Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szijjártó Péter - az emberek változást akartak

Az emberek áprilisban és októberben is változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben, és felhatalmazást adtak mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Kiss Péter (MSZP) szavaira szombaton.

Kiss Péter az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletének kezdete előtt azt mondta: a kormány átrendezi az országot, úgy, ahogy azt "mi nem akarjuk", és amihez az emberek sem adtak felhatalmazást.

A Baloldali Tömörülés elnöke szerint az a felhatalmazás, ami tavasszal született, legitim és erős felhatalmazás, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP-SZDSZ felhatalmazás.

"Ha Kiss Péter nem vette volna észre, idén áprilisban és októberben az emberek kétszer is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP" - reagált Szijjártó Péter a szocialista politikus szavaira.
A miniszterelnök szóvivője az MTI-nek küldött közleményében azt írta: "az emberek változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben".

"Az emberek felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre, a pofátlan végkielégítések megadóztatására, a nyugdíjak megvédésére. Vagyis mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani" - fogalmazott, majd leszögezte: "a nemzeti ügyek kormánya az emberek által kijelölt úton halad tovább".


 

Az MSZP is reagált

Ha Szijjártó Péter nem vette volna észre, akkor szólunk: Az emberek nem arra adtak felhatalmazást a kormánynak, hogy tőlük jogtalanul elvegye tulajdonukat, magánnyugdíj-megtakarításukat, jogos végkielégítésüket, és megfossza őket a véleménynyilvánítás szabadságától.

Az emberek nem arra adtak felhatalmazást, hogy olyan adótörvények szülessenek, amelyek nem szolgálják az igazságos közteherviselést, és csak a jómódúaknak kedveznek. Az emberek nem arra adtak felhatalmazást, hogy megemeljék a nyugdíjjárulékukat "fű alatt" és, hogy például fenekestül felforgassák a felsőoktatási vagy éppen a közoktatási rendszert.

Az emberek nem arra adtak felhatalmazást, hogy a kormány önkényes döntéseket hozzon társadalmi felhatalmazás nélkül, hogy kiiktasson a demokratikus intézményrendszerekből mindent, ami ellenőrzést gyakorol önhatalmú intézkedései fölött.

Az emberek arra adtak felhatalmazást a kormánynak, hogy a válságból kivezető úton haladjon tovább, amely az ország gyarapodását és előrejutását segíti, hogy javuljon az élet minősége, jobb legyen a mindennapi élet. Ez az, amit ígért a Fidesz kampányban, és ez az, amitől nap mint nap egyre eltávolodik ő is, meg a nemzet is. Az ország többsége nem él jobban azóta,amióta a Fidesz van kormányon. Sőt…

Kiadó: MSZP-Országos Központ

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. gjozsi88 2010. november 08. 17:12
  „A debreceni stadionról azt lehet tudni, hogy Viktor nagyon szerette volna a VIDEOTON bajnokságát és szólt a kósáéknak, hogy lesz stadion, ha segítetek ebben...!
  Csak nézzétek meg az utolsó két fordulót és a LOKI tényleg bukott ...ez elég is lehetett volna ,ha a VIDI hozza mindkét meccsét....azonban az utolsó pillanatban a Vidi pontot veszitett....(csak nézzétek meg, hogy milyen kétkedve fogadták a Debreceni játékosok, hogy a vereség ellenére bajnokok lettek!

  A bajnokságot megnyerte a Debrecen ,minden igyekezet ellenére és benyujtották a számlát a Viktornak...mondván mi elbuktuk, ahogy megbeszéltük...hol a stadion!

  Ezzel nem azt mondom, hogy a Debrecen nem érdemelné meg...de válság időszakban, mikor adót és járulékot emelünk az átlagkeresetüeknek....?”
 • 96. gjozsi88 2010. november 08. 17:05
  „idegen!
  "A nyugdíjról me csak azt tudom mondani százszor biztonságossabb az állami nyugdíj,ilyen a világon nincs hogy valakit kényszrből léptessenek bele egy magán nyugdíj pénztárba"

  Én azt reméltem, hogy felsorolod, hogy miért....!
  Hát ez azért túl kevés ahhoz a sok bizonytalansághoz képest amit felsoroltam....!
  Ez vakhiten, reményen alapul, miközben a magánpénztár mögött az állampapir piac biztonsága áll!
  Egyébbként a kampányban a Fidesz a szocikat vádolta álamosítással, mert akkor még azt hitte, hogy elengedik a hiányt és nem kell megszorítania, ahogy nem engedték a hiányt és nem akar megszorítani, inkább feléli a vagyont, ami szerkezeti átalakitás nélkül újra fog termelődni, ...!
  98-02 közt miért nem akart államosítani....mitől világosodott meg hirtelen?

