Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Szijjártó megmondta: a leminősítés nem Magyarországról szól

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök egy korábbi interjúban már világossá tette, hogy december közepén egy újabb spekulációs támadás várható Magyarországgal szemben.
A valós gazdasági folyamatok semmilyen módon nem indokolták Standard Ú Poorís leminősítését, ez jóval inkább az euró válságáról szól, mint Magyarországról - mondta Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője csütörtökön újságíróknak azzal kapcsolatban, hogy a nemzetközi hitelminősítő szerda este megvonta a befektetési ajánlású besorolást Magyarországtól.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök egy korábbi interjúban már világossá tette, hogy december közepén egy újabb spekulációs támadás várható Magyarországgal szemben. "Ezeknek a spekulációs támadásoknak az az egyik sajátja, hogy általában hitelminősítői döntések környezetében szoktak előfordulni" - tette hozzá a miniszterelnök szóvivője.

Szerinte a hitelminősítő döntését a magyar gazdaság teljesítménye semmilyen módon nem támasztja alá.

Hangsúlyozta: Magyarország azon kevés uniós országok közé tartozik, amely csökkenti az államadósságát, jövőre pedig az Európai Bizottság által is elismert módon azon hét ország között lesz, amelyeknek a költségvetési hiánya három százalék alatt marad. Emellett folyamatosan csökken a munkanélküliség, több tízezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt - tette hozzá.

Nem Magyarországról szól ez a bejelentés és semmiképpen nem a magyar gazdaság valós teljesítményéről, jóval inkább az euró válságáról - mondta a politikus, utalva arra, hogy a Standard Ú Poorís az elmúlt időszakban 15 európai uniós tagországot helyezett negatív kilátás alá. "Most úgy tűnik, hogy a Standard Ú Poorís-nál ennek van a szezonja" - jegyezte meg.

Szijjártó Péter leszögezte: folytatódik az a politika, amellyel a kormány Magyarországot megújítja, átszervezi, és Európa egyik legversenyképesebb gazdasági környezetű országává teszi majd.

Azokra a kérdésekre, hogy az IMF-delegáció idő előtti elutazásának, vagy Barroso-levélnek lehet-e köze a leminősítéshez, Szijjártó Péter azt mondta: az IMF delegációval a hivatalos tárgyalások januárban kezdődnek meg, nincs tudomása arról, hogy változás lenne ebben a menetrendben. Az Európai Bizottság elnökének levelével kapcsolatban azt mondta, hogy a miniszterelnök erre válaszolni fog.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e újabb leminősítésre, illetve az IMF-fel kötendő megállapodás esetén várható-e pozitív hitelminősítői döntés Szijjártó Péter azt mondta: az eredmények egyértelműen Magyarország mellett állnak, azt gondolja, hogy a tényeket figyelembe véve hosszú távon a hitelminősítőknek előbb-utóbb fel kell majd minősíteni Magyarországot.

Arra a felvetésre, hogy a leminősítés ronthatja-e a kormány pozícióit az IMF-tárgyalásokon a miniszterelnök szóvivője úgy válaszolt: nem gondolja, hogy a ét dolog bármilyen összefüggésben lenne.

A Standard Ú Poorís nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban jelentette be, hogy egy fokozattal, az eddigi "BBB mínusz/A-3"-ról egy fokozattal "BB plusz/B"-re módosította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság besorolását, amelyre további leminősítés távlati lehetőségére utaló negatív kilátást adott.

Az SÚP ugyanakkor levette az összes magyar adósosztályzatot a negatív előjelű felülvizsgálati listáról. A cég november 11-én jelentette be, hogy negatív kihatású megfigyelés alá vette Magyarország szuverén besorolásait; ennek helyébe lép a Standard Ú Poorís szerda esti bejelentése alapján a negatív kilátás.

