Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Szijjártó takarékos, Molnár miniszteri gázsit könyvelhet el

Győr-Moson-Sopron - A legtöbb megtakarítással Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője rendelkezik a megyei országgyűlési képviselők közül. A legnagyobb fizetése Molnár Csaba közlekedési miniszternek van. Az itteni politikusok vagyona nem sokat változott egy év alatt.

Az Országgyűlés honlapján kedden tették közzé a parlamenti képviselők friss vagyonnyilatkozatait. A pártelnökök közül Gyurcsány Ferenc (MSZP) egy pápai, kisebb lakás tulajdonosa. Miniszterelnöki munkájából havi 1,5 millió forint jövedelme származott tavaly, emellett összesen 114 millió forint osztalékjövedelme volt a száz százalékban tulajdonában lévő Altus Befektetési Zrt.-től. Orbán Viktor (Fidesz) továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti háznak. Ezen túlmenően a politikus feltüntette felcsúti földjeit, amelyeket ötven évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Pártelnöki munkájáért havi bruttó 402 ezer forintot kap (tavaly még 723 ezerről vallott). További jövedelemként írta a Helikon Könyvkiadótól származó 4,2 millió forintot.

Valamennyi megyei parlamenti képviselő leadta vagyonnyilatkozatát a hétfői határidőig.

Áder János (Fidesz): A T. Ház alelnöke továbbra is egy budapesti II. kerületi lakás fele, illetve egy kisoroszi családi ház negyedrészét mondhatja magáénak. Az előbbi 2002-es, az utóbbi 2005-ös vétel volt. Megtakarítása (75 ezer euróról – azaz mintegy 22,5 millió forintról – szóló vegyes biztosítás az ING-nél) megegyezik a tavalyival. Szolgálati autót használ. Az OTP-nél felvett 25 milliós lakáshitelét még törleszti.

Balogh József (MSZP): A volt győri polgármester lakás-, garázs- és kerttulajdona megmaradt. Két, összesen 10,5 millió forint névértékű, és egy 651 ezer forint biztosítási összegű biztosítással rendelkezik. Takarékbetétben 4,5 millió forintot tart, bankszámláján 586 ezer forint és 3,2 millió forint értékű deviza van.

Firtl Mátyás(KDNP): A soproni képviselő egy év alatt 2,2 millió forintot tett félre, takarékbetétben 14 millió, készpénzben 1 millió forintot tart. Vagyonelemei nem változtak: egy kópházi családi ház haszonélvezője és van egy tízéves Volkswagen Borája. A megyei közgyűlés alelnökeként havi bruttó 502.450 forintot keres.

Ivanics Ferenc (Fidesz): A kapuvári körzet képviselője 2003 óta egy soproni lakóház fele részét birtokolja, emellett van egy Ford Mondeo Turnier személygépkocsija. OTP-részvényeinek névértéke 1 millió 725 ezer forint. Hitelei 3,4 millió forinttal nőttek egy év alatt: banknak 20,2 millió, magánszemélynek 1,7 millió forinttal tartozik.

Kránitz László (MSZP): A soproni honatya egy 2007 nyarára felépített soproni családi ház fele részének tulajdonosa. A Kis-Rábamenti Takarékszövetkezetben 480 ezer forint értékű részjegye van. Takarékbetétje az egy évvel korábbi 3,5 millió forintról 5 millióra duzzadt.
Ahogy tavaly, úgy most is 10 millió forinttal tartozik egy banknak és 3 millióval egy magánszemélynek. Továbbra is övé az Eventus Sopron Kft. fele.

Lanczendorfer Erzsébet (KDNP): Győri önkormányzati bérlakása és veszprémvarsányi termőföldje megmaradt. Tavaly nem vallott be megtakarítást, most 800 ezer forintja van. Megjegyezte: háziorvosi tevékenységét — amelyet a Lancz-Med Bt. beltagjaként végzett — az orvosi praxis eladásával 2006-ban megszüntette. A bt.-ből tavaly osztalékot vett fel, nettó 540.845 forintot. A Barankovics István Alapítvány 2008 decemberében megjelentette a „Földpadlós szobától a parlamenti székig" című könyvének második kiadását 500 példányban, az „ajándék" értéke 150 ezer forint volt.

Medgyasszay László (KDNP): Győri ház- és lakásrésze, valamint mosonmagyaróvári háztulajdona nem változott. Ford C-Max autóját még 2007-ben vette. Bankszámlán mintegy kétmillió forintot tart – ez növekedés tavaly óta. Banktartozása 2 millió forint maradt, magánszemélynek 1,7 millió helyett 1,2 millió forinttal tartozik. A megyei önkormányzat képviselőjeként, idősügyi tanácsnokaként havi bruttó 181.792 forintot kap.

