Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Színesfém-kereskedők: két győri ügyvédet gyanúsítanak vesztegetéssel

Győri az a két ügyvéd, akit vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék.
Győri az a két ügyvéd, akit vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék. Az ügyvédeket azért fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai, mert a gyanú szerint pénzért vettek információt egy hatósági tiszttől.

Az ügyészség hét embert állított elő, és hatot őrizetbe is vett bűnszervezetben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás alá vontak között két ügyvéd és egy hivatásos vámtiszt is van.

Az egyik ügyvéd közeli hozzátartozója érintett a győri színesfémügyben folyó eljárásban, egyike annak a négy gyanúsítottnak, akit a bíróság nemrég elengedett az előzetes letartóztatásból. Ő a gyanú szerint strómancég vezetője volt, aki egyébként - a többiekkel együtt - tagadja a színesfémüggyel kapcsolatos áfacsalást.

A férfi mindkét védőt meghatalmazta, a nyomozásról kértek információt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársától, akit bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Az egyik győri ügyvédet pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék, másikuk szabadlábon védekezhet - olvasható a Kisalföld cikkében.

Korábban:

Itt találják korábbi cikkeinket a  győrszentiváni színesfémkereskedőkkel kapcsolatban >>
A Híradó értesülései szerint az őrizetbe vételek hátterében győri színesfém-kereskedők idén januárban nyilvánosságra került hatmilliárdos adócsalási ügye áll.

A fémhulladék-kereskedő bűnszervezetet egy nemzetközi nyomozócsoport derítette fel. Annak az ügynek 19 gyanúsítottja van. A most őrizetbe vett hat ember letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.


Korábban:

Korrupció gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát és öt feltételezett bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség szerda hajnalban - értesült az MTI Hírcentrum.

Mint az M1 szerda esti Híradójában elmondták: az ügyet a Belügyminisztérium korrupcióellenes szervezete, a Nemzeti Védelmi Szolgálat derítette fel. Titkosszolgálati eszközökkel figyelték és dokumentálták az ügyben érintett NAV-os tisztviselő és társai minden lépését.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség szerdán nyolc helyszínen, Budapesten és vidéken összehangolt akciót hajtott végre a NAV korrupt tisztviselője, valamint bűntársai elfogása érdekében. Az ügyben több mint 10 millió forintot foglaltak le - tette hozzá.

Az ügyben eddig hét embert állítottak elő, közülük hatot vettek őrizetbe. A Budapesti Nyomozó Ügyészség kezdeményezte az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását - hangzott el a Híradóban.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. HalaMadrid 2013. március 05. 23:45
  „El Fenómeno! A csapatok a pályán vannak! Még Rajtad van a mez! Nincs más dolgod, csak rúgd a labdát! Ne hagyd cserben a szurkolókat! Károlyi Béla sem mondhatná szebben: You can do it!

  No és persze:

  Bona Causa Semper Triumphat!”
 • 54. vonLichthofen 2013. március 04. 14:13
  „Dr ez és Dr az, fiúk és lányok, ha a hír igaz akkor búcsút mondhattok az összeharácsolt millióknak/milliárdoknak, az ügyvédi pályafutásnak, a jó hírnek.

  Sic Transit Gloria Mundi”
 • 53. kató11 2013. március 04. 13:49
  „Furcsa nem? RZ.Utazik luxusnyaralásra B val,aki azt állítja nem járt a színesfémkereskedőknél,holott többen látták.Közben a népet fékezni próbálják hogy nem épül templom sehol,az csak mese.Íme mégsem mese volt.”
 • 52. vonLichthofen 2013. március 03. 20:31
  „lebukott mint egy könnyűbúvár”
 • 51. soproni 2013. március 03. 19:17
  „45. kamikaze!" akkor az csak mendemonda hogy Dr.R.Z-ét is elvitték a napokban?? " Ő mindig is a legaljasabb bűnözőket védte,nem csodálkoznék azon,ha a hír igaz lenne.Egyébként nem ő a védőügyvédje az egyik gyanúsítottnak?”
 • 50. kató11 2013. március 03. 19:01
  „Meg a terménytároló furcsasága amitre engedélyt kellett adni az ép. hatóságnak,és mindenki tudta hogy biznicegyház akart lenni.Összefüggő szálak mindenhol,de neveket akarunk hallani.R.Z ?”
 • 49. fleto.franci 2013. március 03. 18:04
  „Remélem őket is lecsukják vagy 10 évre!