A hitelminősítő döntése nyomán a magyar szuverén adósbesorolást immár két nemzetközi hitelminősítő tartja nyilván befektetésre nem ajánlott kategóriában: a múlt hónapban a Moodyís Investors Service is ebbe az osztályzati sávba sorolta át Magyarországot.

Az SÚP a szerdai leminősítést egyebek mellett azzal indokolta, hogy megítélése szerint továbbra is gyengül a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, részben olyan hivatalos intézkedések miatt, amelyekről a hitelminősítő úgy gondolja, hogy kérdéseket vetnek fel a felügyeleti szervek függetlenségével kapcsolatban, és bonyolultabbá teszik a működési környezetet a befektetők számára.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. dorombolok 2011. december 27. 20:30
  „Néhány apróság amit r.. szíjgyárttó már megmondott:.

  -Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
  -Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
  -Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
  -Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
  -Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a ,,nem szokványos magyar út", ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
  -Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
  -Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányosan egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon (lex Szász, lex Járai), ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
  -Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
  -Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
  -Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett sorsának eldöntésére.
  -Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor ,,hallgassuk meg egymást", ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."
  -Amikor mi adókat vagy járulékokat emeltünk az a kormány népnyúzó tehetetlensége , most ez az európai gazdasági válság logikus nemzet és gazdaságmentő követekezménye.
  - A mi időnkben a hitelminősítő intézetekteljesen jogosan jártak el , ma pedig nincs joguk hozzá
  -Ami nálunk népnyúzó megszorítás volt az most max. érdeksérelem.
  -Amikor hitelt vettünk fel az IMF-től az a magyarország gazdaság tönkretétele volt,amikor ezt ti teszitek az biztosítás.
  -Amikor segítséget kérünk a rászorulóknak , az szociális demegógia.”
 • 99. load 2011. december 26. 22:47
  „97. gjozsi88
  Túl kemény vagy és igazságtalan.
  Senkit nem lehet hibáztatni azért, mert megjött a józan esze.
  Az ember a tapasztalatai alapján itél.
  Ha az itéletéhez neki több tapasztalat kell, azáltal - szerintem - hitelesebb.
  ?”
 • 98. gjozsi88 2011. december 25. 12:07
  „rommel!
  Tényleg??????
  Annyira irracionális, hogy 305 ft fölé emelkedett az árfolyam.......!”
 • 97. rommel 2011. december 24. 22:03
  „NO KOMMENT !!!
  AZ EGÉSZ IRRACIONÁLIS !!!
  A MAGYARÁZAT PEDIG EGY SEMMIT MONDÓ SZÖVEG !!!
  A HELYÜKBEN CSAK ANNYIT MONDTAM VOLNA : NINCS RAJTUK SAPKA !!!”
 • 96. gjozsi88 2011. december 24. 14:24
  „elemer!
  Egész eddig a Viktort éltetted.......most huzz a francba!
  Ne okoskodj következetlenül!!!!”
 • 95. elemér 2011. december 24. 13:43
  „"a leminősítés nem Magyarországról szól."
  Hmm...hát akkor miröl ? Akkor én most pontosittok. Forditás: A leminösités az Orbán tevékenységeiröl szól. Orbán hatalom központositása és eközben az IMF segély halogatása vezetett az S&P leértékeléshez.

  Hungary Hit by Second Rating Downgrade to Junk on Premier Orban´s Policies. Hungarian Prime Minister Viktor Orban´s drive to consolidate power at the cost of delaying an International Monetary Fund bailout prompted Standard and Poor´s to become the second ratings company in a month to downgrade the country´s debt to junk. (Bloomberg-Zoltan Simon)”
 • 94. gjozsi88 2011. december 24. 13:26
  „hümm!

