Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Szijjártó: háromnapos rendkívüli kormányülés kezdődik szombaton

Háromnapos rendkívüli kormányülés kezdődik szombaton, a miniszterek a gazdasági akcióterv mellett az elszámoltatás menetrendjéről és az árvízzel kapcsolatos helyzetről tárgyalnak.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton jelentette be: három napon át tart a szombaton kezdődő rendkívüli kormányülés, ennek témája a gazdaság talpra állítását célzó akcióterv mellett az elszámoltatás menetrendje és az árvízzel kapcsolatos helyzet lesz.

Az elszámoltatásról azt mondta: a minisztereknek már az átadás-átvétel kapcsán rendelkezésükre állnak információk, amelyek újabb és újabb kockázatokat jelentenek a költségvetés szempontjából. Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára bejelentette, hogy elkészült a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentése, amely szerint a 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz, a büdzsében számos súlyos valótlanság, trükk szerepel.

Közölte: szombat reggel a részjelentést átadta Orbán Viktor miniszterelnöknek, tájékoztatta a kormányfőt annak tartalmáról és javaslatot tett arra, hogy hívjon össze rendkívüli kormányülést, amelyen a 3,8 százalékos hiánycél tartására vonatkozó akciótervet dolgoznak ki. Leszögezte: a miniszterelnök össze is hívta a kormány ülését.

Olvasóink írták

 • 15. elihu 2010. június 07. 13:41
  „Pulci! Nemcsak Európának, a Dow-Jones is padlót fogott. :)
  Csatlakozom Zso-kahoz, és én is köszönöm hogy támogatja a fidesz a lakáshitelemet. Azt prédikálják hogy a kisembereket kell segíteni, aztán adóztatni akarják a minimálbért, 1 kulcsos adót akarnak. De persze gond az nincs, de ha folytatni akarják a Libajnaiék által kitűzött 3,8 % -os hiánycél megtartását akkor kiigazításra lesz szükség. Megszorításokra nem lesz szükség, csak kiigazításokra. Kérdezem: mi a különbség? Azt hangoztatják még idén lesz adócsökkentés. Kinek az adóját csökkentik? Aki nettó 1,5 milliót keres? Mert ha ezeknek az alúlfizetett bankároknak az adója jelenleg 32% akkor ezután majd 16 % lesz, míg Pista bácsi aki jelenleg 17 % ot adózik annak csak 1 % -al csökken az adója. A kiesett bevételt mivel akarja pótolni ÁFA emeléssel? A 25 % ot hova akarja emelni? És mit kezd az így gerjesztett inflációval? Szóval az az érzésem, hogy Vikiék csak a sötétben tapogatóznak és épp annyira fingjuk sincs mit kell tenni mint a maszopnak. De amíg az ilyen tehetségtelen Szijjártó meg kis pályás Kósáék űlnek a parlamentben, csodákat ne is várjunk.”
 • 14. buggyant 2010. június 07. 05:57
  „Akkor a devizahitelesek ezentúl forinthitelesek lennének, és annyi kamatot számolnának nekik fel, mint a forinthiteleseknek, nem igaz? Nem biztos hogy jobban járnának. Ha pedig devizahitelhez járó kamat maradna, akkor az igazságtalan lenne a forinthitelesekkel szemben, nem igaz? Be sem lett volna szabad vezetni, de annak idején úgy tukmálták a bankok a devizahiteleket, mintha ez lenne a tuti üzlet. Az is volt. Nekik. Szerencsére minket nem tudtak csőbe húzni, de nagyon sokakat megetettek.”
 • 13. kuugar 2010. június 06. 15:09
  „Teljes vagyonelkobzast a felelotlenul nyilatkozgato kisfiuktol. A penzt osszak szet a devizahitelesek kozott.”
 • 12. janika 2010. június 06. 13:22
  „Ha egy kicsi bátorságuk is lenne e hatalomra került kormánynak, akkor első dolga az lenne, hogy beszüntetné a devizás spekulációt! Törölné a "deviza alapú hitel" felfogást, értelmét, hisz sokan, azt sem tudják milyen a színe a svájci franknak, mivel a hitelt, ahogy kérték és kapták az forint volt. Ezért az eredeti kezdő részlettel rendelnék tovább a törlesztéseket. Igaz ehhez tökös és valóban a lakosság képviselői kellenének.”
 • 11. igazszó 2010. június 06. 11:51
  „Sajnos igaz, Zotyának nagyon igaza van! Ha egyszer valami el lett ba ....szintva, akkor egy pofon se vessze kárba, de csak befelé, kifelé nehogy már telleggessük! Szijártónak és a többieknek is tudniuk kellene, főkeg, ha nem gyermekkorban élnek, ha valaki bajba keről, akkor a legtámadhatók, nemszabadott volna kiadni semmit.
  Nehogy már a saját munkájuk tetteik felemelése végett bizonygassák kifelé, hogy emnnyire elrontottak egyesejk dolgokat!

