Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Színes filcszőnyegek

Elsősorban a gyerekszobában, de a lakás bármely pontján jól mutat egy színes, vidám filcszőnyeg.  
A filc – főleg ha padlófilcet választunk – kiváló alapanyag, mert önmagában is kellően vastag, de két rétegben, bélelten is viszonylag könnyű varrni, a vágás mentén pedig az anyag nem foszlik. Négyzetes formák és bonyolultabb, hímzett-tűzött alakzatok is kialakíthatók belőle.

Szőnyegeket tervezni könnyűnek tűnik, némi türelemre azonban szükség van az elkészítésükhöz. Érdemes először papíron megtervezni a mintát, sőt, aki biztos akar lenni a dolgában, színes papírral modellezheti is művét. Ha a papírcsíkok gyűrődés nélkül fekszenek egymáson, filcből is biztosan megvalósítható majd ötletünk.

Mi olyan látványos megoldásokat javaslunk, melyeknek köszönhetően lakásunk minden tere az előszobától a nappaliig különleges, új arcot kap. Az átváltozás leginkább két jól megválasztott filcdarabnak és szárnyaló fantáziánknak köszönhető. A nappaliba visszafogott színek illene, így születhet piros-szürke párosítás, formabontó szabásmintával.

Legegyszerűbb, ha a szőnyeg közepe szürke körből készül, melyet szabályos csíkokra osztunk, majd piros téglalapot fűzünk bele, melynek végét nem vízszintesen, hanem ívesen szabjuk ki, így a négyzet végei is ívesen követik a körvonalat. A gyerekszoba játékos szőnyege mellé készítsünk vidám falipárnákat is, úgy teljes az összhang.
A legegyszerűbb formát egy négyzetből és egy téglalapból alakíthatjuk ki. Az egymásba fűzött filcdarabok élénk színeikkel szinte felöltöztetik az előszobát, főként, ha két darabot teszünk egymás után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk az élen az új otthonok építésében

Tovább olvasom