  "Ami szem előtt van és ami nem, amiről tudhatsz amiről nem, amivel ámítanak és az ami az igazság az egészen más:)"

  Ámitani csak azt lehet, aki ki van szolgáltatva a kommunikációnak!
  Aki érti is mi folyik körülötte azt nehezebb!!!!!
  Nem az én hibám, hogy értem mi van körülöttem.......sőt az sem, hogy előre elmondtam, hogy ez lesz belőle!!!!!”
 • 93. gjozsi88 2011. december 24. 11:48
  „hümm!
  ""Én 5 éve nem vettem fel hitelet, nem fejlesztek, mert nem szeretném hogy élősködjenek rajtam, viszont a nullára írt eszközök mellett minden dolgozónk eu-s béreket visz haza."

  Azért érdekelne még, hogy hol a piacod......!
  Azaz hova szállitasz elavult technikával és főként hogy tudsz eus béreket hazavinni????”
 • 92. gjozsi88 2011. december 24. 11:31
  „Hümm!

  "Széppek a magyarázataid, baj az vele hogy elméletileg jók csupán.

  Gyakorlatban kicsit más volt az első és a másodok botrány is. Bérek: próbáltál megélni havi 85 ezerből? "

  Tényleg más a gyakorlatban........a bérek gyakorlatilag a magyar realitás, azaz bruttó átlag 210 000 ft!
  Amit az elméletem igazol!
  Miközben a gyakorlatodban nincs sehol magyarországon eus bér ugyan abban a munkakörben!

  "Orbánékat csak a nemzetközi pénuzvilág tudja megbuktatni, úgy, hogy a lakosságot ellenük hangolja."
  Nem a lakosságot hangolja.......nem ad pénzt, nem fektet be ide!!!!!
  Azt viszont nem értem, hogy ha a pénzvilág képes megbuktatni a kormányt, akkor miért harcol ellene?????
  Főként eszköze sincs!!!!

  "Én 5 éve nem vettem fel hitelet, nem fejlesztek, mert nem szeretném hogy élősködjenek rajtam, viszont a nullára írt eszközök mellett minden dolgozónk eu-s béreket visz haza."
  De a nyugati konkurenciád viszont fejleszt.......amitől ő költséghatékonyabb lesz!
  Ebből következik, hogy csak idő kérdése mikor fog a piacon árba agyonverni!!!!
  Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szocialista iparban használt esztergával képes leszel olyan preciziós munkákra, amit a robotok, lézeres technológiák előállitanak!
  Ők ezt a modern technikát is fejlesztik.....te továbbra is a szoci esztergával vergödsz!

  "Ennyi, csupán akarat kérdése, és elhatározásé."
  Ezt nem te döntöd el.....hanem a megrendelőd!
  Aztán akarhatsz ahogy akarsz, ha senki nem vesz tőled semmit, mert a konkurenciád olcsóbb és a modernebb technika miatt jobb minőségű is lesz!!!!

  "Nem 310 az euro, pontosan lehett tudni hogy kb ennyi lesz előre, fél évvel."
  Némiképp ellentmond ennek az, hogy a Matolcsy mégis 268 ft árfolyamon számolta a költségvetést!
  Ráadásul az árfolyam az mindig a forint és az euró mögött lévő gazdasági teljesítmény közti különbséget jelenti!
  Lehet azt mondani, hogy a magyar forint és a mögötte lévő gazdaság nem változott.......de azt a változás miatt nem, hogy ezzel szemben az euró mögött álló gazdaság sem változott!
  Lehet a magyar gazdaság állapota olyan, mint korábban a kilátások tekintetében is........a különbséget az mutatja, hogy vele szemben az euro gazdasága, kilátásai a miénknél jobbak!
  Az árfolyam mindig viszony adat!!!!!!
  Persze ezt nehéz ott érteni, ahol fogalmatok sincs a piacgazdaságról!!!!!
  De ettől függetlenül, ha érted, ha nem........az import 310 ft euróhoz van kötve, az adósság a 310 ft euróhoz van számolva.....miközben az itthon termelt forintod az eurohoz képest kevesebbet ér”
 • 91. load 2011. december 24. 01:06
  „88. gjozsi88
  Ne erölködj!
  Az úr, Mr. Flatlline.”
 • 90. elemér 2011. december 23. 20:25
  „Szijjártó megmondta: bla, bla, bla... Ebböl él, és elég jól.”
 • 89. Hyppolit 2011. december 23. 18:39
  „A hír nem újdonság, elfogadom a magyarázatot! Ugyanis ezt már Nostradamus is megmondta, jó előre tudtuk, engem ezért nem lepett meg a leminősítés...”
 • 88. hümm 2011. december 23. 17:55
  „Jozsi