  Adtun egy támadási felüleletet, és a sza@rnak egy nagy pofont, ami legalább olyan, mintha valaki a ventillátorra csinált volna, és most mindeki szeplős lett! Ez kellett?? Mert ez lett, a hülyeségből, eszetlen felszólalásokból.Lehet befizetni saját pénzből egy kasszába, amit visszalehet osztan a bajbajutottaknak, hajléktalanoknak!
  Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik, de ha ez még szorgalommal is társul, abból ez sül ki, amit tettek most auok, akik azt hitték, hogy tényleg azok, "nagy okosok" ez sajnos "sokkos ok" lett!”
 • 10. Zotya13 2010. június 06. 08:20
  „Tisztelt Kósa és Szijjártó urak!
  Olyan kijelentéseket a gazdaságról, akkor sem szabadott volna mondani, ha tényleg úgy van!
  Ennek eredménye - svájci frank 193-ról 214-re !!!!!
  Gratula!! Jó kezdet! Mért nyilatkozgat mindenki ? Majd a pénzügyekkel foglalkozók inkább !”
 • 9. Fürgeszarvas 2010. június 06. 07:08
  „Hiteltelen ez az ember ! Hogy merészel egyáltalán szóvivői minőségében megszólalni ! Lalihuszár barátjával 100 milliárdos veszteséget okozott eddig az országnak,és nem tudjuk még, hogy hány ezer forintos többletbefizetési kötelezettséget jelent ez még a deviza hiteleseknek ! Tudom : a Viktor engedélye nélkül ezek szellenteni sem mernek,úgyhogy a főbűnös is ismert ! Ő a vitaképtelen és ország megosztó Orbán Viktor ! Nagymamák ! Lehet hozzá újra kézcsókra járulni !”
 • 8. Zso-ka 2010. június 06. 00:50
  „szeretnék "köszönetet mondani",kósának és szijjártónak ,hogy a lakáshitelünkhöz oda.... úgy 10-15 ezret! Kezdésnek nem is rossz,családbarát fityeszesek!
  Szegény magyarország...”
 • 7. pulci 2010. június 05. 22:01
  „Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom, hogy kósának és szijjártónak hacsak egy kis önbecsülésük van azonnal le kéne mondaniuk hisz nemcsak, hogy nyilvánvalóan hazudtak de meggondolatlanságukkal valószínűleg egy-két nap alatt több 100 milliárdos kárt okoztak Európának és az ország hírnevét súlyosan lejáratták...”
 • 6. animos 2010. június 05. 20:54
  „Tudott dolog, hogy a FIDESZ csak vagdalodzik a szavakkal.
  Még mindig a lejárató kampányszöveget nyomják!!!
  Mit sem törödve felelőtlenségükkel mekkora kárt okoznak.
  Eggyértelmű riogatás amit csinálnak.
  De ezen "emberek" gondatlanságból(legjobb esetben) nagy anyagi kárt okoznak országunknak és gazdaságunknak.
  Kérem vonják felelőségre Őket!”
 • 5. Eva- 2010. június 05. 20:31
  „http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_fideszben_a_jozan_es_kerekedett_felul.153691.html

  Varga itt mast mond , int korabban:most mar stabil a gazdasag helyzete”
 • 4. Eva- 2010. június 05. 19:39
  „most legalabb nem jart a szajuk hebehurgyan

  azt pedig minden epeszu tudta elore, hogy igy lesz

  gazdasagi akcio terv
  elszamoltatas
  arviz

  tok embereket prioritaskent kezlo sorrend

  valoszinuleg ez igy is hangzott el.

  semmit nem csinaltak es megis 5%=kal noveltek az orszag adossagallomanyat

  egyebkent csod nem volt es most mar talan el is keruljuk”
 • 3. janika 2010. június 05. 18:41
  „Félnek kimondani, hogy az országot csődbe vitték a piros szeműek Ők meg tátott szájjal nézték!”
 • 2. pulci 2010. június 05. 14:28
  „Varga mihály nagyon jól tudja milyen az ország gazdasági helyzete ahogy ma kijelentette konszolidált a gazdaság a 4-4,5%-os hiány tartható.
  Az elmúlt fél év hazugságai a fidesztől a gazdasági helyzetről nem bizonyultak igaznak.
  Az általuk feállított 27 fős áll. szakértők 1%-os gazdasági visszaesést és 6,5%-os hiányt prognosztizáltak ezzel szemben gazdasági növekedés lesz, a hiány tartható, az ipari termelés is növekszik.
  A fidesz propaganda nyilvánvaló hazugságokra épült és egyes beképzelt politikusok nyilatkozatai miatt a hétvégén több százmilliárdos kárt okoztak az országnak és egész európának...”
 • 1. Jandex 2010. június 05. 13:49
  „a "vargamisi" 2 év pénzügyminiszterség 8 év költségvetési biz.elnökség után most jön rá milyen az ország helyzete,akkor ültessék oda az elvtársak mellé az árnyékba!/a jogtalanul felvett 10-100 millát meg vissza a kasszába!!!/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trianon emléknap az Országzászlónál

A győri Országzászló Emlékműnél mintegy félezer ember vett részt a városi megemlékezésen. Tovább olvasom