Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szijjártó: nem szép dolog ˝bohóctréfát˝ űzni az emberekkel

A miniszterelnök szóvivője szerint "végtelenül szomorú és helytelen", hogy szakszervezeti vezetők a hivatásos állomány rájuk bízott képviselete helyett "bohóctréfát" űznek ebből a megbízatásukból.

Szijjártó Péter így reagált Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke keddi sajtótájékoztatójára, ahol békés, erőszaktól és pártpolitikától mentes, törvényes keretek között zajló megmozdulást ígért csütörtökre a "bohócforradalmat" szervező két szakszervezeti vezető, akik a rendvédelmi dolgozók alkotmányos jogainak védelmében, magánemberként hirdettek demonstrációt a fővárosi Alkotmány utcába.

Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője újságírók előtt rendkívül sajnálatos dolognak nevezte, hogy a saját állományuk érdekeinek képviselete helyett a szakszervezeti vezetők "bohóctréfát" próbálnak ebből űzni. "Bohóctréfát űzni emberekkel és családokkal nem szép dolog" - fogalmazott.

A kormány jelenleg az elmúlt nyolc év hibáinak kijavításán dolgozik, át kell szervezni, meg kell újítani az országot annak érdekében, hogy az elmúlt nyolc év hibáit ki tudják javítani, az országot ki tudják szabadítani az adósságcsapdából - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ehhez együttműködésre törekednek a hivatásos állományban dolgozókkal is. Erről szóltak azok az egyeztetések - folytatta -, amelyek az elmúlt hetekben zajlottak a kormány és a hivatásos dolgozókat képviselő szakszervezetek között. Ezek a tárgyalások folytatódnak, mégpedig egy új életpályamodellről, amelynek nyomán a jelenleginél jobb és méltóbb körülmények között tehetik majd a dolgukat a hivatásos állományban dolgozók - hangsúlyozta.

"Nagyon sajnáljuk, hogy egyesek a saját politikai pecsenyéjük sütögetését, saját politikai ambícióik és karrierjük kiélését fontosabbnak tartják, mint a rájuk bízott állomány képviseletét" - fogalmazott.

Békés, erőszaktól és pártpolitikától mentes, törvényes keretek között zajló  megmozdulást ígér csütörtökre a "bohócforradalmat" szervező két  szakszervezeti vezető, akik a rendvédelmi dolgozók alkotmányos  jogainak védelmében, magánemberként hirdettek demonstrációt a  fővárosi Alkotmány utcába.   

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók  Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke és Árok Kornél, a  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke keddi  budapesti sajtótájékoztatójukat követően az MTI-nek azt mondták:  azért hirdették meg a megmozdulást, mert úgy vélik, a "kétharmados  parlamenti többség elnyerése nem adott felhatalmazást arra, hogy  visszamenőleges hatállyal alkossanak törvényeket, alkotmányos  alapjogokat és magántulajdont vegyenek el, leépítsék a demokratikus  jogállam intézményrendszerét, és ezzel létbizonytalanságba  taszítsanak több millió embert".  

Kónya Péter közlése szerint csütörtök délután az Alkotmány  utcában, a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolatánál felállítandó  fülkékben lehet "voksolni" arról, hogy a résztvevők bizalomvesztés  miatt megvonják-e a Fidesz-KDNP-re tavaly áprilisban leadott  szavazataikat. Az este nyolc óráig tartó szavazás után fáklyás  felvonulás keretében a budavári Sándor-palotához, a köztársasági  elnök hivatalának épületéhez mennek, ott hirdetik ki a szavazás  eredményét.  

Árok Kornél azt mondta: "bohócforradalmi" tüntetésük egyetlen  célja, hogy görbe tükröt tartsanak a kormánynak egy nem  reprezentatív felmérés keretén belül. A megmozdulásra a rendvédelmi  dolgozók mellett bohócnak maszkírozott embereket is várnak, akik  szintén leadhatják, "visszavonhatják" szavazataikat - tette hozzá. 

