Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Szijjártó: hiába rohangál Simor Brüsszelbe panaszkodni

Szijjártó úgy véli: a bérplafon alkalmazása az MNB vezetőire teljes mértékben harmonizál az uniós szabályokkal, a kormány áll az uniós vizsgálat elébe.
Azért mert valaki Brüsszelbe rohangál panaszkodni, az nem menti fel attól, hogy az emberek pénzéből kapja a fizetését, márpedig tűrhetetlen, hogy kétszeresét keresi az amerikai jegybankelnöknek – jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság levélben kért tájékoztatást Simor András MNB-elnök fizetésének csökkentése miatt - írja a vg.hu.

Szijjártó úgy véli: a bérplafon alkalmazása az MNB vezetőire teljes mértékben harmonizál az uniós szabályokkal, a kormány áll az uniós vizsgálat elébe. Mint a műsorban elmondta: eddig tabu volt az állami vezetők fizetése, ez az egyik, melyet a kormánynak az eddigi száz nap alatt sikerült ledöntenie.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Simor András , a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke levelet írt az Európai Unió központi szerveihez, amelyben azt kifogásolta, hogy kétmillió forintra csökkentették a fizetését.

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Magyar Nemzeti Bank sajtóosztályán tagadták, hogy Simor az Európai Bizottsághoz fordult volna levélben, ugyanakkor arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy az Európai Központi Banknak írt-e levelet a jegybankelnök - olvasható a napilapban.

Olvasóink írták

141 hozzászólás
 • 141. AntiFricc 2010. szeptember 15. 20:26
  „"Mert gyengébb, mint akit megfizetnek 5 millióval!"
  Nem, hanem mert a piacon nincs több hely... Nem kell pl. az országnak 10 millió ügyvéd, mert nincs helye, ilyen egyszerű.
  Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy miért nem annyi a bér itthon, mint mondjuk Németországban. Vedd pl. az Audit, ott 10-szer annyit keresnek, mint itthon, ugyanazért a munkáért.

  Másik kérdésben talán írtam már, hogy ne keverd össze azt, aki önként lett kommcsi és akit kényszerrel vettek rá. Qrva nagy különbség van a kettő között.
  Meg azért tán az sem mind1, hogy a KISZ-ben voltak, vagy mondjuk az MSZMP-ben... A KISZ sosem volt kormánypárt ha jól tudom, tehát akkora hatalma sem lehetett.
  Nem tisztem védeni a fideszt, na de azért mégis összehasonlíthatatlan az msz(m)p-vel elvtárs "arány" szempontjából.
  Amúgy meg nem szabadna engedni, hogy aki a múlt rendszerben politikus volt, az most szórhassa az igét. Ennyi.”
 • 140. gjozsi88 2010. szeptember 15. 18:15
  „Antifricc!

  "Amúgy nem feltétlenül a gyenge képességűek és felkészültségűek lesznek az állami cégek alkalmazottai. Aki nem csal, lop elég nagyot vagy nincs bőr a pofáján, az még nem feltétlenül gyenge képességű."

  Normális ember ugyanolyan munkáért kapott kevesebb pénzért nem fog munkát vállalni, ha ö dönthet!
  Ebből következik, hogy aki nem kell a versenyszférában 5 millióért, az örülni fog a 2 milliós állami melónak is!
  De miért nem kell a versenyszférában?
  Mert gyengébb, mint akit megfizetnek 5 millióval!

  A Gyurcsány együtt volt KISZ-es az Orbánnal, tehát különbségként kihuzhatjuk!
  A legföbb irányítók közt ott vannak a legtöbb volt kommunista: Szürös Pozsgai,Széles Gábor, Csintalan, Schmitt Pál, Kövér László!
  A legfőbb közjogi méltóságok volt Komcsik?
  De nem illik komcsizni nekik ?”
 • 139. AntiFricc 2010. szeptember 13. 23:38
  „Na azért lassan a testtel. Beszéljünk inkább Horn Gyuláról, Lendvai Ildikóról és a tősgyökeres mszmp-s elvtársakról. És a KISZ-es Gyurcsótány?
  A még élő Biszkut Recsken kéne foglalkoztatni. De csakis úgy, ahogy elvtársai bántak az EMBEREKKEL.
  Azért a javában 40-45 éves fidesz tagok nehezen lehettek az állampártban aktív politikai szereplők. Persze biztos vannak köztük is olyanok, akiket beszerveztek a vörösök, na de azért más amikor valakit a családja megölésével fenyegetve léptetnek be valahova vagy ha meggyőződésből lesz pártkatona...

