Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szijjártó: egyes szakszervezeti vezetők bohóctréfát akarnak űzni az állományból

A miniszterelnök szóvivője szerint vannak olyan rendvédelmi szakszervezeti vezetők, akik "bohóctréfát próbálnak űzni nemcsak a kormánnyal való tárgyalásból, hanem az általuk képviselt állományból is".

Szijjártó Péter ezt hétfőn mondta újságírók előtt, úgy fogalmazva, hogy egyes érdek-képviseleti vezetőknek sokkal fontosabb "saját pecsenyéjük sütögetése", saját politikai ambícióik kiélése és előkészítése, mint a normális együttműködésre irányuló tárgyalás a kormánnyal. A szóvivő szerint ez nemcsak a kabinet szempontjából rossz, hanem a szakszervezetek által képviselt állomány szempontjából is rendkívül helytelen és elítélendő magatartás.
"A hivatásos állomány képviselete nem lehet bohóctréfa, családok, emberek tízezreinek életével bohóctréfát űzni az egészen egyszerűen ízléstelen dolog" - fogalmazott.
Megerősítette, hogy Orbán Viktor kormányfő kedd reggel hét órakor találkozik ismét a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel. Az ezt követően kezdődő kormányülésen - mondta az MTI kérdésére válaszolva - a miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatni fogja a kabinet tagjait a konzultációkról, a belügyi tárca vezetője pedig vázolja a lehetséges jogalkotási menetrendet. Döntést azonban csak a szociális konzultáció eredményének ismeretében hoznak majd - jelentette ki, megjegyezte, hogy eddig 909 ezer válasz érkezett a konzultáció keretében.
Az államadósság legyőzéséhez mindenkinek a munkája szükséges, továbbá bizonyos rendszereknek, így például a nyugdíjrendszernek az átalakítására is - mondta, majd a nyugdíjakat is érintő fideszes alkotmánymódosításra utalva - amelyről hétfő este szavaz név szerint a Ház - közölte, "olyan törvényt fogunk elfogadni, amely az alkotmányosság minden próbáját ki fogja állni".
A szóvivő kérdésre szólt a múlt csütörtöki egyeztetésről is, amely a miniszterelnök és a szakszervezetek között zajlott, és azt mondta, nagyon sajnálja, hogy van olyan érdek-képviseleti vezető, aki tréfát űzött abból a tanácskozásból is, és "úton-útfélen az igazság nem minden elemét kibontva számolt be az eseményen történtekről". Mint ismertette, volt olyan szakszervezeti delegált, akinek "a miniszterelnökkel szemben az volt az egyetlen megszólalása, hogy akkor jöjjön ki a miniszterelnök, és majd a téren mondja el mindezt". Kérdés persze, hogy akkor mi szükség van a szakszervezeti vezetőkre és az egyeztetésre - jegyezte meg Szijjártó Péter, hozzátéve, erre mondta a kormányfő, hogy "az ilyenhez majd keressék meg a bohócügyi államtitkárt".
A hétfői egyeztetésen sem született megállapodás a rendészeti dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek és Pintér Sándor belügyminiszter között. A rendészeti szakszervezetek képviselői a megbeszélés után azt mondták: sem elfogadni, sem támogatni nem tudják a Belügyminisztérium javaslatát a rendészeti dolgozók nyugdíjrendszere, illetve életpályamodellje kapcsán.
Ezt megelőzően Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke közölte, hogy június 16-ára békés fővárosi demonstrációt hirdettek az alkotmányos jogok védelme érdekében magánemberként. Kónya Péter az akciót "bohócforradalomnak" nevezte, közlése szerint a jövő csütörtöki eseményre minden olyan civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt várnak, aki bizalomvesztés miatt "visszamenőleges hatállyal" visszavonná a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. gjozsi88 2011. június 10. 08:10
  „még annyit:
  Egyébbként elég rövid távú memoriád van!
  Ugyanis Orbánt védted.....talán emlékszel :azzal, hogy igazat adtál neki, amiért nem mert kiállni a rendvédelmisek elé konzultálni!”
 • 79. gjozsi88 2011. június 10. 08:03
  „SC!
  Tévedsz.....szinte biztos, hogy név szerint szerepelek a Kubatov listán....!

  "Az életet vedd komolyan,te mártix harcos.:-)"

  Jót nevettem ezen!
  Te mondod, aki a jelszavak ,jelmondatok fogságában ,bűvöletében élsz és nem tudod megvalósíthatósággal, életszerűséggel alátámasztani álláspontodat!

