fogadalmat tett: évente – ha teheti – több olyan műsoros estet szervez, amelynek bevételével a szívbetegeket, a kórházak kardiológiai osztályait, valamint a tehetséges fiatal muzsikusokat támogatja.

Szombaton este hét órától a győri Richter Teremben ismét a szívért szól a hegedű és a dal. Bangó Margit és Illényi Katica mellett Szabó Jenő, valamint Járóka Sándor és zenekara muzsikál. Jávorkai Sándor hegedű- és Jávorkai Ádám gordonkaművész különleges repertoárral rukkol elő, zongorán kísér Berki Judit. Járóka Ferenc és Járóka János előadóművészek a zenésztárs mellett a legkedvesebb barátra is emlékeznek.

A negyedik alkalommal megrendezett műsoros est bevételét az özvegy ezúttal a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórház kardiológiai osztályának javára ajánlja fel. Jegyek a győri 524-928-as, a 311-771-es telefonon a Tourinform-irodában megrendelhetők, illetve a helyszínen kaphatók.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves vendég a Nyomorultak-on

Már az is nagy dolog, hogy egy vidéki magyar színház, nevezetesen a Győri Nemzeti hozzájuthatott a… Tovább olvasom