Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Szijjártó: Magyarország élenjár a változásokban

"Magyarország ismét élenjáróvá vált Európában, hiszen az Európai Tanács legutóbbi ülésén éppen olyan változásokat határozott el, mint amilyeneket az első gazdasági akcióterv keretében Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett" - közölte Szijjártó Péter.

"A magyar kormány a közteherviselés érdekében arra kérte a bankokat, biztosítókat és pénzügyi lízingcégeket, hogy az idei évben 200 milliárd forintra növeljék az általuk a költségvetésbe befizetendő összeget" - folytatta Szijjártó.

"Az Európai Tanács legutóbbi ülésének Következtetései ezzel kapcsolatban így fogalmaznak: `az Európai Tanács egyetért azzal, hogy a tagállamoknak be kell vezetniük a pénzügyi intézmények által fizetendő adók rendszerét a méltányos tehermegosztás biztosítása érdekében, illetve azért, hogy ösztönzőket nyújtson a rendszerszintű kockázat korlátozásához´ - zárta szavait Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Olvasóink írták

 • 6. tosa2 2010. június 28. 09:26
  „Ez az egy biztos ! Mást sem hallani tőlük, hogy kivizsgálunk , újra vizsgálunk, ellenőrzünk,
  átvilágítunk, stb,stb, mindent ami volt eddig.”
 • 5. load 2010. június 27. 08:11
  „Ekkora hazugságot!
  Az ember kínjában már csak nevetni tud.
  Szíjjártó azt nem mondja el, hogy az EU csúcson született bankadó döntés nem az a bankadó, ami Orbán 29 pontjában szerepel.
  Ez a mondatrésznyi utalás: ,,...hogy ösztönzőket nyújtson a rendszerszintű kockázat korlátozásához" azt jelenti, hogy az Európa Tanács ülésén elhatározott, bankokra kivetett adó a jövőben várható pénzügyi válságok költségeinek finanszírozására szolgál majd, és nem a folyó költségvetés finanszírozására.
  A már bevezetett svéd és osztrák modell alapján a magyar bankokra legfeljebb 20 milliárdnyi adót lehetne kivetni, nem ennek az összegnek a hatszorosát.
  A csehek felmentést kértek, és kaptak a bankadó alól, azzal a megfontolással, hogy ha a bankadó kimeríti a bankok tőketartalékát, ki fogja finanszírozni a jövőben várt gazdasági növekedést?”
 • 4. háté 2010. június 26. 23:47
  „Bizony Szijjártó, élen járunk a hülyeségben---fityesz-kdnp!”
 • 3. igazszó 2010. június 26. 22:52
  „Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik, de ha ez még szorgalommal is párosul, az már borzalom! Van mit tenni, változtatni, de ehhez több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkezőt kell megkérdezni!”
 • 2. GD 2010. június 26. 22:24
  „Amiben élen járunk azok a következők: van egy csomó korrupt politikusunk,1 millió alkoholistánk,nagyon sok depressziós ember és itt a legnagyobb az öngyilkosságok száma. Erre azért nem hinném,hogy olyan büszkének kéne lennünk. Innen tényleg lenne hova fejlődnünk....”
 • 1. Indygo 2010. június 26. 22:09
  „Mi mindíg élenjártunk mindenben. Meg is látszik :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik alkalommal emlékeztek nyílzáporral Ópusztaszeren

A gyakran szomorkásnak mondható idő ellenére több mint ötezer vendég érkezett szombaton… Tovább olvasom