Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Szijjártó: Nem vettük el a pénztár-tagok vagyonát, sőt

´Érdekes kalandként hozták létre a magán-nyugdíjpénztárakat, aminek következtében az államnak kellett forrásokat pótolnia a nyugdíjaknál´ – mondta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője szerint nincs szó arról, hogy elvették volna a magánnyugdíjpéntár-tagok vagyonát, sőt a kormány biztosítani szeretné a nyugdíjak kifizetését. Erről Szijjártó az ATV Egyenes beszéd c. műsorában beszélt.

Egy lépésben 81-ről 77 százalékra csökkent az államadósság, miután a magán-nyugdíjpénztári vagyonból több, mint 1300 milliárdot fordítottak erre a célra. Szijjártó Péter szerint ez egy fontos lépés Magyarország számára. A miniszterelnök szóvivője a munkahelyek teremtéséről azt mondta: az elmúlt egy évben 30 ezerrel nőtt a dolgozók száma. A kormány azonban szeretné, ha gyorsabb ütemben nőne a munkahelyek száma, ez azonban akkor következik be, ha felgyorsul Magyarország gazdasága – véli Szijjártó Péter.

Az atv.hu cikkét, és a beszélgetésről készült videót megtalálja itt.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. gjozsi88 2011. június 23. 18:52
  „elemer!
  Hitelből befektetni sehol nem jó ötlet......!
  Befektetni saját tőkéből kell!”
 • 84. zeta62 2011. június 23. 18:15
  „82. kisem 2011.06.23. 10:12

  Számomra inkább sírni való ez a nemzetáruló bagázs...
  De örülök, hogy nem vesztette el a jó kedvét!”
 • 83. csakhogy 2011. június 23. 11:30
  „73. Te is észrevehetnéd, hogy ezek ugyanúgy rabolnak, csak nem indkoljk, inkább külföldről dobnak be egy két falatot. hogy mire hazajönek emésszed egy kicsit. Itt nem fogadják el a véleményed, de nem is érdekli őket. Úgyhogy a maradék koncot amit örököltek azt még szétlopják. Politikus mentes irányítás kell az országnak akik szakértők és nem kiképzet rablók.”
 • 82. kisem 2011. június 23. 10:12
  „Szép napot!
  Mondja, kedves zet62, ebből:
  "Végre valami vidámságra okot adó, kedves zeta62!
  Csak így tovább! Van még felfedezni való."
  hogyan lehetett erre:
  "Csak nem sértette a pontos meghatározás a narancsos lelked? :)"
  következtetni?