  Ami szem előtt van és ami nem, amiről tudhatsz amiről nem, amivel ámítanak és az ami az igazság az egészen más:)

  Nem vagyok tisztában vele tutira nem:) Széppek a magyarázataid, baj az vele hogy elméletileg jók csupán.

  Gyakorlatban kicsit más volt az első és a másodok botrány is. Bérek: próbáltál megélni havi 85 ezerből?

  Kint megkapják, járulékokat ott fizetik be a régióból sokan. Itthon semmi és senki sem marad. Én narancssárga te piroska:) semmi baj ezzel, én gyakorlat te elmélet:) ezzel sincs baj. Orbánékat csak a nemzetközi pénuzvilág tudja megbuktatni, úgy, hogy a lakosságot ellenük hangolja. Én 5 éve nem vettem fel hitelet, nem fejlesztek, mert nem szeretném hogy élősködjenek rajtam, viszont a nullára írt eszközök mellett minden dolgozónk eu-s béreket visz haza. Ennyi, csupán akarat kérdése, és elhatározásé. Aki komolyan gondolja az megoldásokat, aki nem gondolja komolyan az kifogásokat keres ez örök törvény. Nem 310 az euro, pontosan lehett tudni hogy kb ennyi lesz előre, fél évvel. Azt is, hogy miért. Nem Magyaerországgal van a baj, csupán Orbánék nem teszik azt, amit a pénzvilág szeretne. Én sem tenném.........”
 • 87. gjozsi88 2011. december 23. 16:36
  „húmm!
  " Fidesz vezetők ellen megrendelték a Megfigyelési Botrány néven elhíresült vagy az UD ZRT által kreált lejáratást."

  Ennek azért járj utána jobban!
  A botrány ott kezdődött, hogy a DEMETER ERVIN ...(Ugye ő nem baloldali) telefon beszélgetést folytatott arról, hogy a Horváth vezette UD ZRT figyelje meg a Laborcot,aki a szoci kormány alatt titkosszolgálati vezető volt!
  Ugye itt nem fideszest figyeltek meg???
  ja....hogy nyilvánosságra került az a fő bün.....de az is szelektívre sikerült!
  Szilvássyt megrángatják.....a bírósági jegyzőkönyv szerint.....engedély nélkül nyilvánosságra hozó egyébb részekért Répássyt nem!!!!
  Ja.....majd elfelejtettem!
  A Viktornak jogerős bírósági papirja van arról, hogy a korábban kitalált megfigyelési üldözési mániája az nem igaz!!!!”
 • 86. gjozsi88 2011. december 23. 16:31
  „még annyit:
  " Ha dolgozik fizessék meg, minimálbér 1000 euro, aminek van járuléka is amiből fenttarthatóak az ellátó és szociális rendszerek. Ne a filléres szolgák országa legyünk, hiszen a MAGYAR minkaerő jó, megállja a helyét bárhol a világban."

