Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Színésznők

a táblabíróságon

Ennyi színésznő még nem volt bíróságon egyszerre! Tegnap a győri táblabíróságon ugyancsak csodálkoztak azok, akik az átlag perekre járókhoz voltak szokva. Bevonult a Győri Nemzeti Színház színésznőinek legjava.
A Győri Nemzeti Színházban a jövő héten mutatják be a 12 dühös asszonyt. A népszerq film és színdarab – ahol 12 dühös esküdt esik egymásnak – átirata nőkkel játssza el a történetet.
Csikós Attila magyar változatában is el kell dönteniük egy tizenhat éves fiú sorsát, akit azzal vádolnak, hogy hidegvérrel megölte saját apját. A döntésnek egyhangúnak kell lennie, és a bqntett természete miatt a halálbüntetés kötelező. Mialatt az igazságot keresik, a tizenkét idegen saját elveit és előítéleteit is megkérdőjelezi, végső soron önmagukról és egymásról is ítéletet mondanak. Lehetséges egyáltalán, hogy tizenkét ember – nő – a maga minden előítéletével és tökéletlenségével olyan ítéletet hozzon, amely igazságos?
Bár Magyarországon nem az esküdtekkel dolgozó bíróság a gyakorlat, ennek ellenére a táblabíróság helyet adott a színdarabhoz szükséges videofelvételek elkészítéséhez. A dühös asszonyok beültek a bírósági terem székeibe, és rendhagyó módon színházat csináltak a bíróságból. Szqcs Gábor rendező elégedett lehet velük, nemcsak a színpadon nagyszerqek, a tárgyalóteremben is színésznők maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom