Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Szívem csücskei

Ha egy pasi elmúlt harminc, jó humora, rendes állása és kedves mosolya van, rögtön gyanús - ha nincs nője.

Lindsey (Drew Barrymore) barátnői mind egyetértenek abban, hogy Bennel (Jimmy Fallon) jobb lesz vigyázni: túl tökéletes ahhoz, hogy igaz lehessen. De Lindsey nagyon vágyik egy boldog kapcsolatra, hagyja magát alaposan elcsábítani, és kezdetben úgy tűnik, neki volt igaza. Ben társaságában vidámabb az élet. De egy nap a lány belenéz barátja szekrényébe, és szörnyű titokra derül fény. Ben sportrajongó! Mániákus Red Sox-drukker!

Hát persze: aki tökéletes, annak többnyire szörnyű titka van. A hétköznapok azt bizonyítják, nem lehet olyan férfival élni, aki egy jó átadást többre becsül egy családi ajándékátadásnál, akinek nincs egy zakója, de gyönyörű sportmezektől dagad a gardróbja, és csak este, a híradóból tudja meg, hogy barátnőjét, aki mellette ült a stadionban, meccs közben elszállították a mentők.
Nem lehet vele élni, csak nagyon jól esik…

INFÓ
 
A film Nick Hornby azonos című, önéletrajzi ihletésű regényének adaptációja. A könyv a szerző angol labdarúgás iránti fanatikus rajongásának látlelete. Ám ahelyett, hogy úgymond, „amerikanizálták" volna Hornby regényét, a forgatókönyvírók igazi romantikus vígjátékot alkottak a megrögzött sportrajongó figurájából kiindulva.
A híres forgatókönyvíró-páros kellemes üdülésként emlékezik a forgatókönyv írásának folyamatára. „Teljes egyetértés volt közöttünk arra vonatkozóan, hogy a történetet a hagyományos romantikus vígjáték keretei között alakítsuk - magyarázza Lowell Ganz. - Az eredmény egy olyan forgatókönyv lett, amelyről bárki azt mondhatja, nos, ez már valami, ilyenek voltak annak idején a romantikus vígjátékok."
 

„Úgy éreztük, hogy a romantikus vígjátékok manapság egyáltalán nem romantikusak - teszi hozzá Babaloo Mandel. - Igazi romantikus vígjátékot akartunk írni, két emberről, akik egyszerűen szerelmesek egymásba."
„Az vonzott legjobban a forgatókönyvben - magyarázza Drew Barrymore -, hogy elsősorban szerelmi történet. Ha az ember kidobja belőle a baseball-elemet, a felvetődő kérdések csipetnyit sem módosulnak. Milyen mértékben kell egy embernek megváltoznia, hogy a kapcsolat működőképes legyen? Milyen mértékben képes elfogadni az ember a társát olyannak, amilyen? Szerintem ezekhez a kérdésekhez bárki tud viszonyulni."

A Farrelly-fivérek első vagy akár második ránézésre sem tűntek ideálisnak egy romantikus vígjáték megrendezésére. A műfaj távol áll attól a határokat feszegető vígjátéki stílustól, amely szinte a kézjegyüknek tekinthető.

„Kétségtelen, hogy eddig olyan filmeket készítettünk, amelyek gyökeresen különböznek ettől - ismeri el Peter Farrelly. - Ez egy kedves, régimódi szerelmi történet. Nem kíván eget rengető gegeket és bizarr humort. A film komikuma a karakterekből fakad, és a való világban gyökerezik. Ezért aztán keményen kellett lobbiznunk, hogy egyáltalán fontolóra vegyék a lehetőséget, hogy mi rendezzük a filmet."
Barrymore Jimmy Fallont szemelte ki Ben szerepére. „Dolgoztam Jimmyvel a ’Saturday Night Live’-ban, és mindig is csodáltam komikus színészi tehetségét - meséli Barrymore. - Úgy gondoltam, ez a film jó lehetőség, hogy valami másban is próbára tegye erejét."

A felkészülés során Fallon elzarándokolt a híres bostoni Fenway Parkba, ahol Ben figurájához hasonló fanatikus rajongók sokaságával találkozott. „A Red Sox mérkőzései előtt és után összefutottam ezekkel az elképesztő figurákkal - meséli Fallon. - A lelkesedésük, illetve az egész Fenway Park-érzés magával ragadott. Hihetetlen hely. És tényleg park! Nem stadion. Bensőséges. Hallottam, amint a játékosok mesélték, hogy a szó szoros értelmében a bőrükön érzik a tömegből áradó meleget, amikor pályára lépnek."

Bobby Farrelly szerint Fallon fiatalossága remekül illett a szerephez. „A kívülálló szemével nézve Ben ugyan férfi, de odabent egy gyerek lakozik - magyarázza a rendező. - A benne lakozó gyerek az, aki a baseballba szerelmes, ő az, aki képtelen elengedni ezeket a dolgokat."
 
Ben baseballőrületét illusztrálandó Maher Ahmad látványtervező telezsúfolta Ben otthonát relikviákkal, többek között Red Sox-mezekkel és -törülközőkkel. Ben nappalijának egyik falán elkészítette a Fenway Park híres külső mezőnyfalának másolatát.

„Nem akartuk túlzásba vinni a dolgot, ezért kerültük a rikító és közönséges elemeket - magyarázza Ahmad. - Ben intelligens fickó. Művelt tanárember, ezért bizonyos kifinomultságot akartam kölcsönözni otthonának, kerülve a futószalagon érkező baseballszuveníreket."
Bobby Farrelly szerint rendkívül fontos volt, hogy ezek az apróságok a helyükön legyenek. „Képzeljünk el egy megveszekedett Sox rajongót, aki megnézi a filmet, aztán hümmögve megjegyzi, hogy ő bizony erre meg erre nem emlékszik. Tehát annak ellenére, hogy alapjában véve szerelmi történetről van szó, a baseballra vonatkozó részleteket gondosan ki kellett dolgoznunk. Kötelező érvényűnek tartottuk a valósághűséget, már csak a bostoniak iránt érzett tiszteletből is. Egy dolog biztos: úgy ismerjük ezt a világot, mint a tenyerünket, hiszen egyrészt Új-Angliából származunk, másrészt pedig együtt lélegzünk ezzel a csapattal, amióta az eszünket tudjuk. Emlékszünk minden sikerre, kudarcra, és minden játékosra, aki csak pályára lépett."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyulevél: Geszti Eszti és a többiek

Ha ősz, akkor gesztenye, és az október nem múlhat el a süni formájú héj és a barna, gurulós gesztik… Tovább olvasom