  A gazdasági termelés költségének egy kis része a munkabér!
  A baj az, hogy nem látod, hogy ha a német és a magyar termék ára 100 ft, abban a német elbir 50 ft-nak megfelelő bért is, mert az egyébb költsége a fejlettebb technika, technológia miatt kiteszi a másik 50 ft-ból....nálunk ez a termék csak 10-20 ft-ot bír el, mert sokkal többe kerül az egyébb költség, mert hatékonytalanabbak vagyunk!
  Erre mit csinál a fidesz?
  Neki megy a bankoknak, akik adhatnának hitelt, hogy javítsunk a költséghatékonyságon....ugyanis a német fejleszt, hogy az ő 50 ft egyébb költsége 30-40 ft-ra csökkenjen, amitől több bért tud adni, vagy a termékét a mi 100 ft-unk helyett 95-ért is tudja adni!
  Mi pedig tovább használjuk az egyre elavultabb technikát és a mi 80 ft egyébb költségünk az amortizáció miatt már 90 ft lesz...azaz bért kell csökkenteni, ráadásul jól ráfázunk, mert a konkurencia a 100 ft-os termékét ezután 95 ft-ért adja és ettől megint nem a miénket veszik!

  Ennél világosabban nem tudom neked elmagyarázni a piacgazdaság működési mechanizmusait!
  Tévedésben vagy....szocializmus ideológiája volt az állam mindenhatósága.....az állam a piacgazdaságnak ki van szolgáltatva, mert abból részesedik!
  A ti problémátok, ha nem értitek a működési mechanizmusokat!!!!”
 • 85. gjozsi88 2011. december 23. 16:21
  „hümm!
  Látom nem vagy tisztába az arányokkal!
  "Kinek adnám el? a MAGYAR LAKOSSÁGNAK akik nem vennék meg az EU-s műdolgokat pl."
  Abból fogyasztunk amit 80% ban export piacon helyezünk el...ha ez nem lesz, akkor gyártani sem kell és a mostani elkölthető jövedelmek 20%-a fog maradni!!!!

  Nézd meg, hogy hol dolgozna az aki most a multi munkahelyen...nem csak kereskedelmi...közvetlenül és annál a magyar KKV-nél, aki a multinak szállit be!
  Ezeket az embereket nyugodtan számold, mint olyanok, akiknek munkát kell majd biztosítani, ha megszünik az unió!
  Mit fognak csinálni????
  Ja...és ők emiatt nem lesznek vásárlók a kecskéidre, mert nem lesz elkölthető pénzük!