  Amúgy nem feltétlenül a gyenge képességűek és felkészültségűek lesznek az állami cégek alkalmazottai. Aki nem csal, lop elég nagyot vagy nincs bőr a pofáján, az még nem feltétlenül gyenge képességű.”
 • 138. gjozsi88 2010. szeptember 13. 17:25
  „Antifricc!
  "Ha valaki munka nélkül marad, és van hely állami szektorban, akkor szerintem simán bevállalja."
  Pont ez a lényeg!
  Kinek nincs és nem lesz munkája a versenyszférában?
  A gyenge felkészültségű embernek...!
  De az állami szférába jó lesz..!
  No comment!
  Ha a Simor az államtól kapja a törvényes jövedelmét, mert a vállalkozásait eladta, akkor milyen jogtalan bevételt találnak nála?
  Gondolkodj!
  Egyébbként az APEH is csak azokból a papirokból dolgozik,amit lát és számtalan vásárolt értéknek nincs fix ára, hanem forgalmi értéke van, elég széles skálán mozog!

  Kik azok a mások, ugyanis a legtöbb volt kommunista, MSZMP tag a Fideszben ül, hogy mást ne mondjak Schmitt Pál, a kormány 3 minisztere (Martonyi III/III-as is volt)...?
  Miről beszélsz?”
 • 137. AntiFricc 2010. szeptember 12. 23:01
  „APEH-nél nincs olyan, hogy valamit ne találnának... Ha nagyon akarnak, bárkinél van megvan a hiba...
  Abban nem értek egyet, hogy azonos bérezés kellene az állami és a nem állami szektorban. Az előbbi a mi pénzünkön él, a másikat pedig a megrendelő fizeti. Az első egy biztos (esetleg alacsonyabb) fizetést ígér, a második egy bizonytalant (esetleg magassabbat). Ha valaki munka nélkül marad, és van hely állami szektorban, akkor szerintem simán bevállalja.
  Koncepciós perek nem gondolom, hogy lesznek, egy APEH vizsgálat teljesen jogszerű. Talán csak kellemetlen.
  Amúgy nem bánnám, ha most fordulna a kocka, akik 45 éven keresztül mások ellen készítették elő ezeket a pereket, most fogházba kellene vinni minden ok nélkül. Kommunizmusban is azt mondták demokrácia van, hát most is.”
 • 136. gjozsi88 2010. szeptember 12. 11:31
  „még annyit:

  ". Bár sztem ha arról lesz szó, hogy emiatt a gyíkagyú simor miatt büntetést szabnának ki ránk, akkor úgyis visszavonjuk a bérplafont. De ebben az esetben durva APEH vizsgálatot kell elrendelni mister simornál... Valamennyi pénz vissza kell, hogy folyjon."

