Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Szijjártó: jogos az MSZP lelkiismeret-furdalása a nyugdíjasokkal szemben

A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP újra magából indul ki, és jogosan érez lelkiismeret-furdalást a nyugdíjasokkal szemben.
Szijjártó Péter azt kommentálta így, hogy az MSZP bejelentette, az adatvédelmi biztoshoz fordul Orbán Viktor nyugdíjasoknak küldött levele miatt.

"A Fidesz kíváncsi az idős emberek véleményére, a nemzeti ügyek kormánya pedig minden eddigi kormánynál több figyelmet fordít a nyugdíjasokra. A miniszterelnök levelét egyébként a Magyar Posta a bárki által megrendelhető szolgáltatása keretében juttatta el a nyugdíjasokhoz" - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében a szóvivő.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ombudsmani hivatal épülete előtt szerdán azt mondta: azt kéri Jóri Andrástól, foglaljon állást, sérti-e az adatvédelmi törvényt, hogy a Fidesz a saját adatbázisa alapján a Magyar Postát kérte meg a levél kézbesítésére.

Hozzátette: azt is kéri az ombudsmantól, vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy olyan ember is kapott levelet, aki nem postán kapja a nyugdíját. A volt szociális államtitkár arra is kíváncsi, ha a posta a címzettek adatai alapján kézbesített, azt milyen beleegyező nyilatkozat alapján tette.

Olvasóink írták

 • 8. janika 2010. szeptember 24. 14:46
  „Szanyi Tibor, a szocialisták kampányfőnöke pénteken az MTI-nek telefonos sajtótájékoztatója keretében azt mondta: a nyugdíjasok járandóságát októberben a tényleges és a valós infláció közötti 1,1 százalékos különbségnek megfelelő emelés illetné meg az év elejéig visszamenőleg. Ez átlagosan havi 800 forintot, tehát összesen mintegy 8 ezer forintot jelentene egy nyugdíjas számára, és megközelítőleg 30 milliárd forintjába kerülne az államnak - fűzte hozzá.

  A politikus hangsúlyozta továbbá, hogy az inflációval korrigált bázis létrehozása a Bajnai-kormány által létrehozott nyugdíjkorrekciós mechanizmus miatt is fontos lenne, ám szerinte a kormány nem is nyugdíjemelésen, hanem az ezt garantáló jogszabályok megváltoztatásán gondolkozik. Hozzátette: a nyugdíjemelés elmaradása azért is komolyan aggasztó lehet, mert a nyugdíjasok jelenleg felnőtt gyermekeik támogatására is korlátozottabban számíthatnak a devizahitelek megemelkedett törlesztőrészletei miatt.”
 • 7. HR_XAR 2010. szeptember 23. 14:46
  „Ki vágta meg keményen a nyugdíjakat annak idején? Ahogy írta Madarász, ki nem adta meg a kötelező emelést? A nyugdíjkorhatár emelése nem mai találmány. A nyugdíjba vonulók nyugdíja nem csökken, csak akkor, ha hamarabb akarsz elmenni 5 évvel, mint ahogy a korhatár és a szolgálati idő együttes feltétele teljesülne. Úgyhogy ezzel annyi, mintha semmit nem mondtál volna, mert ez már nem nagy érvágás. Annak idején meg ki volt az, aki el akarta venni a 13. havit először? Ki szarja le a nyugdíjasokat nagy ívben?

  Csetneky, ne keverd össze azokat, akik már nyugdíjasok, meg azokat, akik még csak most lesznek. Ez az ökör gondolkodásmód már elméletileg csak a fejletlen civilizációkban működik, hogy az öregek le vannak tojva. Engem spec amiket írsz messze nem érdekel, mert ki tudja addig mi lesz még. És még sokan vannak így, de a fröcskölésedben megint kihagyod azokat, akik már régóta nyugdíjasok. Velük mi lesz? Hm?”
 • 6. Csetneky 2010. szeptember 23. 14:11
  „Ki emelte fel a nyugdíjkorhatárt? Mszp. Ki csökkentette minden nyugdíjba vonuló nyugdíját 8%-kal 2008. január 01-től? Mszp. Ki szűntette meg a 13. havi nyugdíjat? Mszp. Akkor miről is beszélünk, elvtársak?”
 • 5. Jerry 2010. szeptember 23. 13:28
  „Az ov magyar hangja, szijjartó péter,akit köztudottan a mentelmi joga/fidesz pártlistán jutott be/ mentett meg attól,hogy sikkasztás, hűtlen kezelés és egyéb tettei miatt bíróság elé állítsák. Milyen alapon is beszél ő a lelki ismeretről? Milyen kormány lehet az,melynek vetetőjét egy politikai mentelmi jog mögé bújó, köztörvényes bcs miatti bírósági eljárás elől mentett meg a pártja?Nem ártana hát a fidesz szócipelőnek megnézni a kezét,menyire enyves, mielőtt az ujjával mutogatni kezd.”
 • 4. Madarász 2010. szeptember 23. 12:35
  „A Fidesz finoman szólva is amnéziában szenved... Melyik kormány is volt, amelyik a törvényben előírt emelést sem adta meg a nyugdíjasoknak?

  Csak nem a Fidesz?”
 • 3. HR_XAR 2010. szeptember 23. 12:30
  „Annak idején a vekker vágta meg és át keményen a nyugdíjasokat. Megnéztem azt a levelet. Semmi érdemleges nincs benne, a kormány saját álláspontjai között rangsoroltat, szabad véleménynyilvánításra nincs lehetőség. Átverés!

  Amúgy a Szíjjártó meg kussoljon, vagy ki asszisztál a Borsi Robinak? Ki asszisztál a hányavetett könyveléshez, engedi át a támogatásokat sorra a kosárlabdacsapatnak százmilliós köztartozás mellé???”
 • 2. reggi 2010. szeptember 23. 08:01
  „Követelem, hogy én is kapjak ilyen levelet! Azé mert úgy utalják a nyugdíjamat, nem kaphatok? Pedig mennyire munkál bennem a nem ismert kérdésekre a válaszom...”
 • 1. janika 2010. szeptember 23. 06:55
  „No és a FIDESZ-nek nincs, hogy hagyta és hagyja még mindig a nyugdíjasok lenyúlását?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többszörösen körözött férfit fogtak a rendőrök Budapesten

Többszörösen körözött férfit fogott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) akciócsoportja; a 36… Tovább olvasom