Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Szilaj – A vad völgy paripája (Stallion of the Cimarron)

Spirit a vadló története, akit elfognak és betörnek, a ló szemszögéből.
rendező: Kelly Asbury, Lorna Cook
forgatókönyvíró: John Fusco
zene: Hans Zimmer
producer: Jeffrey Katzenberg
látványtervező: Kathy Altieri
vágó: Nick Fletcher

A film sztorija

Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg, és ez végképp felkelti kíváncsiságát. Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények – emberek –, akiket szintén sosem látott.

Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt – de enni-inni nem ad neki. Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya... (www.port.hu)

Kritikák


Neil Smith (BBC Films)

Bár ez a mozi felmutat néhány megdöbbentő képet és jelenetet és fantasztikus látványt, lehetséges, hogy a Szörny Rt.-n és a Toy Story-n szocializálódott közönség elvárásai ennél egy kicsit magasabbak.

A teljes cikk

Desson Howe (The Washinghton Post)

Ha a "Szilaj – A vad völgy paripája" előzetesét látva valaki egy újabb lányoknak szánt csillogó vágta, azt kell, hogy mondjam, lassan a testtel!

A DreamWorks legújabb animációs alkotása a maga éles feszültségével, erőteljes iramával és kitöréseivel, és az erőtőlés akarattól duzzadó küzdelmeivel olyan, mintha Steven Spielberg rendezte volna.

a film nagyszíbású akciójelenetei sokszor olyanok, hogy az ember azt is elfelejeti valójában nem akció-, hanem rajzfilmet néz. Vannak olyan egészen közeli jelenetek és küzdelmek, vágták amikor összehúzodik a közönség, hogy kitérjen a figurák útjából.

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jakupcseket kikapcsolja a nőcizés

A Jakupcsek Show nemrég jubilált a századik adással; a műsor néhány hónap alatt a legnézettebb lett… Tovább olvasom