  Arról a 300 milliárdos plussz másokat is érdekelne a kifejtett véleményed...!
  Az adósság állomány szerkezetét meg tanulmányozd, mert részletekben rejlik az igazság...kiderül, hogy a kormány kompetencia a legkisebb jogállamban ebben a 80%-ban!
  Egyébbként látom, hogy kedvesen kevered az adósság állományt és a költségvetési hiányt....!
  Ezzel nincs is baj, csak az emiatti tévedésedre épülő fölényes nagyképüséged....tesz komolytalanná!”
 • 95. load 2010. november 08. 16:05
  „94. Fürgeszarvas
  Légy büszke arra, hogy annak az európai szinvonalú debreceni stadionnak a megvalósításához te is hozzájárultál az eltérített nyugdíjpénztári megtakaításaid által!”
 • 94. Fürgeszarvas 2010. november 08. 14:07
  „Kiegészítve az előbbi gondolatsort : új debreceni futball stadion építéséről döntött a kormány, melyet 10 milliárd forint közpénzből valósítanak meg ! Szóval ez is a nagyfokú pofátlanság kategóriájába tartozik ! A természeti katasztrófákkal sújtott térségekben az embereknek úgy kalapozzák össze a pénzt , hivatkozva a szolidaritásra, Debrecenbe pedig a lalihuszár birodalmába viszik a közpénzt ! Gusztustalan egy társaság !”
 • 93. Fürgeszarvas 2010. november 08. 13:22
  „Egyébként ma jelentette be Bencsik János (Fidesz),hogy jövőre emelni kell az energia árakat ! Akkor most is elvárom Szijjártó Pétertől,hogy a mai sajtótájékoztatóján jelentse ki,hogy a kormány fejezze be a zemberek megsarcolását,és ne emelje fel az energiaárakat ! Valahogy ebben a stílusban tartotta sajtótájékoztatóit ez a "gerinces" ember akkor, amikor kibicként ellenzékben semmi sem volt számára drága , amikor tudva tudván az ország nehéz helyzetét,mégis folyamatosan hergelte az embereket nyugtalanságot szítva ! A válság már lecsengett , nem indokolja semmi,hogy emeljék az energia árát ! Hacsak az nem , hogy még szükség van plusz forrásokra a "csókosok" ( Csányi,Demján,Vitézy, Széles, Hernádi) kielégítésére !”
 • 92. 290571 2010. november 08. 11:42
  „Arra lennék kíváncsi, ha ezeket az intézkedéseket a baloldal hozta volna, akkor is ez lenne a véleménye a Fidesz-szimpatizánsoknak?

  Más!
  Sokszor és sokat hallhatjuk, hogy az előző nyolc évben tették tönkre az országot.
  Nos, szerintem nem CSAK 8 év volt, de ezt most hagyjuk, maradjunk 8 évnél.
  Nem gondolják, hogy abban a Fidesznek is bent volt a keze?
  Gondolok itt arra, ha tették volna a dolgukat ellenzékként és nem vonulnak ki a munkahelyükről kollektíve...?”
 • 91. Fürgeszarvas 2010. november 08. 08:36
  „"arany Petink meg leragadt a Gyurcsánynál!
  Petike! Ébredjél! Nem kampány van! Annak már vége! Győztetek Petike! Ideje lenne elkezdeni az igéretek megvalósítását! Forradalmáraitok epedve várják a mannát! A kutyám is ácsingózik a kolbászból kerítésre! Petike, én nem várok semmit tőletek, mert nem szavaztam rátok! Illetve, bocs! Már majdnem úgy hazudok, mint ti! Egyet várok tőletek. Mielőbb húzzatok a büdös francba, míg nagyobb bajba nem kerül ez az ország!"”
 • 90. öszödiböszme 2010. november 08. 08:11
  „Öleb szijjartópetya! Az biztos hogy az emberek változást akartak. Ez tény. Az is tény, hogy emiatt rátok szavaztak. De arról már ne legyél úgy meggyőződve, hogy amit ti csináltok, ezt akarták. Demagógia felsőfokon. Én kívánom neked, hogy sikerüljön. De azt engedtessék meg, hogy mi döntsük el, hogy mi jó nekünk és mi sem.”
 • 89. Fürgeszarvas 2010. november 08. 06:09
  „87. áron 2010.11.07. 21:52 "Nyilvánvalóan orosz lapokat olvasol még Fürgeszarvas...:), meg a Lenin összesből is szemelvényezel azért néha...nemde? " - Nyilvánvalóan ! Ennyi a közös bennem és a Fidesz vezetői között , semmi több ! Persze ők már Mao Ce Tung kis piros könyvecskéjét is erősen tanulmányozzák én még ott nem tartok,de nektek rövidesen kötelező lesz ! Én földhözragadottan még mindig a nyugati sajtótermékeknél maradtam ! Ajánlanám neked is , talán el tudod olvasni ( és értelmezni ) ! Rád férne !”
 • 88. load 2010. november 08. 01:09
  „76. idegen
  "Ne feletsed el hogy 2002-ben a FIDESZ 300 milliárd forint plusszal adta át a kormányzást."
  Mesélj egy kicsit!
  Mi volt ez a 300 milliárdos plusz!?”
 • 87. áron 2010. november 07. 21:52
  „Nyilvánvalóan orosz lapokat olvasol még Fürgeszarvas...:), meg a Lenin összesből is szemelvényezel azért néha...nemde?”
 • 86. Fürgeszarvas 2010. november 07. 21:37
  „85. Patriot 2010.11.07. 21:03 "A Máért pénteki ülésén Orbán Viktor részletesen kifejtette a világ jelenével és jövőjével kapcsolatos nézeteit. Abból indult ki, hogy a nyugati civilizáció ereje szertefoszlik, a jövő Kínáé és Indiáé, ideje készülnünk az új időkre." - na ,erről egyenlőre ennyit ! Ki fog derülni rövidesen néhány részletkérdés is , utána beszélhetünk arról,hogy ki is hazudott ! A Kisalföldet egy jó újságnak tartom,de én nem csak ezt ,hanem más lapokat - és nem csak magyart - olvasok !”
 • 85. Patriot 2010. november 07. 21:03
  „100ezer, kínai 23milló román és hazugság folytatódik........