  Egyébbként még azt sem veszed észre, hogy Viktor a radikális jobboldal, a jobbik programját próbálja megvalósítani, teljes kudarccal!
  Lásd IMF-el ,unióval szemben állás, különadók.....stb!
  Egyre jobban csuszunk lefelé következményekkel!!!”
 • 78. gjozsi88 2011. június 09. 18:37
  „még annyit!
  Ha már összecsusztattad az én személyemet és Orbánét, aki nem mert kimenni a Kossuth térre konzultációt tartani, tájékoztatlak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök.......ebből adódik, hogy neki messze nem elég csak véleményt kifejteni, számára feladatok is vannak!
  A kettönk e témában történt összecsusztatásodat annak beismerésének tartom, hogy imádott Viktorotok is egy sima fórumozó, akiről tudjuk, hogy kicsoda......igaz döntéseiért nem vállal felelőséget ,ezért van Széll Kálmán tervünk, az egészségügyi reformot is átkeresztelték....!”
 • 77. gjozsi88 2011. június 09. 17:12
  „SC!
  Nézd meg hova regisztráltál!!!!
  Persze tudom, hogy vannak fogalom zavarok nálatok....de ez egy internetes fórum, mely műfaját tekintve nézetek, vélemények ütköztetése!
  Teljesen személytelen, ugyanis a vélemény a fontos és nem annak megtestesítője!
  Tudom ezt nehéz megérteni nálatok, akik -jobboldali érvrendszerre tökéletesen jellemző-érvek helyett a személy esetleges hiteltelenítésével próbáltok teret nyerni!
  Ott ahol érvek csapnak össze érvekkel, ott csak érvelni lehet, .....személyeskedni nincs értelme!!!!
  Persze ,ha nem tudtok személyeskedni meg is vagytok lőve, mert érvek azok nagyon homályosak nálatok és gyakran önellentmondók, ráadásul utópisztikusak....!”
 • 76. gjozsi88 2011. június 09. 17:07
  „pancser!
  Rombolni csak akkor illik, ha tudjuk mit építünk a helyére......ez utóbbiról még konszepciók sincsenek!
  Ez a legnagyobb baj, ugyanis ez egy átmenet kellene, hogy legyen........de itt lesz egy hosszú romhalmaz!
  Jobb helyeken rombolás (átmeneti szállás mellett) majd elhordják a törmeléket és kezdődik az alapozás!
  Nálunk összedöntünk mindent..(átmeneti szállás sehol).....fogalmuk sincs ki viszi el a törmeléket.....arról még elképzelés sincs, hogy fog kinézni az új építmény, főként életképes lesz-e!!!!”
 • 75. SC 2011. június 09. 10:03
  „72. gjozsi88
  Az előző válaszomat moderálták,én viszont rád lennék kíváncsi,a nézeteidet ismerem...Ha nem tetszik ez,tépd csak tovább a szádat...”
 • 74. pancser 2011. június 09. 08:40
  „73! Hogy építhess, néha rombolni kell!”
 • 73. gjozsi88 2011. június 08. 17:49
  „. pancser 2011.06.08. 00:02
  68! Ne reménykedj, át lesz alakítva sok minden, nem lehet, hanem muszáj."