Molnár Ágnes (Fidesz): A soproni képviselő vagyonnyilatkozatában alig találni változást. Szegedi lakása, két autója (Audi A4, Volkswagen Caravelle), 14 millió forintos készpénzállománya, 3 milliós bankszámlája most is megvan. Devizaszámlája 750 ezer forintról 380 ezerre apadt. Az Arcus Kereskedelmi Kft. ügyvezetője minimálbérért. A Dr. Molnár Ágnes és Társa Tanácsadó Bt.-től osztalék címén bruttó 5,5 millió forinthoz jutott 2008-ban.

Molnár Csaba (MSZP): A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter új autót (Volkswagen Polót) vett tavaly Toyota Avensise helyett. Egy győri lakás tulajdonosa 2006 óta. Megtakarításai 2,5 millió forinttal nőttek: betétben 3 milliója, bankszámláján 1,5 millió forintja van, és más szerződés alapján 2 millió forint jár neki. Banktartozása 1 millió forinttal csökkent, 10 millióra. Tárcavezetőként fizetése havi bruttó 1 millió 296 ezer 300 forint, megyei önkormányzati képviselőként bruttó 145.711 forintot kap.

Papp József (MSZP): Továbbra is egy-egy csornai ház és lakás fele része az övé. Megvan 2006-ban vett Lada Nivája is. Két életbiztosítása együttesen 5,5 millió forint összegű. Egy éve nem írt be megtakarítást, ezúttal 3 millió forint készpénzről és más szerződés alapján járó 4,5 millió forintról számolt be. Banknak a tavalyi 1 millió 350 ezer forinttal szemben 760 ezerrel tartozik. A TM Graffiti Kft.-től osztalék címén bruttó 2 millió 653 ezer forintot kapott.

Szakács Imre (Fidesz): 2007-ben vett lakása és garázsa megmaradt. 10 millió forint biztosítási összegű életbiztosítással rendelkezik. Megtakarítása továbbra sincs. Egymillió forinttal csökkentek tartozásai: banknak 7 millió, magánszemélynek 400 ezer forintot kell visszafizetnie. A megyei önkormányzat elnökeként havi bruttó 558.133 forintot kap.

Szijjártó Péter (Fidesz): Ingatlanjai (egy győri ház háromötöde, egy Budapest VIII. kerületi lakás és egy dunakeszi ház, mindhárom haszonélvezettel terhelt) változatlanok. Értékpapírban 30,8 millió forintja van. Bankszámláján 10 millió 850 ezer forint és 8 millió 5 ezer forint értékű deviza található. Megtakarításai így kis híján elérik az 50 millió forintot, és egy év alatt több mint 6 millióval nőttek. Győri önkormányzati képviselőként havi bruttó 190.931 forintot kap.

Tóth Tiborné (MSZP): Mosonmagyaróvári háza, Toyota Corollája 1997, illetve 2002 óta megvan. 3 millió forintos diszkontkincstárjegye eltűnt, 7,5 millió forintos takarékbetétje 5 milliósra olvadt. Oktatási, nevelési, módszertani feladatokkal foglalkozó egyéni vállalkozóként összesen 100 ezer forintot kapott tavaly.

