Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szili Katalin közvetlen államfőválasztást javasol

Szili Katalin, a Szociális Unió elnökeként azt javasolja, a jövőben közvetlenül a választópolgárok választhassák meg a köztársasági elnököt.
Szili Katalin, a Szociális Unió elnökeként azt javasolja, a jövőben közvetlenül a választópolgárok választhassák meg a köztársasági elnököt, ugyanis szerinte hosszú távon csak így biztosítható a tisztség méltóságának visszaállítása.

A volt házelnök, jelenleg független országgyűlési képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a köztársasági elnöki intézmény csak akkor képes kifejezni a nemzet egységét, ha az "elnök pozíciója és személye kikerül a pártpolitika napi csatározásainak színteréről".

Szili Katalin emlékeztet, a Szociális Unió alkotmánytervezetében ezért javasolták, hogy az államfő közvetlen, "nép általi választását". A politikus szerint a nyílt verseny lehetővé tenné a "nép bizalmának elnyeréséért folytatott becsületes küzdelmet, a jelöltekkel szembeni kifogások megismerését".

A Szociális Unió elnöke közleményében nem említi Schmitt Pál köztársasági elnököt, akinek kisdoktori címét csütörtökön vonta vissza a Semmelweis Egyetem szenátusa. Tulassay Tivadar rektor a döntést azzal indokolta, hogy az egykori kisdoktori értekezés nem felelt meg a szakmai, etikai kritériumoknak. Az államfő pénteken délig nem reagált az egyetem határozatára.

Olvasóink írták

  • 1. AntiFricc 2012. március 30. 16:05
    „Hol a kezed, Kati?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a rezidensek felmondóleveleinek megsemmisítését

A dokumentumok letétbe helyezésével az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeik javítását… Tovább olvasom