  Hát igen...!
  Muszáj, mert kidobtunk az ablakon az egy kulcsos adóval 500 milliárdot, így jogbiztonságot sutba vágva kénytelenek elvenni azoktól akik alig élnek meg a jövedelmükből!
  Ezt még megfejelték az ellopottnak tartott IMF hitelből vett MOL részvényekkel!
  Egyébbként miért jobb, ha ugy lesz munkájuk ,hogy gyakorlatilag nem lesz dolguk.....ugyanis nincs annyi felesleges hely a közszférába, hogy őket visszatereljék oda!
  Látható is, hogy fogalmuk sincs mi lesz.....csak rombolásig jutnak!”
 • 72. gjozsi88 2011. június 08. 17:45
  „SC!
  Nézetek nélkül az ember általában érdektelen.....mondhatnám unalmas!
  Nézd innen a dolgot.....!
  Ismétlem Rád nem vagyok kíváncsi a nézeteidre igen!!!!”
 • 71. Sagittarius 2011. június 08. 09:40
  „Mennyivel szebb is lenne az életünk, ha már valóban a helyén lenne az az utolsó koporsószeg! 1956-ban majdnem sikerült, de a "zombi" kitört a koporsóból! Akik most is még őket nyalják, lábbal tapossák az 56-os forradalmárok emlékét, hiszen nem kétséges, hogy az akkori és a mostani forradalmároknak is nyomós okuk volt és van a "kriptaszökevények" és támogatóik a "globális vérfarkasok" újratemetésére! Ezen dolgozzatok nagy erővel drága Jobbikos véreim, ne azon, hogy ki tud nagyobbat köpni a másikra az ugyan abban a hajóban evező 2 csapat közül!! Talán igyekezzünk egy irányba húzni, többre megyünk!”
 • 70. Sagittarius 2011. június 08. 09:30
  „Nana!! Nem plagizálni!! A koporsószegelést a Vona találta ki (támogatom, még mielőtt valakiben kérdés merülne fel), és nem az első szeget hanem az utolsót, és nem a mostaniak hanem a maszop koporsójába!!
  Csak látnám már!”
 • 69. pancser 2011. június 08. 00:02
  „68! Ne reménykedj, át lesz alakítva sok minden, nem lehet, hanem muszáj.”
 • 68. kenderice 2011. június 07. 20:52
  „Nem csak ezt a bohócot kellene már elküldeni a búsba hanem a cirkuszigazgatót is!
  Jövő héten be lesz ütve az első szeg a koporsójukba.Szarházi banda!”
 • 67. öszödiböszme 2011. június 07. 20:51
  „Ja, az én bohócomat elneveztem szijjjártónak!!”
 • 66. SC 2011. június 07. 19:45
  „64. gjozsi88
  Tévedsz.
  Jóval több!”
 • 65. tovari 2011. június 07. 18:37
  „ki a bohóc?
  Lázár: ami ma zajlik, az pénzkivonás
  A Fidesz tárgyalni kíván a rendvédelmi és honvédségi szakszervezetekkel, mert olyan módosítást nem támogat, amellyel szférában dolgozók jogait csorbítanák - közölte Lázár János.
  Létrehozva: 2007. szeptember 21., 17:34 nyomtat küld

  A jövőben a számukra kedvezőbb összegű nyugdíjat választhatják azok a nyugdíjba vonuló hivatásos katonák, rendőrök, határőrök, vám- és pénzügyőrök, tűzoltók, polgári védelmi, büntetés-végrehajtási, illetve nemzetbiztonsági tisztek és tiszthelyettesek, akik legalább 20 év szolgálati idővel rendelkeznek. Ezt a honvédelmi miniszter jelentette be a pénteken Budapesten.

  A Fidesz a szolgálati jogviszony olyan módosítását nem támogatja, aminek eredményeképpen a rendvédelmi szerveknél és a honvédségnél dolgozók jogait csorbítanák - közölte reagálásában Lázár János pénteken az MTI-vel. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke közölte: a kormány előterjesztéséről az érintett szakszervezetekkel is konzultáli kívánnak. Mint mondta, még nem kapták meg az előterjesztést, így a Fidesz-frakció elnöksége pénteken nem is tudta ezt megtárgyalni. Úgy vélte, elfogadhatatlan, hogy az újságírók előbb hozzájutottak az előterjesztéshez, mint a fideszes politikusok.

  Lázár János a haderőreformmal kapcsolatban azt mondta: a Fidesz azt tartja sikernek, ha Magyarország olyan honvédséggel rendelkezik, amely képes a hazai és nemzetközi feladatok ellátására. Ami ma zajlik, az pénzkivonás - jelentette ki.

  MTI - fidesz.hu”
 • 64. gjozsi88 2011. június 07. 18:30
  „SC!
  A nézetei maga az ember....!”
 • 63. SC 2011. június 07. 18:29
  „józsika,egy ember mindig érdekesebb,mint a nézetei...Találkozzunk,kíváncsi vagyok rád,nem kell félned,nem verekedni akarok.”
 • 62. gjozsi88 2011. június 07. 18:28
  „SC

  "Maradj a tárgynál józsika!És meríts bátorságot valahonnan...:-)))"
  A tárgynál maradtam.....Te kevertél ide mást....szerinted nekem miért kellene félnem tőled????
  Te nem érdekelsz.....a véleményedre lennék kíváncsi......!”
 • 61. gjozsi88 2011. június 07. 18:26
  „még annyit:
  Az élet annál bonyolultabb, mint amennyire leegyszerüsítenéd!
  Ugye egy miniszterelnök tárgyalási póziciója nehezen összehasonlítható egy fórum műfajjal......?
  Nyugtass meg.....érted a különbséget!!!!!
  Hidd el ....van különbség!
  Egyébbként nem Én nem hittem a szakszervezeti vezetőknek, hanem Orbán szóvivője, aki a Viktor véleményét tolmácsolja!
  Én hinnék neked.....persze ehhez el kellene mesélned, hogy mitől jó a Jobbik programja!”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség… Tovább olvasom