Nyilvános képviselői vagyonok itt.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. barcog 2009. október 29. 17:16
  „Ezek itt mind szép adatok, de ellenőrzi ezeket valaki. Az is világos, hogy politikusok, polgármesterek vagyonnyilatkozata NYILVÁNOS ADAT, de kinek van mersze megkérdezni utánna járni, hogy mennyi a mutyi pénz. Az, aki tőllük kapja a fizetést biztosan nem fog szólni egy szót sem, főleg, ha nem minimál bérért kell hallgatnia. A kör be is zárult, minden szereplőnek érdeke a HALLGATÁS!
  EZÉRT KELLENE A FEJÜK FÖLÉ EGY CIVIL KONTROLL VAGY OLYAN JOGSZABÁLY, AMELY SZERINT NEM ÉRI MEG NEKIK MUTYIZNI!
  Angliában egy stadion biztonsági főnöke vagyonokat keres havonta teljesen legálisan. Viszont a munkaszerződése szerint egyetlen pofon elcsattanásáért a saját vagyonával felel. A mi politikusaink SEMMIÉRT NEM FELELNEK, MÉG AZ ITTAS VEZETÉSÉRT SEM!
  EZEK SZERINT ŐK HALHATATLANOK ÉS NEM TUDNAK HIBÁZNI A KÖZLEKEDÉSBEN? VAGY CSAK VELÜNK HITETIK EL?”
 • 33. polgmester 2009. február 08. 14:39
  „VAN MIBŐL APRÍTANI!! A SZÁJUK IS A FÜLÜKIG ÉR!!! A GÁZSIJUK MEG VÉGTELEN,LEELLENŐRIZHETETLEN!!!”
 • 32. Imcsi 2009. február 07. 14:02
  „Ami a legjobban felháborított: valaki beírta a "Védett műalkotás"-hoz a 3 gyerekét és 3 unokáját!”
 • 31. Imcsi 2009. február 07. 13:54
  „19. Zoli : "Ja! És elég sok képviselőúrnak nincs gépkocsija! Biztos tömegközlekednek!"
  Sztem nem, hanem magáncélra is a szolgálati autót használják!”
 • 30. sailor 2009. február 06. 19:47
  „Az apeh utánnanézhetne szájtépőszijjártó vagyonosodásának.Munka/vagyon alapon.”
 • 29. k 2009. február 06. 16:39
  „A Miniszterek és államtitkárok ellátogatnak az egyik óvodába, megnézik, hogyan élnek a gyerekeink. A látogatás végén a kultuszminiszter megjegyzi:
  - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is éppen elegendő.
  A kelleténél jóval több játékuk van, takarékossági szempontból kevesebbet kell játékokra költeni.
  Másik alkalommal, ugyanez a csapat meglátogat egy általános iskolát. A látogatás végén a kultuszminiszter ismét megjegyzést tesz:
  - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is bőségesen elegendő. Fölösleges minden iskolának számítógép, elegendő, ha minden másodikban van.
  A legközelebbi alkalommal, egy neves büntetés-végrehajtó intézetet látogat meg a kis team. Mikor a látogatás végére érnek, miniszterünk
  megjegyzi:
  - Itt a raboknak nagyon gyenge a koszt, fel kell javítani, több hús jár nekik. Újabb konditermet kell nyitni nekik, és lehetővé kell tenni, hogy minden szinten legyen Internet-elérés.
  Mire az egyik társa megkérdezi:
  - Te viccelsz? Az ovisoknak, meg az iskolásoknak az ételt felére csökkentetted, a játékot, meg a számítógépet elvetted tőlük, itt pedig a raboknak a lehető legmaximálisabb kedvezményeket akarod adni?
  - Dehogy is viccelek, óvodába meg iskolába már nem fogunk járni, de ide még bármelyikünk bekerülhet.”
 • 28. thurvj97 2009. február 06. 11:51
  „Kerestem az értelmező szótárban, hogy a korrupt mióta szinonímája a takarékosnak. Nem találtam. Egyáltalán nem meglepő,mert nem is az.”
 • 27. Poltergeist 2009. február 06. 07:42
  „Korrupt bűnőzők és hazaárulók.Börtönbe az összessel aztán csinálhatják egymásnak a reformokat kényük kedvük szerint.”
 • 26. Lovasbandi 2009. február 06. 04:30
  „Szijjártó 16 évesen adásvétellel szerzett egy családi ház 3/5 részét. Jól fizetett gimnazista volt! 19 évesen 2 év USA-beli tanulmányai után szerzett 1 lakást Budapesten. Jó volt az ösztöndíja! 6 év önkormányzati képviselőség, Fidesz-Fidelitas tagság után vett egy házat Dunakeszin 2003-ban. Jól fizet a poltika.
  Mi ebben a furcsa? Nem mindenkinek így megy! Az adókról, meg a burkolt ajándékozásról ne is beszéljünk, mivel mindegyik 5 éven túli.
  Ezek után szerintem Szijjártó hiteltelen, amikor más vagyongyarapodását firtatja.
  Orbán, Gyurcsány, Kóka, Szíjjártó stb. még vagy 382-en jobban élnek belőlünk mint saját magunk! A politika számukra a hatalom/pénz megszerzésének, megtartásának eszköze. Semmi más! Nem érdekli őket a polgárok helyzete csak annyira, hogy a pozíciót megtartsák, illetve megszerezzék! Remélem a választásokon lesz egy olyan lehetőség: EGYIK SEM!”
 • 25. Primax 2009. február 05. 20:37
  „EZEK miatt mérgelődünk,
  EZEK miatt veszekedünk egymással,
  EZEK miatt nem köszönünk a szomszédnak,
  EZEK miatt utáljuk egymást,
  EZEK miatt szakadt ketté az ország,
  EZEKRE szavazgatunk.
  Megérdemeljük...”
 • 24. pmfc 2009. február 05. 20:31
  „Teljesen egyetértek a hozzászólókkal, amikor kritizálják Szijjártó vagyonosodását.