Olvasóink írták

190 hozzászólás
 • 190. míracle 2011. június 18. 21:40
  „Oltári nagy lebőgés lett ez a bohócparádé vagy majomparádé. Azt mondja nagyra duzzadt a tömeg... és mihez képest? Tudjátok mi szokott nagyra duzzadni a gatyámban? ...az igen, de nem ez a tömeg. De nevezzük inkább csőcseléknek! Elkeserítően vékonyka ez a párezres rendőrcsőcselék plusz a támogatók együttes mennyisége. Ezzel nem fogtok forradalmat nyerni.”
 • 189. MTT 2011. június 17. 20:00
  „pancsernak csak annyit, nem vagyok sem rendőr, sem nyugdíjas, bm -es feleség vagyok, aki több műszakban dolgozik, de szégyellje magát az, aki most ebben a marha nagy demokráciában köpköd, mert úgy hiszi, hogyha hallatja a hangját akkor igaza van...Öntől ki és mit vett el? Ugyan, ember, ne máááááá.....”
 • 188. fegyveres 2011. június 17. 18:02
  „158. drKotász 2011.06.15. 18:17

  "151. fegyveres
  Nem értem ez a kettő hogy függ össze?"
  Te írogattad, hogy miért nem kezdeményezünk népszavazást, mert azt biztos bebuknánk. Én csak egy példával illusztráltam, hogy a kormányt mennyire nem érdekli a zemberek véleménye, akkor minek kezdeményezzünk bármit is. Érdekes a 4 éves gyermekem megértette. Vagy Ő is dr. vagy te nem vagy az.”
 • 187. gjozsi88 2011. június 17. 17:16
  „vitez_laszlo

  Sokkal jobb lenne, ha nem jelszavakból indulnál ki, hanem összehasonlítanád a két alaphelyzetet, ha már párhuzamot vonsz!

  Szó nem volt arról, hogy mi a görögök sorsán vagyunk, legfeljebb a Viktor kiabáltatta mindenkivel.......ide is futott az egész világ szakember gárdája és kiderült, hogy 2009 nyara óta a piacról finanszirozzuk magunkat, az IMF hitelből most vettünk MOL plakettet!

  Ugyanakkor az a bizonyos adócsökkentés csak azoknak járt, akik eddig is jól éltek.....emiatt fél éve már van adócsökkentés, mégsincs belső fogyasztás növekedés!

  Javítanak a besorolásunkon?
  Hol hallottad?
  Amiről szó van, hogy a két fokozatú leminősítésünk után, mely a koherens gazdaságpolitika hiánya miatt a magánnyugdíj pénztár felszámolásával keletkező többlet teher miatt következett be és további leminősítést helyeztek kilátásba, a bejelentett Széll Kálmán terv megszorító csomag hatására egyelőre stabillá minősítették az országot, azaz nem sorolják tovább le.............felminősítésről szó nincs!

  Ugyanakkor a konvergencia program 3-4% pesszimista gazdasági növekedés és 5-6 % optimista forgató könyvre készült, amiről jól látható már most, hogy alig lesz meg a 2-2,5%....ugyanis a lázas munkahely teremtésről csak azt tudjuk, hogy a közszférában a közmunka programban lesz. azaz nem nő ettől a GDP....!

  Egyébbként már ma nincs meg a kétharmad, nem 2014-ben.....amikor a devizahitelesek szembesülnek azzal, hogy a most befagyasztott 180 ft és a fölötte részt elkezdhetik egy 6% os kamattal törleszteni!

  Miről beszélsz ember?????”
 • 186. gjozsi88 2011. június 17. 17:04
  „Moderálásra küldöm 171. Sagittarius 2011.06.15. 20:04
  170. apofadatbefogod 2011.06.15. 19:54
  "Mond, téged nem zavar a visszamenőleges törvénykezés?"

  Amíg nem az én bőrömre, hanem a tiétekre megy, hát nem! :-)))"

  A Te bőrödre is megy.....csak nem látod a korlátoktól, ugyanis a visszamenőleges hatály miatt jogbizonytalanság van az országgal szemben csökkent a befektetői bizalom!
  Ajánlom figyelmedbe, hogy a jobboldali KSH adatai szerint is csökkent a belső fogyasztás beruházási része.....!”
 • 185. vitez_laszlo 2011. június 17. 09:49
  „Na ez volt az a nagy durranás?