  Én nem csak értem, de szeretem is a tréfát/viccet.”
 • 81. Köszörűs 2011. június 23. 06:51
  „Igazi király a Viktor.Van udvari bolondja.És" bohocügyi államtitkára".Is.”
 • 80. zeta62 2011. június 23. 01:17
  „Miért is "jó befektetés" a mol vásárlás????
  Mert kb. 70%-a külföldi kézben van?
  <moderálva>”
 • 79. elemér 2011. június 23. 00:19
  „Szijjártó jövöre bejelent egy ujabb világrekordot.”
 • 78. elemér 2011. június 23. 00:17
  „Miért jó a MOL befektetés ? Azért mert egy jó befektetésböl van haszon. Sajnos megbizható adatok nem léteznek, de az még nem jelenti azt hogy az nem jó. ;))”
 • 77. benidor 2011. június 22. 21:21
  „Miért töröltek ki 12 hozzászólást? Nem volt sértő!”
 • 76. kenderice 2011. június 22. 20:47
  „Azért sajnálom az anyját, gyereket várt, aztán mi lett helyette!”
 • 75. dorombolok 2011. június 22. 20:38
  „A felét már elköltötték az államadósság törlesztésére , másik felének egy részét odaadták a jól kereső saját maguknak, a többit meg felélik, feléljük? Miből fogják a nyugdíjakat fizetni ? Talán a közmunkára berendeltek befizetéseiből, vagy az őket felügyelő nyugdíjas zsaruk befizetéseiből ? Az eddig tervezett és létesített munkahelyek csak viszik a pénzt , ezt úgy hívják , hogy rezsi.”
 • 74. SPS 2011. június 22. 20:30
  „Ha valaki tutira megígéri, hogy ezzel a szijjártó kiscsávóval leveteti a szemüvegét én biztosan...
  Az elmúlt 20 évben ennél az "embernél" undorítóbb arogánsabb pökhendibb lopotikus még nem volt a magyar történelemben!”
 • 73. power2011 2011. június 22. 20:24
  „A Fidesz a választások előtti kampányidőszakban azt ígérte, hogy hatalomra jutva első számú tennivalója az elszámoltatás és az igazságtétel lesz, magyarán a 2002 és 2010 között hazánkban önkényuralmat gyakorló bűnszövetkezet tagjait felelősségre fogják vonni, s bíróság elé állítják őket. Az eddigi fejleményeket tekintve ne legyen immár a legmegrögzöttebb Fidesz-rajongó polgártársunknak sem illúziója: néhány jelentéktelen ügyben talán születik majd enyhébb fokú elmarasztaló ítélet, de az oligarcha nagyvadakra eleve kilövési tilalom van érvényben. Közérthetőbben: a hétpróbás gazember nemzetpusztító hazaárulók, mint Gyurcsány, Bajnai, Draskovics, Demszky, Veres, Gergényi és zsiványcimboráik soha nem fognak rács mögé kerülni, de még csak büntetőeljárás sem fog ellenük indulni. Ezt a rideg, de valós tényt jó volna már mindenkinek végre tudomásul vennie, s a megfelelő konzekvenciákat levonnia belőle Magyarországon. Miként Bismarck igazságát is, miszerint az emberek vadászat után, udvarlás közben és választások előtt szoktak a legnagyobbakat hazudni egymásnak. S itt utalnánk arra a magyar történelemből közismert törvényre is, hogy amikor még rend volt hazánkban, azaz Szent László (1077-1095) királyunk idején, akkor azt a főembert, aki egy tyúk értékén felül tulajdonított el a közvagyonból, felakasztották. Kérdésünk ezek után mindössze ennyi: amennyiben a törvény hatályos volna, az értékhatárt akár némileg megemelve - mondjuk egy átlagos autó árszintjére -, vajon a jelenkori ,,elit" tagjai közül hányan volnának ma még életben?
  A szocialista-szabaddemokrata érában ellopott több százezermilliárdnyi, galaktikus nagyságrendű pénzek visszaszerzésének érdekében sem tett semmit a kormány. Legalábbis ebbéli ténykedését jól álcázza. Ehelyett tovább folytatja a tisztességes polgárok kifosztását és megsarcolását. Miközben kiegyezik az off-shore bűnözőkkel, hogy azok a közvagyon meglopása révén, tengernyi bűncselekmény elkövetése árán (másképp ugyanis már csak logikai és kizárásos alapon sem mehetett a dolog) rablott vagyonukat legalizálva hazahozhassák Magyarországra. Alternatív közgazdasági és monetáris javaslatunk ezek után a következő: a fentebbiek analógiájára a devizahitelesek és az önhibájukon kívül jelentős közüzemidíj-hátralékot felhalmozó magyar családok számára is lehetővé kell tennie a kormányzatnak, hogy a fennálló tartozás függvényében, egy jelképes, pár ezer forintos megváltási díj lerovásával eddigi tartozásaikat egyszer s mindenkorra végképp töröljék az illetékes bankok, cégek és hatóságok. No de kéretik a Fideszben még mindig töretlenül konzervatív-nemzeti politikai formációt csalfán látni vélő honfitársainktól: töprengjenek el azon, mit tapasztalnak maguk körül a mai magyar ugaron.”
 • 72. zeta62 2011. június 22. 20:22
  „70. kisem 2011.06.22. 20:19
  Csak nem sértette a pontos meghatározás a narancsos lelked? :)”
 • 71. öszödiböszme 2011. június 22. 20:20
  „Kérem, fejezzük be a mondatot.Szijjártó: Nem vettük el a pénztár-tagok vagyonát, ELLOPTUK!!!”
 • 70. kisem 2011. június 22. 20:19
  „ad. #61.)
  Végre valami vidámságra okot adó, kedves zeta62!
  Csak így tovább! Van még felfedezni való.”
 • 69. Gab2000 2011. június 22. 18:44
  „Patike arról beszéljél, hogy egy év alatt ti 1200 mrd-al növeltétek az államadósságot az államadósság kezelő honlapján olvasható.