  Hogy képzeled?
  Egy törvényesen felvett pénzt, melyet a törvény garantál, az APEH vizsgálat csak törvényesnek minősíthet!
  Hogy fog ebből befolyni pénz?
  Konszepciós perek lesznek?
  Jogállamban?
  (Mielött az Off shorokat hivatkozod, az jogilag nem büntetendő, legfeljebb jó erkölcsbe ütköző és nem jogi kategória!)”
 • 135. gjozsi88 2010. szeptember 12. 11:23
  „még annyit:
  Egyelőre nem szabtak ki semmi büntetést, bár szerződésszegés miatt a nemzetközi munkaügyi bíróság kártéritést ítéhet meg, a Simor szerződése kapcsán, de a kár az az emiatt keletkezett befektetői bizalomvesztésből eredő forintgyengülési részben található, melynek árát az import termék vásárlása során és egyébb okok miatt mindenki fizet, hogy a devizahiteleseket ne emlitsem!”
 • 134. gjozsi88 2010. szeptember 12. 11:20
  „AntiFricc
  Ha a kereskedelmi és a hasonló területet átfogó és szaktudást igénylő állami szektor közt létrejön a bérezési különbség, akkor oda fogunk jutni, hogy az állami szektorba azok a "hülyék "fognak majd dolgozni, akik a versenyszférában nem kellenek!
  Ha az állam jó szakembereket akar alkalmazni, akkor a piaci béreket kell alkalmaznia!
  Az ,hogy milyen szakember dolgozik állami területen és milyen hatásfokkal, döntően befolyásolja a mindenkori politikai beavatkozás, mely az egyén szakmai amortizációjával jár, melynek felára van!!!”
 • 133. AntiFricc 2010. szeptember 12. 10:58
  „Kereskedelmi bankokkal nem lehet ezt összemérni.
  Ha valaki nem az "állami szektorban" dolgozik, akkor csak a saját ügyességén múlik, mennyit keres. Van, hogy többet, van hogy kevesebbet. Na de az, hogy valaki a mi pénzünkön állandóan magas keresettel bír, az azért már durva. Persze, nem azt mondom, hogy 100 ezret vigyen haza, na de a 8 milla azért nagyon sok. Akármilyen beosztásban is van, akármilyen képzettséggel is rendelkezik.
  Az továbbra sem tiszta, hogy miféle büntetést szabhatnak ki ránk. Úgy tudom még létezik Magyarország, ami nem egy államközösség része. Talán még lehetnek saját döntéseink is. Bár sztem ha arról lesz szó, hogy emiatt a gyíkagyú simor miatt büntetést szabnának ki ránk, akkor úgyis visszavonjuk a bérplafont. De ebben az esetben durva APEH vizsgálatot kell elrendelni mister simornál... Valamennyi pénz vissza kell, hogy folyjon.”
 • 132. gjozsi88 2010. szeptember 12. 10:37
  „AntiFricc
  125!

