Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Szijjártó: tavaszig megalkotjuk a végleges alkotmányt

Tavaszig - széles nemzeti konzultáció után - megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
Tavaszig - széles nemzeti konzultáció után - megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Kovács László (MSZP) csütörtöki sajtótájékoztatójára, ahol azt javasolták a kormánytöbbségnek, hogy halassza el az új alkotmány jövő tavaszra tervezett elfogadását Kovács László volt brüsszeli biztos arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy az MSZP azt javasolja a kormánytöbbségnek: halassza el az új alkotmány jövő tavaszra tervezett elfogadását, mivel az a szocialisták szerint még a médiatörvény fogadtatásánál is nagyobb vitákat válthat ki az európai közösségben. Kifejtette azt is, hogy az MSZP szerint Magyarország könnyen az Európai Unió fekete bárányává válhat a kormány eddigi, az "egyeduralom kiépítése felé tett" lépései miatt Szijjártó Péter közleményben reagált a szocialista politikus sajtótájékoztatójára.

Ebben a miniszterelnök szóvivője kifejtette: "Kovács László és az MSZP számára megemészthetetlen újdonságot jelent, hogy egy demokratikus választáson megválasztott kormánynak a népakaratot kell teljesítenie". Márpedig - tette hozzá - a magyar emberek egyértelműen kifejezték akaratukat a parlamenti és az önkormányzati választáson: semmi nem mehet úgy tovább, mint ahogy ment a szocialista kormányzás alatt. "Ennek megfelelően tavaszig - széles nemzeti konzultáció után - megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát, egy európai jogszabállyal működőképessé és átláthatóvá tesszük a médiarendszert, valamint uniós elnökségünk során helyreállítjuk hazánk nemzetközi tekintélyét, melyet az elmúlt nyolc év szocialista kormányai szisztematikusan leromboltak" - szögezte le a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette: csakis egy erős Magyarország lehet az erős Európa növekedésének egyik motorja.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. meir 2010. december 31. 20:13
  „Szijjarto,; Tavaszig - "szeles Nemzet konzultacio" utan......!
  erdekes egy "szeles nemzeti konzultacio" lesz az a CENZURA torvennyel!!”
 • 23. annobon 2010. december 31. 14:40
  „22-höz: "Magyarország első írott alkotmányát 1949. augusztus 18-án, az 1949. évi XX. törvénnyel fogadta el az Országgyűlés, a jogszabály két nappal később, augusztus 20-án lépett hatályba. Ez az alaptörvény az 1936. évi szovjet alkotmány mintájára készült, amelyet fő kidolgozója után a szakirodalom buharini alkotmánynak is nevez."
  "Az alkotmányt 1949 és 1989 között számos alkalommal módosították, 1972-ben pedig az 1972. évi I. törvénnyel[1] a módosítások mellett új, egységes szerkezetbe foglalták."

  Sehol nem olvasható, hogy "ideiglenesnek" tervezték!”
 • 22. rick_ 2010. december 31. 13:41
  „16.

  Az 1949-es tényleg ideiglenesként lett megalkotva. Pont nem úgy tervezték, hogy "végleges" lesz. Nyilván a mostani sem úgy végleges, hogy soha nem fog változni, de legalább nem azzal indít, hogy ideiglenes...”
 • 21. hidas 2010. december 31. 12:41
  „Miért nem megy ez az ember szabadságra, miért rontja el az emberek ünnepét a hülye szövegeivel???!!! Legalább ünnepek alatt maradna csöndben!”
 • 20. fióka 2010. december 31. 12:00
  „szijjárt alkosson magának egy önpozó gépet kötözze bele magát mi meg majd megynomjuk a START gombt.”
 • 19. Patriot 2010. december 31. 10:39
  „PaPa, kifáradt a " HÚZZUNK BELE" , vagy szétszéledt a kórus? :D”
 • 18. PaPa 2010. december 31. 10:05
  „Birkanépnek fidesz alkotmány éljen viktór!! éljen viktór!!! éljen viktór!!! taps.”
 • 17. poto 2010. december 31. 09:49
  „A Viktor legyen a KiRÁLY.
  Szijjártó az Udvari Bohóc !”
 • 16. annobon 2010. december 31. 09:16
  „"megalkotjuk Magyarország végleges alkotmányát" Két dolog: 1) remélem nem kerülnek alkotói válságba :)
  2) olyan, hogy végleges, nem létező fogalom! 1949-ben is úgy tervezték, hogy végleges lesz...