  "Elcseszték a Szocik az elmúlt éveket, most hogy nem ők vannak hatalmon , mindent megtesznek, hogy a 2/3-os többségű kormányt bebuktassák."
  Kicsit komikus, hogy még mindig MSZP-zel, mikor akik bebuktatják azok a nemzetközi befektetők, akik elfogadták a szabadságharcot és hagytak függetlenedni....tudod amit hirdettetek!
  Ez okozza a problémát, ezért kell az IMF-EU segély!
  A piacok bizalma fogyott el......!
  Nem az MSZP nem veszi még 9% felárért sem az állampapirotokat!”
 • 84. hümm 2011. december 23. 14:52
  „Pancser de az sem jó, hogy azért rugdalják az embereket, hogy rugdaljuk a kormányt, meret nem jut egyes csoportoknak az osztásból. Elmondtam narancssárga vagyok énis nem titok? vannak dolgok amik nem tetszenek, tudok önkritikát is gyakorolni, de ha mindenért a gazdasági csőd elősegítésével büntetnek minket azt nem fogadom el. Nem a Fidesz felelősaz UNIÓ válságáért, az euroválságért, az emberek válságos helyzetéért. Amikor felvettük a chf-es hiteleket mondták-e hogy vigyázz? Nem ugye? Amikor 10 évre befizetés nélkül hitelet adtak egy autóra nulla fedezettel? Nem mondták. Elhitették az emberekkel, lehet hitelből élni egy életen át! Hát nem lehet, dolgozni kell. Ha dolgozik fizessék meg, minimálbér 1000 euro, aminek van járuléka is amiből fenttarthatóak az ellátó és szociális rendszerek. Ne a filléres szolgák országa legyünk, hiszen a MAGYAR minkaerő jó, megállja a helyét bárhol a világban. Jobbik: Én most nem szavaztam rájuk, még nem....tudom mit jelentene , de legalább röngen alá teszed őket van bennük gerinc:) Milliárdos tétel volt amit arra költöttek, hogy zsugorítsák a szavazótábort, ugyanazok akik anno a Fidesz vezetők ellen megrendelték a Megfigyelési Botrány néven elhíresült vagy az UD ZRT által kreált lejáratást. Szóval a hatalomért mindent megtesznek. ( ezért a két mondatért nagyon fognak utálni, de max én is elmegyek és csináljanak azt amit akarnak :( )”
 • 83. embertelen 2011. december 23. 13:46
  „Elég volt! Nem kérünk többet SzíjÁrtó és Orbán hazudozásaiból. Jellemtelen kétszínű alakok!”
 • 82. pancser 2011. december 23. 12:04
  „82! Hümm, hümm még meddig van határa a korlátoltságnak, kérdezem magamtól. Beilleszkedésre képtelen népként vagyunk nyilvántartva közel és távol. Nem akarom, nem szeretném ha a tendencia folytatódna, Akinek nem tetszik a mai világ, költözzön az Ural mellé az őshazába, csak meg ne bánja, ott ugyanis még a nyenyecek is modernebbül gondolkodnak jobbikos magyarjainknál. Húzzuk már be végre a farkunkat mert még ez a Magyarország sem marad ami van. Ahol ennyi szélsőjobbos van, ahol a miniszterelnök is jobbikos a gyakorlatban, annak az országnak nem terem más, csak pofon. Mit is mondott Ady a magyarságról? "cigány népek langy sihederje, az Isten csak verje, verje" másutt " aki egyet rúg a magyarba, szinte kedvet kap a rugáshoz" Ady zseniálisan meglátta a magyar ostoba dölyföt, tisztábban látott Tiszánál meg az úri pereputtynál a díszmagyarba öltözött üresfejűeknél. Sajnos igaza lett. Ha így folytatjuk még megkaphatjuk megint.”
 • 81. hümm 2011. december 23. 11:44
  „Jozsi :)

  Sosem szabad megalkudni, a megalkuvók miatt tartunk itt , ahol vagyunk.
  Kinek adnám el? a MAGYAR LAKOSSÁGNAK akik nem vennék meg az EU-s műdolgokat pl.
  Jövedelem: mit szeretnél a a nagy külföldi kereskedelmi láncokban 60 ezerért dolgozzon a Magyar?
  Elcseszték a Szocik az elmúlt éveket, most hogy nem ők vannak hatalmon , mindent megtesznek, hogy a 2/3-os többségű kormányt bebuktassák.
  Amit erkölcsileg elvesztettek, most próbálják még erkölcstelenebbül, a kormány és a MAGYAR emberek megszorításaával visszafordítani. Szerinted ki támadja a FORINTOT és miért? Ugye nem a Fidesz?
  Csak ezzel tudnak előrébb jutni, előbb problémát kell csinálniuk, hogy legyen mire hoivatkozni, meg hát ugye piros színű bérkomentelők is kellenek!
  Ahoz, hogy megtudja az EU meg a bankok, mennyire szemét módon támadják a forintunkat , ezáltal a kormányt és az embereket, ehez idő kell. Amíg el tudják hitetni, mindez nem a Szocik műve addíg veszít a mostani kormány a népszerűségéből, de mi lesz amikor tisztul a kép? Amikor rájönnek az emberk, kik és miért csinálták mindezt velük? A HATAOLMÉRT ÉS AZÉRT MERT KIMARADTAK BELŐLE!”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kamion az autópályán: torlódás az M3-ason

Kigyulladtegy kamion az M3-as autópálya nyírségi szakaszán csütörtök reggel, a lángokat a… Tovább olvasom