  De azért tegyük hozzá, hogy parlamenti képviselő, bizottsági tag, Fidesz vezető, győri önkormányzati képviselő, klub elnök. Ezekből a pozíciókból bizony összejön pár millió évente. Családja nincs, nincs igazán mire költenie.
  Ezért én nem azt mondanám, hogy ő lopott, mert ez nem igaz. Ő ezt mind papiron igazolható módon kapja. A kérdés inkább az, megérdemel-e ennyi lóvét. Én azt gonolom nem. Mert ennyi posztot képtelenség teljes odaadással betölteni.”
 • 23. Primax 2009. február 05. 20:11
  „Kedves Szíjjártó Úr !
  Kérem, árulja el a TITKOT !
  Vagy arra kérem Önt, hogy ossza meg a "nép"-pel a módszer lényegét és akkor jobban fogunk élni, mint valaha ! ! !
  Ennyit igazán megtehet, hiszen a mi jóvoltunkból/szavazatainkból vannak Önök ilyen remek helyzetben.”
 • 22. bomby 2009. február 05. 16:43
  „ja és mégvalami, ha ennyit vall be, mennyi lehet a tényleges?????”
 • 21. bomby 2009. február 05. 16:35
  „Gratuláljunk Szíjjártónak a "becsületes munkával" megszerzett vagyonához. Az egészben csak az a legidegesítőbb, hogy az ember tudja, szinte minden politikus lop, csal, hazudik, de hogy pont a fidesz erkölcscsősze, aki gátlástalanul támad mindenkit, akit csak a főnőke parancsol neki...na ez már dühítő. Mert ugye az mindenki elött világos, hogy Magyarországon legális munkával, ilyen fiatalon ekkora vagyon nem érhető el. Eltekintve néhány ritka kivételtől, ha valaki ügyes vállalkozó, vagy örököl, vagy nyert a lottón.. Tudtommal itt egyikről sincsen szó. Undorító az egész politika, de legalább az ilyen retardált fejű mamakedvencei ne hőzöngjenek a képernyőn. Kétségünk ne legyen, természetesen erre is lesz megfelelő magyarázata, mint ahogy mindenre. Egy kalap alá vehetjük kurcsánnyal meg veressel, meg kókával, csak még annyi nem sikerült lopnia.”
 • 20. Cancer 2009. február 05. 14:59
  „Majd jon a garda aztan rend lesz...”
 • 19. _Zoli_ 2009. február 05. 13:35
  „Azért érdemes megemlíteni Navracsics urat is, akinek a tartozásán kívül szinte semmije sincs!!!!!!

  Ja! És elég sok képviselőúrnak nincs gépkocsija! Biztos tömegközlekednek!”
 • 18. eskorpio 2009. február 05. 13:27
  „Szijjártó: Nagyon szarul élünk...
  Megtakarításai így kis híján elérik az 50 millió forintot, és egy év alatt több mint 6 millióval nőttek.
  Ezt már adózás után kell érteni. Győri önkormányzati képviselőként havi bruttó 190.931 forintot kap. Lehet számolni, osztani - szorozni, évszámát négyzetre emelni...”
 • 17. aTibi 2009. február 05. 13:12
  „Harácsolnak a rabló,csalók,-hazaárulók!
  Figyeljük mennyit is kell vissza vennünk tőlük!
  Azért "hozzánemértésért" ilyen pénzeket fizetni?

  Vajon mennyi idejük lehet még a harácsra?”
 • 16. osztógép 2009. február 05. 11:35
  „egyik nagyobb k*cs*g, mint a másik. Csak rájuk kell nézni....és ezek irányítják az országot... :-(((”
 • 15. kertész 2009. február 05. 11:13
  „Ezek az éves vagyonnyilatkozatok egy hazugságverseny része,ki tud nagyobbat hazudni.A brutális hazudozó Szíjjártó kifelejtette a legalább 7-8 tiszteletdíjas beosztását ahonnan több milla zudul a bankszámlira,nem beszélve a 4-5 millióért bérelt autó használata és a jogtalanul számla nélkül felvett juttatásokról.De nevetséges Molnár Á.is mert : "Az Arcus Kereskedelmi Kft. ügyvezetője minimálbérért" doldozik ami persze hazugság,de ők minden eltitkolhatnak.Kár ezzel hülyíteni az embereket mert úgy semi igazak a közölt adatok”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ütközés traktorral - elkapták a cserbenhagyót

Szeged - Őrizetbe vették a rendőrök azt az autóst, aki még szerdán kora délelőtt Szeged határában a… Tovább olvasom