Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Szijjártó: Gyurcsánynak továbbra sem számít az ország

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferencnek továbbra sem az ország érdeke számít.

A miniszterelnök szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: a volt miniszterelnök pénteken sem hazudtolta meg magát.

"Miközben az emberek összefogással éppen az általa felhalmozott államadósság csapdájából próbálnak kijutni, ő arra biztat, hogy senki ne fizesse vissza a pofátlan végkielégítéseket. Ez is azt bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferencnek továbbra sem az ország érdeke számít, hanem az, hogy az ő zsebe tele legyen, lehetőleg közpénzzel" - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon, azt javasolta, hogy akit érint a 98 százalékos különadó, az már hétfőn adja be adóbevallását, és ne tekintse a különadó alá eső jövedelemnek a végkielégítést, a szabadságmegváltást. Az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken ugyanis megsemmisítette a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályát, de kimondta: a 2010-es jövedelmekre kivethető az extraadó, ha az Országgyűlés időben módosítja a szükséges adótörvényt - idézte fel. A határozatból ugyanakkor kiderül, hogy az adóév lezártnak tekinthető, ha az adóalany benyújtja bevallását - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint a különadó érintettjei így, ha nem akarnak fizetni, egy dolgot tehetnek, hétvégén kitöltik adóbevallásukat, és "jóhiszeműen nem tekintik adózás alá eső jövedelemnek a végkielégítést, a szabadságmegváltást. Tehetik, hiszen értesültek az Ab döntéséről. Hétfőn beadják az adóbevallást, ezzel lezárják az adóévet, és az Ab döntése értelmében tőlük további adófizetés nem követelhető" - írta.
Ugyanakkor kitért arra, hogy mindez csak akkor igaz, ha az Ab pénteki határozata előbb jelenik meg a Magyar Közlönyben, mint a parlament "legjobb esetben is csak hétfőn meghozható új adótörvénye".

Hangsúlyozta, hogy az alkotmánybírósági határozat kihirdetése a kormány kezében van, de annak a normál eljárás szerint hétfőn meg kell történnie. "Csak akkor nem, ha a kormány szándékosan késlelteti (...), hogy hétfőn rendkívüli eljárást kérve azonnal törvényt hozzon, hogy a 2010-ben keletkezett jövedelmekre kivethető a különadó. A nemzet mindent aláíró elnöke arra is készen állhat, hogy azonnal aláírja a lóhalálában meghozott törvényt, amelyet előbb hirdetnének ki, mint az Ab határozatát. Kitelik ez tőlük? Ki bizony" - fejtegette a volt miniszterelnök, megjegyezve: ebben az esetben a kormánynak az adózók kárára trükköznie kellene.

Olvasóink írták

 • 12. Jerry 2011. május 08. 20:08
  „Peti,mikor az elszólásod miatt elszállt a svájci frank és emiatt elúsztak a magyar hitelesek,te kinek az érdekeit védted? Amikor közpénzen magáncélra autót használták,kinek az érdekében tetted? Amikor a családod kapta közbe járásodra a szerződéseket,kinek az érdekében tetted? Talán előbb otthon sepregess....”
 • 11. dorombolok 2011. május 08. 20:00
  „Szíjjártó véleményét tessék kellő komolysággal szemlélni!!Annak idején az üzemanyagárakkal kapcsolatban is mindig megmondta a tutit.Vagy nem?”
 • 10. meir 2011. május 08. 14:38
  „"rommel"!!
  mond mar!! de most telleg na!
  Te CSAK a Nagybetuket ismered??!”
 • 9. rommel 2011. május 08. 11:55
  „GYURCSÁNY ELTÜNIK A POLITIKA SÜLLYESZTŐJÉBEN !
  DE REMÉLEM A COCI PÁRTOT IS VISZI MAGÁVAL !”
 • 8. Eva- 2011. május 08. 08:15
  „4-hez

  nincs a 100 leggazdagabb magyar között.

  Viszont Csányi, Demján igen!
  Ők pedig mást pénzelnek!”
 • 7. Madarász 2011. május 07. 23:31
  „Mit akar ez a Szijjártó?! Még szeretett vezére sem tartotta méltónak rá, hogy rendes tisztséget kapjon. Pár éve még egy csóró senki volt, ha a közpénzt keresitek, egy része ott van a zsebében!”
 • 6. dünnyögő 2011. május 07. 23:06
  „Már megint ez a SZÍJJÁRTÓ ! Pökhendi szarjankó.
  Nem ö az aki duplán veszi fel a tiszteletdíját? Ráadásul úgy tesz, mintha nem venné észre és nem tartaná számon a bevételeit.
  Az anyag a fekete lyukak felé áramlik, és eltűnik végleg az ismeretlenben. Ott akkora a sötétség vonzása, hogy a gondolatok sem jutnak ki belőlük.”
 • 5. janika 2011. május 07. 19:33
  „Politikusnak Magyarországon azaz első, hogy megszedje magát, hisz, ha levitézlett, akkor már senkinek sem hívják , mint a Gyulát! Ö már csak a miniszterelnöki gázsijából tengeti a hátralévőt.”
 • 4. asvel 2011. május 07. 18:07
  „3. Eva- 2011.05.07. 15:58

  Akkor miféle közpénz marad a zsebében?
  Például a milliárdos vagyona!!!”
 • 3. Eva- 2011. május 07. 15:58
  „GyF nem vette fel a fizetését, jótékony célra adta.
  Nem kapott végkielégítést sem.
  Akkor miféle közpénz marad a zsebében?

  A többiek pedig járjanak el jóhiszeműen--ha eszük van!”
 • 2. alacska 2011. május 07. 15:06
  „Távol áll tőlem, hogy Gyurcsányt védjem, de bizonyos mértékig igaza van / nem a több tízmilliós végkielégítésekre célzok/- itt az egyszerű elbocsáott több tíz évet ledolgozó emberek végkielégítéséről beszélünk. Szijjártó Petike ne osztja az észt - számoljon el honnan lett 1-2 év alatt több milliós vagyona. Igaz most is 2 millió felett van a jövedelme - pedig csak egy egyszerű csicskás. OV csicskása, igaz cefetül jól jövedelmez ez a csicskásság! Nem is akarja megváltoztatni amig nem muszáj! Szálljon már végre magába- ő abszolut semmit sem tett az országért, csak haszonlesője!”
 • 1. meir 2011. május 07. 14:52
  „Na nem mintha Szijjarto Ur-nak olyan baromira szamitana.........!!! upsz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metrókocsik - Főpolgármesteri Hivatal: az Alstom rágalmaz

A Főpolgármesteri Hivatal szerint az Alstom értelmezhetetlen rágalmakat fogalmazott meg a… Tovább olvasom