Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Szijjártó Péter szerint a rezsicsökkentés mellett vagy ellene szavazunk

A polgárok az áprilisi országgyűlési választáson szavazhatnak azokra, akik csökkentették a rezsit, vagy azokra, akik nyolcéves kormányzásuk alatt tizenötször növelték a rezsiköltségeket-
A polgárok az áprilisi országgyűlési választáson szavazhatnak azokra, akik csökkentették a rezsit, vagy azokra, akik nyolcéves kormányzásuk alatt tizenötször növelték a rezsiköltségeket - mondta Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár kedden Dunaföldváron.

Azok a pártok, akik most "Gyurcsány Ferenc forgatókönyvének megfelelően összeálltak", harcosan és nyíltan kiállnak a rezsicsökkentés ellen, világossá tették, hogy kormányra kerülések esetén visszavonják a rezsicsökkentést - fogalmazott Szijjártó Péter a város művelődési házában, csaknem kétszáz érdeklődő előtt tartott fórumon, amelyen a rezsicsökkentéshez kötődő kormányzati lépésekről számolt be.
"Reméljük, hogy nagy többségben a rezsicsökkentésre fognak szavazni a rezsiköltségek helyett" - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy ma húsz százalékkal kell kevesebbet fizetni a földgázért és az áramért, mint egy évvel ezelőtt, és csökkent a távhő, az ivóvíz és a szemétszállítás díja. Három lépésben még biztosan csökkenni fog a rezsi: április 1-től a gáz ára 6,5, szeptember 1-től az áram ára 5,7, október 1-től pedig a távhő ára 3,3 százalékkal. A kormány energiabiztonsági intézkedései megteremtik a lehetőségét a hosszú távon is fenntartható rezsicsökkentésnek - fűzte hozzá.

A kérdésre, miszerint milyen kormányzati szándék van a vállalkozók energiaköltségeinek csökkentésére, az államtitkár azt mondta: a jövő versenyképességének első záloga az, hogy hol lesz a legolcsóbb az energia. Ezért Magyarországnak is törekednie kell arra, hogy a lehető legolcsóbb energiát szolgáltassa a vállalkozások számára - tette hozzá.

A kormány ezt szolgáló energiapolitikai beruházásai között említette a
szlovák és a magyar gázvezetékrendszer összekötését, a Déli Áramlat gázvezeték építésében való részvételt, és az Oroszországgal való "sikeres nukleáris együttműködés" folytatását. Folyamatosan vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a megújuló energiaforrások felhasználása mikor jut el oda, hogy jelentős állami támogatás nélkül ésszerű megoldást jelent - fogalmazott.

A paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáról kötött orosz-magyar megállapodásról azt mondta: ennél jobb üzletet most nem lehetett volna kötni biztonsági, költségvetési és munkahely-teremtési szempontból. "Sokan titkos paktumokról beszélnek: én ott ültem azon a tárgyaláson is, amelyen a miniszterelnök úr Putyin elnökkel tárgyalt. Ez az ügy más kétoldalú kérdéssel nem volt összekötve" - hangoztatta az államtitkár, akinek megszólalásait rendre taps kísérte.

Hirt Ferenc, Tolna megye 3-as számú, Paks-Tamási választókerületének fideszes képviselőjelöltje az atomerőmű kapcsán megjegyezte: a szocialistáknak mást jelent a rezsicsökkentés, mint a Fidesznek. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc, majd a Gyurcsány-kormány alatt a szocialisták "nem két kézzel, hanem két karral hordták ki a pénzt, több mint hatmilliárd forintot" az atomerőműből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színre léptek a ˝bizniszpártok˝

Már egy baráti társaságnak is megéri pártot alapítani és ha 27 körzetben tudnak jelöltet indítani,… Tovább olvasom