  3000mrd -500 mrd MOL, 1343 mrd adósság a többi pénz hol van erre kérnék még egy válasz”
 • 68. wunderli 2011. június 22. 18:39
  „Ennek a petikének,nem bőr,hanem cipőtalp van a pofáján,remélem ez lesz az utolsó ciklusuk,mert különben beledöglünk.”
 • 67. zeta62 2011. június 22. 18:19
  „1.138.074 darabot küldtek vissza. Na ebből vonják le <moderálva> és "sohatöbbetfityesz" tartalmúakat, és megvan a tényleges támogatói körük.”
 • 66. tovari 2011. június 22. 18:08
  „Kormányzati titkolózás: nem lesznek nyilvánosak a szociális konzultáció eredményei?
  A jelek szerint az alkotmányozási kérdőívekhez hasonlóan a kormány a mostani konzultáció eredményeit sem kívánja nyilvánosságra hozni. A 800 millió forint közpénzből végzett felmérést a Fidesz vélhetően a Kubatov-lista frissítésére használja majd.

  Hozzáférhetetlen az adófizetők forintjaiból készült felmérés - írta honlapunk április 14-én, amikor is arra voltunk kíváncsiak, hogy pontosan hol lehet megtekinteni az alkotmányozási kérdőívek eredményeit. A Miniszterelnökség akkor azzal az elképesztő válasszal rukkolt elő, hogy a kormány által megrendelt, magyar adófizetők forintjaiból végzett felmérés megismerésének egyetlen lehetséges módja Orbán Viktor parlamenti felszólásának megtekintése, amelynek során a miniszterelnök többek között erről is beszélt.
  A Nemzeti Együttműködés Kormányának úgy tűnik, van tartani valója a nyilvánosságtól, ami már csak azért is nehezen érthető, mivel a mostani, szociális konzultációra keresztelt kérdőívben szereplő kérdések többsége úgy van feltéve, hogy egy normális ember csak egyetlen helyes választ jelölhessen meg. (Ki ne értene ma Magyarországon egyet azzal, hogy bevezessék a védett kor intézményét, az állam korlátok közé szorítsa az extraprofitot bezsebelő közműszolgáltatókat és gyógyszergyárakat, az állástalanok segély helyett munkát kapjanak, a kormány segítsen a bajba jutott devizahiteleseknek, stb. - a szerk.) Az alkotmánnyal kapcsolatos és a mostani konzultáció egyébként mintegy 800-800 millió forintjába került az adófizetőknek.

  <moderálva> a beérkezett adatokat feldolgozó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát (KEK KH), amelynek szakmai főtanácsadója arról tájékoztatott, a kérdőívet minden 16. életévét betöltött, Magyarországon lakóhellyel rendelkező állampolgár (8.328.768 fő) megkapta, és eddig összesen 1.138.074 darab visszajelzés érkezett, amely a kiküldött kérdőívek 13,7 százaléka. Az eredményeket június végén a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak továbbítják, a hivatal azonban nem tudott választ adni azon kérdésünkre, hogy ezek - az alkotmányozási kérdőívektől eltérően - hozzáférhetőek lesznek-e. A kérdést továbbpasszolták a Miniszterelnökséghez, ahonnan azonban szóbeli és írásbeli megkeresésünkre csupán ennyit üzentek: ,,a nyilvánosságra hozatal módjáról később születik döntés".”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor: Mindenki dolgozzon aki tud!

A törvény célja, hogy egyszerűsítsék a segélyezés rendszerét, és mindenki gyorsabban … Tovább olvasom