Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Szili: tisztázni kell a választás szabályait

A politikus azt mondta, 72 nap múlva rendezik az országgyűlési választást, de a lebonyolítás gyakorlati kérdései még nem teljesen ismertek.
Tisztázni kell a választás részletes szabályait, hiszen ennek hiányában később megkérdőjelezhető lesz a szavazás tisztasága - mondta Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerinte vannak még olyan szabályok, amelyek esetében nincs kellő eligazítás, állásfoglalás, felkészítés.

Mivel az idei az első olyan választás a rendszerváltozás óta, amelynek a szabályai jelentősen módosultak, az egész országnak érdeke, hogy a szavazás tiszta legyen, és ehhez ne fűződhessenek kétségek - fogalmazott.

Közölte: ennek érdekében írásbeli kérdéssel fordult a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez.

Szili Katalin a nyomtatványok használatáról, a pártok logójának formai követelményeiről, a választási bizottság tagjainak delegálásáról, az ajánlólevél leadásának elmulasztásáról, a jogorvoslat felülvizsgálati eljárásáról, a költségvetési támogatás felhasználásáról érdeklődött, továbbá arról, hogy az egyéni képviselőjelöltek aláírásgyűjtő ív igénylésekor és a regisztráció alkalmával eljárhatnak-e meghatalmazott útján, valamint hol adhatják le a fényképeiket.

A kormánynak, a pártoknak, a jelölteknek és a civileknek is elemi érdeke, hogy minden részletkérdésben tisztán lássanak, mindenkinek érdeke a tiszta választás - hangoztatta.

Szili Katalin azt mondta, remélhetőleg kellő iránymutatást és állásfoglalást kapnak kérdéseikre, mert ha nem, akkor bárki megkérdőjelezheti a választás tisztaságát, holott senkinek sem áll érdekében, hogy a magyarországi választás a bíróságon dőljön fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mulasztás miatt pénzbírságot szabtak ki a magyar államra

A pert az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és egy magánszemély indította a magyar állam és… Tovább olvasom