Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Szili Katalin a jelölt a parlamenti elnöki tisztére

Szili Katalin a szocialisták jelöltje a parlament elnöki tisztére, a párt elnöksége parlamenti alelnöknek Mandur Lászlót, frakcióvezetőnek egyelőre Lendvai Ildikót javasolja. Áder Jánost javasolja az Országgyűlés alelnökének a Fidesz-frakció - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető.
A szocialista frakció támogatja, hogy az MSZP házelnöknek Szili Katalint, jegyzőnek Nyakó Istvánt, Podolák Györgyöt és Török Zsoltot javasolja. Újabb jelölt neve nem merült fel - tette hozzá Lendvai Ildikó frakcióvezető. Tájékoztatása szerint a képviselők támogatták azt is, hogy legkésőbb a kormányalakítással bezárólag a frakció jelenlegi elnöksége kapjon megbízást munkája folytatásához. A képviselőcsoport legközelebb május 22-én tart ülést, majd május 26-27-én egy - meg nem nevezett - vidéki helyszínen a kormányprogramot vitatja meg.

Az országgyűlés alelnökének Mandur Lászlót javasolják a szocialisták, tehát várhatóan öt alelnök lesz és a legnagyobb kormánypárt országgyűlési elnököt és alelnököt is ad.

A frakcióülésen Hiller István a választási eredményt értékelte, Gyurcsány Ferenc pedig a készülő kormányprogramról adott tájékoztatást, de ennek részleteiről a nyilvánosság most nem tudhat meg többet.

Lendvai Ildikó frakcióvezető arról beszélt a frakcióülés szünetében, hogy a képviselőcsoport kész arra, hogy a koalíciós partnerrel benyújtsa a kormányzati struktúrára vonatkozó törvényjavaslatot és arra is, hogy a kormány megalakulása utáni napon másfél tucat törvényjavaslat vitájában részt vegyen.

Áder Jánost javasolja az Országgyűlés alelnökének a Fidesz-frakció

Áder Jánost javasolja az Országgyűlés alelnökének a Fidesz-frakció - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn, a Fidesz és a KDNP frakciószövetségi ülését követő sajtótájékoztatón.

A Fidesz és a KDNP közös frakcióülésén a Fidesz általános frakcióvezető-helyettesének választották Varga Mihályt, frakcióvezető-helyettes lett Répássy Róbert és Pelczné Gáll Ildikó.

A frakcióülésen elfogadott alapszabály értelmében hét szakmai kabinet jött létre: a mezőgazdasági és környezetvédelmi kabinetet Font Sándor, a külügyit Németh Zsolt, a védelmit Lázár János, a gazdasági kabinetet Varga Mihály, a kulturális kabinetet Halász János, a jogi és közigazgatási kabinetet Répássy Róbert, a népjólétit pedig a KDNP-s Soltész Miklós vezeti.

Az Országgyűlés jegyzőjének a Fidesz Hende Csabát, Szűcs Lajost és Németh Zsoltot javasolta, a KDNP pedig Móring Józsefet.

hirado.hu/MTI/Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken a Szigetközben

Kétmilliárd forintra pályázhatnak idén a Duna és a Tisza menti kerékpárút kiépítésére az… Tovább olvasom