  Igaza van áronnak, nektek ki kell halnotok mint a dinoszauruszoknak.”
 • 84. Fürgeszarvas 2010. november 07. 20:25
  „81. Patriot 2010.11.07. 19:46 Na idefigyelj te "Hazafi" ! Azt hiszem ti fogtok idegösszeomlást kapni,ha a 2/3 szavazó február környékén - amikor szembesül azzal,hogy átvágták- hogy az árak emelkednek,a borítékba meg kevesebb kerül,amikor rájönnek arra,hogy a "nagyarányú " adócsökkentésnek , az egykulcsos adónak ők a vesztesei a gazdagok meg Orbánnal az élen a nyertesei, amikor felfogják,hogy ocsmány módon meglopják őket,amikor látni fogják ,hogy a kínai "elvtársak ( akik a Fidesz szerint nemrég még lábbal taposták az emberi jogokat ) most a barátaink és befogadunk belőlük 100 ezret, nos akkor futni fogtok ti is , meg a főnökötök is ! Ne felejtsétek ! Akkor is bátran álljatok csak ki az elveitek mellett !”
 • 83. Vanderer 2010. november 07. 20:15
  „Egyszer már nyilatkozta az illetékes,hogy egy dolog a választási ígéret és egy másik dolog a kormányprogram.Akik ezek után rájuk szavaztak és most csodálkoznak azok hogy gondolták?”
 • 82. Patriot 2010. november 07. 19:48
  „" büdös életbe"”
 • 81. Patriot 2010. november 07. 19:46
  „Anno az ávós miniszterelnök kitalálta ezt a magán nyugdíjpénztári f.szságot, ami persze némelyek számára azonnal kötelezővé lett téve, csak úgy önkéntes alapon, akkor eldöntöttem a büdös nem lépek be olyanba amit egy komenyista gazember tukmál rám.

  Ugyanis ezek ígértek szocialista és ennek beteljesülése után egy szép kommunista jövőt, na ebből csak a lónak a szerszáma lett.
  Minő tréfa ugyanezek a boldog nyugdíjas éveimről akartak gondoskodni, kizárólag kapitalista módszerekkel, azaz tőzsdén szórakoznának a befizetéseimmel.

  Na meg az apátok f.szát elvtársak, azzal szórakozzatok!”
 • 80. idegen 2010. november 07. 19:21
  „jozsi ! A szocik alatt meg 80% lett.az adósság A kasszában akkor is ott volt a 300 milliárd. Méhozzá úgy hogy az inflációt magassabbra tervezték mit ami a vlós volt az árakat is arra tervezték és bejött nekik mert az infláció 1,5% kevesebb lett a tervezettnél. Akkor is sokan birálták öket ezért.A nyugdíjról me csak azt tudom mondani százszor biztonságossabb az állami nyugdíj,ilyen a világon nincs hogy valakit kényszrből léptessenek bele egy magán nyugdíj pénztárba. Ez már akkor sem vólt tiszta amikor megalakult. Nem véletlenül engedték meg a Bajnaiék a visszalépést és sokan vissza is léptek .Cak az embereket már annyira elbizonytalanitották hogy nem tudták hogy mikor csinálnak jót ha kilépnek vagy maradnak.”
 • 79. Patriot 2010. november 07. 19:20
  „áron, gratulálok a szép és kerek véleményedhez!
  Fürge elvtárs azt hiszem ettől idegösszeomlást kapott. :DD”
 • 78. Fürgeszarvas 2010. november 07. 19:10
  „moderálva”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a Margit híd terheléspróbáját

Szombaton délelőtt megkezdték a szakemberek a Margit híd terheléspróbáját, amelyet egész hétvégén… Tovább olvasom