  Az ilyen ügyvédektől feláll a nemlétező szőr is a hátamon.

  vicc:
  Két ügyvéd bemegy egy éttermebe, leülnek, kérnek egy pohár vizet, majd kinyitják az aktatáskájukat és elővesznek egy-egy szendvicset. A pincér felháborodva mondja nekik:
  - De uraim! Ez egy étterem! Itt nem ehetik a saját szendvicsüket!
  A két ügyvéd egymásra néz, megvonják a vállukat, kicserélik egymás közt a szendvicseiket, majd nyugodtan elkezdenek falatozni.
  (forrás: http://www.viccesviccek.hu)”
 • 48. vonLichthofen 2013. március 03. 16:41
  „6. Méltóságos Uram /vagy Kegyelmes - ez már olyan zavaros mostanában. Ld. amikor a szabó megkérdezi, hogy a méltóságos úrnak a jobboldalon méltóztatik viselni vagy a baloldalon?/, van egy olyan érzésem, hogy te egy könyvön spekulálsz - vagy ha még nem akkor kezdj el iziben.
  Ha van ölég adatod akkor E.P. re hajazó stílusoddal és humoroddal sok sikert arathatnál. Talán már a Könyvhétre is kijönne.
  Kisztihand a Naccsasasszonynak.
  Ha ide is elküldenéd a könyv elkészült fejezeteit: gyorigyerek@hotmail.hu”
 • 47. hümm 2013. március 03. 10:29
  „Ha a szociknak bejött a lopás a tnácsnokok segítségével, úgy gondolták nekik is lehet :) Csak lehet elfelejtették Fecó már nincs műsoron:) Ne LOPJ ne CSALJ, ne Hazudj, mert a szocik nem tűrik a konkurenciát...no meg mások sem:)”
 • 46. gyugyu1 2013. március 03. 10:00
  „nem telik el sok ídőés bizom benne: napvilágot fog látni a többi alvilágot jó pénzért segítő, ügyvéd, Nav-s, rendőr és városházi ügyíntéző neve mert ezek a primitiv cigók nem tudták volna idáig művelni a csalásokat, lopásokat, /kábszerezés,futtatás / ha nem segítik őket !!

  MÁR IDEJE LENNE MEGTÍSZTITANI A KÖZÉLETET EZEKTŐL A PÉNZÉHES PIÓCÁKTÓL !!!!!!”
 • 45. kamikaze 2013. március 03. 09:54
  „akkor az csak mendemonda hogy Dr.R.Z-ét is elvitték a napokban??”
 • 44. acsali 2013. március 03. 09:14
  „A g yőri mszp szervezet ügyvédje, aki a tanácsokat osztotta a tagoknak dr. E.Zs.”
 • 43. hümm 2013. március 03. 07:11
  „Halálos baleset és megítélése? Ki volt aki miatt bekövetkezett?

  Kamionos megy éjjel és lát egy út szélén álló kismacskát, ráhúzza a kormányt és elüti....aztán megáll megnézi még mozog, így tolat egyet és már nem mozog a macska, mivel dühös előre újból áthajt rajta.....de észreveszi, hogy nemmessze két ember látta mit csinált, úgyhogy megáll mellettük és megkérdezi: Ugye látták, hogy milyen brutális módon lett öngyilkos az a kismacska aki kiugrott elé?? Lehet kicsit másként ismeritek ezt a viccet, de érthető ez is. Az igazságnak sok oldala van, mindenki a magának megfelelőt választja, és vannak akik segítik ebben.”
 • 42. ValakivagyValami 2013. március 02. 21:12
  „Barackos (29)
  Tudod mi még az érdekes abban az ügyben? Hogy a 18 éves lányt halálra gázoló BMW-s a szentiváni színesfém kereskedők mindenese (csicskása) volt. Érdekesek az összefutó szálak, nem?”
 • 41. Fenyőrigó 2013. március 02. 20:59
  „Engem érdekelne a vámtiszt monogramja is. Esetleg, hogy milyen szinten helyezkedett el (beosztott/vezető)?
  Egyszer majd feljebb is mehetnének vádhatóság, bíróság alkalmazottai kikkel és milyen színű terítő mellett szoktak találkozni? Előbbi felvetés valósággal történő egyezése csak a képzelet szüleménye ;-)”
 • 40. Búzakörte 2013. március 02. 20:57
  „Akkor már össze is foghatnak az ,igazi" B.E. ellen s pörölhetnek jó hírnév megsértése okán. Bár én jobban szeretem, amikor a nők a konyhában pörölnek...”
 • 39. SKR 2013. március 02. 20:50
  „Több (nem csak kettő) BE monogramú női ügyvéd is van Győrben.”
 • 38. zoli76os 2013. március 02. 19:27
  „A legnagyobb gazemberek az világon az ügyvédek ezt mindenki tudja!”
 • 37. polgargabi 2013. március 02. 19:23
  „Hú <moderálva> se érdekli a szuinesfémkereskedők és ügyvédek”
 • 36. Gróf-Úr 2013. március 02. 19:05
  „34. sineiraetstudio 2013.03.02. 18:25

  Uram! Ha kívánja, elküldjük Önnek eddigi nyomozati eredményeinket. Hónapok óta a sötét győri ügyeletek nyomában vagyunk és mára ott tartunk, hogy Wilhelmina biztonsági őrt akar házunkba rendelni. Ha kapok egy címet, akkor Iván, aki az egerünket vezényli majd elküldi Önnek.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokon a Hunvald-ügy

Megérkezett a másodfokú bírósághoz az ügyészség fellebbezése a Gál György és társai ügyében első… Tovább olvasom