  "Meghal minden és elmúlik minden, A dics, a dal, a rang, a bér." /Ady/”
 • 15. Jandex 2010. december 31. 07:56
  „Nemtom mér de erről az ugrott be mikor anno a fiúk fél évig kijártak tárgyalni Brüsszelbe,hogy hány Magyar EP képviselőnk lehet,meg is állapodtak 18 főben,hogy annál többet nem enged a zunijó,az akkori ellenzéki Horn -Kovács duó pár nap múlva egy délelőttön kiment-délután hazajött és 22 képviselőnk lett !Ennyit arról kit mennyire vesznek komolyan.
  Népakarat=amit viki álmodik!:(((”
 • 14. Stickers 2010. december 30. 20:03
  „moderálva durva”
 • 13. blaze 2010. december 30. 18:32
  „Szijjártó Péter szerint az új alkotmánnyal mindenkinek jobb lesz! Még a bantu négereknek is! :D”
 • 12. Boli 2010. december 30. 18:16
  „Hopp, persze a legfontosabbak:
  Egy európai jogszabállyal (kínai minta alapján) működőképessé és átláthatóvá tesszük a médiarendszert - ne már hogy valaki ellent merjen mondani nekünk, ezért szájkosarat rakunk fel mindenkire, aki nem tetszik...
  Valamint uniós elnökségünk során helyreállítjuk hazánk nemzetközi tekintélyét - lealázzuk magunkat a világ előtt, rajtunk fog röhögni és ujjal mutogatni ránk a külföld, mint Európa szégyenfoltjára...
  Gratulálunk, megcsináltátok, már most. Sikeres gyerekek vagytok azért.
  "Nem elég, hogy hülye, de még szorgalmas is!"”
 • 11. Boli 2010. december 30. 17:43
  „Tessék már megtanulni az újmagyart, tök egyszerű! Adunk mindenkinek - elveszünk nagyon sok embertől. Széles nemzeti konzultáció - pofád befogod, az lesz, amit mondunk. Csökkentjük - emeljük. Adunk még - elveszünk "k.rva" sokat. Megvédjük - államosítunk. Vizsgáljuk - megvan már az ítélet, csak nehogy azt olvassam fel a buli előtt. Megbeszéljük - kinyilatkoztatunk. Olcsóbb lesz - emelkedni fog, mocskos sokba fog kerülni. Biztonság - tovább züllik. Több munkavállaló - valahol külföldön több magyar fog munkát vállalni. Petya bakker, átlátszó vagy, mint a csiga lábnyoma. Szórakozz valaki mással, kis........... (nem mondtam ki, mégis mindenki tudja, milyen kis népművészeti agyagedényre gondolok.)”
 • 10. bejáró 2010. december 30. 16:48
  „Méghogy megalkotják,saját szájuk íze szerint a vezérhez igazítanak egy országot.Ilyen szöveggel,hogy-széles nemzeti konzultácló-etesség azt aki rájuk voksolt,a többi embert pedig kezeljék felnőttként mert a mesében csak a gyerekek hisznek. Hovatartozástól függetlenül mindenkinek BÚÉK.”
 • 9. VJack 2010. december 30. 16:40
  „Lassan ideje lenne így kezdeni: "a következő ötéves tervben átláthatóvá tesszük a..., szabályozzuk a..., megalkotjuk a...". Merthogy rendes diktatúrában így szokás. És a haladási irány arrafelé van, úgy tűnik.

  Egyébként Péter, majd ha elszabjátok a dolgokat, akkor is szeretnélek így a pódiumon látni. Büszkén feszítve, mint első dugás és egy ötös felelet után.”
 • 8. VJack 2010. december 30. 16:34
  „Szijjartó, nem húznád már le magad? Kb. olyan irritáló a berregésed, mint Gyurcsi arca volt anno. Gyurcsánynak viszont - sajnos - vágott az esze, ami ugye Petikéről nem mondható el.”
 • 7. thermál 2010. december 30. 16:27
  „" Megalkotjuk" -- annyit jelent, hogy befejezzük a jelenlegi lerombolását!”
 • 6. vikri 2010. december 30. 16:00
  „"széles nemzeti konzultáció" - ez milyen jól hangzik, de nem jelent semmit. Jobban hangozna az "egyeztetés", ami folyamatosan elmarad minden területen (pl. sztrájktörvény). Jó lenne, ha néha megneveznék azokat a civilszervezeteket és pártokat, akikkel egyeztetnek. A "nemzet" úgy szavazott rájuk, hogy konkrét tervek nem voltak, csak a nagy mondatok. (Egy most azért valahogy, hirtelen mégis eszembe jutott: "Megvédjük a nyugdíjpénztárakat!"...) Inkább az MSZP ellen szavaztak, vagy el sem mentek szavazni. Ezekre a szavazatokra hivatkoznak most. Hát, sajnos ezt érdemeljük...”
 • 5. annobon 2010. december 30. 15:07
  „4-hez: "el kéne érni, hogy legyen az alkotmányról népszavazás." Ez a hajó már elúszott......”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a tiltott petárda, mint tavaly: 100 ezer forint is lehet a bírság

Az elmúlt évek azonos időszakához képest sokkal nagyobb mennyiségben és több esetben foglaltak le… Tovább olvasom