  Nézzük meg azt a nem elhanyagolható tényt, hogy addig, amig az MNB elnökének fizetését sokalljuk, addig tudomásul vesszük, mert kénytelenek vagyunk, hogy a kereskedelmi bankok kisvárosi bankfiók vezetője, nettó 1 milliót keres, töredéke felelősséggel, mint a jegybank elnöké!
  Nem szabad a fizikai munkás átlagkeresetét ehhez hasonlitani!
  Egyébbként arra is jó lenne választ kapni, hogy ez a küzdelem, mely a Simor 2013-ig tartó szerződése idejére, durván 30 havi 6 millió bruttó (nettó keveseb, mint 3 milliós különbség), azaz bruttó 180 millióval szemben mennyibe kerül nekünk az emiatt kialakuló befektetői bizalomvesztésből adódó forintgyengülésben arányosan jelentkező ráfizetés, amit rengetegen fizetünk meg, hogy a devizahitelesekről ne is beszéljünk!
  Ezzel a bruttó 180 millióval szemben több tiz milliárdos kár!!!!”
 • 131. fortuna54 2010. szeptember 11. 08:47
  „128-as Szabo.Most fején találtad a szeget.”
 • 130. load 2010. szeptember 10. 21:22
  „129. knifemaster
  Például olyan választ amiből megtudom, hogy mit szól mindehhez knifemaster.
  Vagy Drábik János.”
 • 129. knifemaster 2010. szeptember 10. 19:36
  „124. hozzászólás load 2010.09.10. 11:45
  Milyen választ vártál olyan kérdésekre amit megválaszoltál?”
 • 128. szabo1936 2010. szeptember 10. 17:58
  „Ha valaki akar vasarolni valamit eloszor kell egy elado!KI az aki a magyar foldeket eladja?A magyar gazdak!Ne azt hibazatok aki megveszi hanem azt aki eladja.”
 • 127. AntiFricc 2010. szeptember 10. 15:36
  „126
  Igazad van ;)”
 • 126. annobon 2010. szeptember 10. 15:31
  „125-höz: Vagy ha magasabb nem is lesz, de ne legyen kevesebb!!!!”
 • 125. AntiFricc 2010. szeptember 10. 14:50
  „116. HR_XAR 2010.09.10. 07:29
  Hát ez a baj úgyis, hogy mindig "nyalunk"... Merjünk nagyok lenni tudod :D
  Amúgy szerintem baromira elkanyarodott a fórum a cikktől. Nem a termőföldről, meg bármi másról van csakis arról, hogy Simor papa nem érzi úgy, hogy 2 misi elég neki havonta és ebbe az eu bele akar megint ugatni... Komolyan megyek én is az eu-hoz balhézni, hátha akkor akkor magasabb lesz a keresetem :) Vicc.”
 • 124. load 2010. szeptember 10. 11:45
  „123. knifemaster
  "Az a ti bajotok,hogy nem tudtok vagy nem akarok gondolkodni,és amit lehoznak a médiaák az nektek a szentírás." Ez a te mondatod a 119. hsz-ból.
  "nem tudtok, vagy nem akartok gondolkodni" mondod, és most ugyanezt teszed.
  Leírtam, hogy miért nincs ára ma a magyar földnek, nem válaszoltál rá.
  Leírtam, hogy mindez jórészt a földmoratóriumnak tudható be, nem válaszoltál rá.
  Leírtam, hogy az alacsony földárak miatt ezermilliárdok hiányoznak a magyar mezőgazdaságból, a moratórium fenntartás tehát konzerválni fogja a pénzhiányos, rossz hatékonyságú szerkezetet. Nem válaszoltál rá.
  Föltettél viszont négy kérdést:
  "1. De mik voltak az okok,amik ezt eredményezték?
  2. Miért is kellett a magyar gazdáknak a saját! tulajdonukat eladni?
  3. Miért kell a MAGYAR földet egyáltalán idegen kézbe juttatni?
  4. Hogy létezhet egy ország saját föld nélkül?"
  Válasz:
  1. A fő okot fentebb leírtam.
  2. Kérdezd meg a gazdákat! Biztosan elmondják neked és meg is érted.
  3. Lásd 2. válasz!
  4. Az ország mezőgazdasági földterületéből egyetlen négyzetméter sem hiányzik.
  Egyébként is tisztáznod kellene magadban azt a ,,saját föld"fogalmát!
  Mi az?
  Az állami tulajdon, a társasági tulajdon, vagy a személyi tulajdon?”
 • 123. knifemaster 2010. szeptember 10. 10:18
  „122. hozzászólás load 2010.09.10. 09:46
  Amit leírtál az a végeredmény.
  De mik voltak az okok,amik ezt eredményezték?
  Miért is kellett a magyar gazdáknak a saját! tulajdonukat eladni?
  Miért kell a MAGYAR földet egyáltalán idegen kézbe juttatni?
  Hogy létezhet egy ország saját föld nélkül?
  És ezek után még valaki azt mondja,hogy fantazmagória a zsidó invázió,a magyar zsidó népesség csere program?

  121. hozzászólás fortuna54 2010.09.10. 09:34
  A hiba csak ott van,hogy a liszaboni szerződés ratifikálására 24 óra jutott csak,és le sem lett fordítva magyarra,ergo csak tudta mit ír alá aki hű szolgálója bizonyos érdekcsoportoknak.
  Persze figyelembe véve ,hogy a mindenkori magyar kormány 20 éve minimum,cakk pakk egy hazaáruló maffia csoportosulás,nem meglepő”
 • 122. load 2010. szeptember 10. 09:46
  „119. knifemaster
  Tudod, hogy miért van a magyar termőföld viszonylag nagy része külföldi kezekben?
  Mert nagyon olcsó.
  És miért ennyire olcsó?
  Mert aki megvehetné, annak nincs pénze, akinek van pénze (pl. társas vállalkozások) nem veheti meg.
  2 millió földtulajdonos van, de alig néhány százezren gazdálkodnak. A gazdálkodók óriási földbérleti díjakat kénytelenek fizetni a tulajdonosoknak, néha az uniós agrártámogatások egy részét is a földbérlet nyeli el.
  A magyar termőföld árak a nyugati (moratóriumot nem alkalmazó) országok piaci árainak tizede, ötöde.
  Ez az arány a moratórium bevezetése óta semmit sem változott, és nem is fog.
  Csak a magyar mezőgazdaság tőkeszegénységét, versenyképtelenségét, alulfinanszírozottságát konzerválja.
  A döglődés prolongálva.”
141 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdálkodási Napló

Első alkalommal kell benyújtaniuk az agrár-környezetgazdálkodási programban részt vevőknek… Tovább olvasom