  Tegnap, amíg Ti kolompoltatok bohócruhában, addig a hírekben a következőket mondták: Görögország és Portugáli gyakorlatilag az IMF vezetése alatt áll. Azt kell csinálniuk, amit ők mondanak. És ők mit mondanak? Emelni az adókat, brutális megszorításokat kell bevezetni, és a közalkalmazottak jelentős részét ki kell rúgni. Hihetetlen magasan az ország csődkockázatának indexe.

  Ezzel szemben Magyarországon:
  Csökkentették az adókat, egyelőre nem volt tömeges állami alkalmazott elbocsájtás, a nemzetközi elemzők, intézetek folyamatosan javítanak a besorolásunkon.

  HAJRÁ VIKTOR!
  Ha lesz erőd, a következő választáson is meglesz a 2/3!”
 • 184. Sagíttarius 2011. június 16. 21:48
  „Helyszíni tudósítónk jelentése szerint váratlanul nagyra hízott a tömeg a vonulás alatt. A sor eleje már átért a Lánchídon, a sor vége viszont még bőven a Kossuth térnél van, az MTA épületétől nem is látszik a vége a tömegnek. Tudósítóink szerint legalább tízezren vannak. A vonulás nagy fennakadást okoz a közlekedésben, a 2-es villamos sem jár. index.hu
  narancshuszárok ideje visszavonulót fújni”
 • 183. sagitarius 2011. június 16. 12:02
  „sokat változott a világ a 80-as évek óta, amikor egy fiatal egyetemista a demokratikus szabdságjogokról szónokolt és ő volt a sokak politikai példaképe...

  sokkal többet vártam a mi picurkánktól... akkoriban nagyobbnak láttam...”
 • 182. drKotász 2011. június 15. 23:49
  „Azért elég érdekesek vagytok ti rendvételmisek. Mikor a gyurcsány lebukott miért nem tüntettetek? Inkább megvédtétek hogy hatalmon maradjon, az miért nem bántott bennetek?”
 • 181. kóchenger 2011. június 15. 22:31
  „Na erről beszélek, hogyan is van ez fityesznyikek?”
 • 180. Boli 2011. június 15. 21:49
  „Bizony...
  Aki még nem hallotta volna: Rendvédelmi nyugdíjasok védelme FIDESZ módra...

  http://www.youtube.com/watch?v=dCJFdTC5YPE

  Szinte szóról szóra!”
 • 179. kóchenger 2011. június 15. 21:43
  „A magyar már csak ilyen népség:(”
 • 178. drKotász 2011. június 15. 21:06
  „http://gondola.hu/cikkek/76240-No_pasaran__-_Gyurcsany_polgarhaborut_hirdetett.html”
 • 177. drKotász 2011. június 15. 21:00
  „175. kóchenger
  Ez igazán megható:DDD "NO pasrán" ahogy gyurcsány mondaná:DD

  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/nyugdijugy_-_eliteli_a_bohocforradalmat_a_hm_es_a_honvedszakszervezet/2225377/”
 • 176. power2011 2011. június 15. 20:56
  „no majd holnap este ilyenkor, már okosabbak leszünk
  lesz király futás, vagy nem lesz, meglátjuk :D
  addig is jó éccakát mindenkinek, aztán nagyon ne marjátok egymás torkát, mert csak magatokkal b*sztok ki :D
  ja és élvezzétek a Hold fogyatkozást”
 • 175. kóchenger 2011. június 15. 20:53
  „http://www.youtube.com/watch?v=PZdZxWHDnvc”
 • 174. Sagittarius 2011. június 15. 20:35
  „:-))))))))))))))))))))))))))))) :-))))))))))))))))))))))

  Na, még gyakorolj egy kicsit amíg modi engedi, hátha sikerül 20-30 próbálkozás után 1 értelmes 3 szavas mondatot kiizzadnod!”
 • 173. apofadatbefogod 2011. június 15. 20:09
  „moderálva”
 • 172. apofadatbefogod 2011. június 15. 20:08
  „moderálva”
 • 171. Sagittarius 2011. június 15. 20:04
  „170. apofadatbefogod 2011.06.15. 19:54
  "Mond, téged nem zavar a visszamenőleges törvénykezés?"

  Amíg nem az én bőrömre, hanem a tiétekre megy, hát nem! :-)))”
190 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergom polgármestere kiegyezne a Fidesszel

Esztergom független polgármestere úgynevezett kiegyezési csomagot terjeszt a helyi Fidesz-frakció… Tovább olvasom