Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Színész indult Sopronból

A Sopronból induló Sövegjártó Áron Budapesten, Gór Nagy Mária Színitanodájában végzett. A Petőfi Színház idei kamaraszínházi előadásában, a Szegény Lázárban láthatja a soproni közönség.
Sövegjártó Áron civilben.
– Volt már olyan soproni néző, aki a Szegény Lázár előadására arra a napra kérte a jegyet, amikor Sövegjártó Áron is játszik. Nehéz a szülővárosban fellépni?
– Engem kifejezetten inspirál, hogy éppen a soproni színházban játszhatom, és az is, hogy az ismerősöknek, barátoknak is meg kell felelni.

– Prózai és zenés darabokban, sőt, mozgásszínházban egyaránt kipróbálta már magát. Nemcsak zenés darabokban énekel, hanem énekesként is gyakran fellépett már.
– Jó, ha az ember több területen megmutathatja, hogy mit tud, mire képes. Az első hatalmas lendületet másodéves koromban kaptam: bekerültem a Zsurzs Kati rendezte, végzősök által előadott darabba. Akkor találkoztam először „igazi" rendezővel, darabbal, és akkor kellett igazi színpadra kiállnom. Aztán következett a Fiatalok Színháza, ahol a musicaltől a prózai darabokig mindenben kipróbálhattam magam. Egyik eddigi legnagyobb feladatom a Pintér Tibor rendezte Cyranóban Christian és a vicomte szerepe volt.

– A Szegény Lázár különleges darab, különleges helyen, rengeteg stilizációval.
– Mindenképpen előrelépés: egyrészt Valló Péter kitűnő rendező, rengeteget lehet mellette tanulni. Több kiváló színész között kellett helytállnom. Jó azt tapasztalni, hogy ők sem éreztetik, hogy kezdővel van dolguk. Gyöngyösi Tamás tanárom volt, a Mozgásszínházban is dolgoztunk együtt, így a Szegény Lázárban könnyen megértettük egymást.

– Hol érzi magát otthon Sövegjártó Áron, a soproni színész?
– A pesti és a soproni otthonra is azt mondom már: hazamegyek. Pesten mégis sokkal több a lehetőség. A Sopronban bemutatott darabon kívül játszom a Fiatalok Színházában, a Ruttkay Éva Színházban, a Vidám Színpadon. Nagy kitüntetésnek tartom, hogy májustól az Operaház fantomjában is játszhatom a Madách Színházban. Júniusban végeztem, és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy már ennyi darabban szerepelhetek.

– Vannak már szerepálmai?
– Azt szeretném, hogy amire beérek, folyamatosan jöjjenek azok a feladatok, amelyekből tovább építkezhetem. Tudom, hogy folyamatosan dolgoznom és tanulnom kell: énekelni, táncolni, beszédtechnikát, mozgáskoordinációt. Folyamatosan figyelek, olvasok, mindent, ami a színházzal kapcsolatos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alexandre Dumas hamvai a párizsi Panthéonba kerülnek

Alexandre Dumas, a nagy francia író hamvai - négy testőr kíséretében - eddigi nyughelyükről, az… Tovább olvasom