Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szilágyi Tibor: A Kossuth-

díjban Sopron is benne van

Kossuth-díjjal tüntették ki Szilágyi Tibor színmqvészt, rendezőt, aki közel négy éven át a soproni Petőfi Színház igazgatója volt.
Szilágyi Tibor az elmúlt évtizedekben szinte minden mqvészeti kitüntetést megkapott már, most a legrangosabb megtiszteltetésben, a Kossuth-díjban részesült. Az indoklásban nemcsak színmqvészi, hanem rendezői tevékenységét is méltatták.
– A most átvett Kossuth-díjban benne van a soproni színtársulatnál eltöltött évadok munkája is – nyilatkozta a Kisalföldnek Szilágyi Tibor. – Negyvenkét éve diplomáztam a színmqvészetin, ezért úgy tekintem, hogy az elismeréssel egész eddigi életmqvemet jutalmazták. Hálásan gondolok vissza mestereimre: úgy vélem, Kossuth-díjammal egykori tanáraim, igazgatóim, pályatársaim, rendezőim tevékenységét is méltatták. A Sopronban eltöltött évadokra pedig csak a legnagyobb szeretettel emlékezem, mind a színtársulatra, mind a színházrajongó közönségre.
Szilágyi Tibor elmondta még: jelenleg a Budapesti Kamaraszínházban Arthur Miller Lefelé a hegyről címq darabjában játszik, valamint Harold Pinter Senkiföldje címq mqvében. Hangos könyvre olvasta fel Popper Péter szépirodalmi munkáját, a Pilátus testamentuma címqt, s nemrég fejezett be egy tévéfilmforgatást. Rengeteget szinkronizál, továbbá számos színészi és rendezői feladat várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhetőbb Győrt

álmodnak az építészek

A győriek egy jelentős része városát kulturálisan nem különösebben igényes munkásvárosnak… Tovább olvasom