Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Szijjártó: a nemzeti ügyek kormánya az emberek pártján áll

Szijjártó Péter, a magyar kormányfő szóvivője szerint a nemzeti ügyek kormánya az emberek pártján áll, s nem tartja szép dolognak, ha egyes szakszervezetek és szakszervezeti vezetők számára politikai ambíciójuk kiélése és politikai pecsenyéjük sütögetése sokkal fontosabb, mint az emberek érdekképviselete.

 

"Az is jól látszik, hogy van néhány szakszervezeti vezető, aki bohóctréfát űz annak az állománynak a képviseletéből, mely állomány tagjai megbízták őket azzal, hogy az érdekeiket képviseljék. Ezeknek az embereknek sokkal inkább az lenne a feladatuk, hogy a rájuk bízott állomány érdekeit képviseljék, s nem pedig az, hogy bohóctréfát űzzenek az emberek és családok ezreiből. Mi ezt egy nagyon nem szép dolognak tartjuk" - mondta Szijjártó Péter csütörtökön Pozsonyban magyar újságíróknak a budapesti szakszervezeti megmozdulásokra reagálva.

Rámutatott, hogy "az emberek feje felett való és az embereket semmibe vevő kormányzás az elmúlt nyolc évben kudarcokhoz vezetett, és olyan helyzetbe hozta az országot, hogy most mindannyiunk megfeszített munkájára van szükség ahhoz, hogy kikerüljünk az adósságcsapdából, hogy át tudjuk szervezni, s meg tudjuk újítani az országot".

Megjegyezte, hogy a nemzeti ügyek kormánya 41 konzultációt indított azóta, hogy megalakult, és "az elkövetkezendő esztendőkben is számos konzultációt fogunk indítani, s minden egyes fontos kérdésben ki fogjuk kérni az emberek véleményét".

Szijjártó leszögezte: az ország újraszervezése, megújítása folytatódni fog, s a kormány számít a szakszervezetekre.

"Természetesen a szociális konzultáció eredményeit megvárjuk. A mai napon információim szerint az egymillió százezret is meghaladta a visszaküldött kérdőívek száma, ami hatalmas siker. Látszik, hogy az emberek is abban hisznek, hogy egyedül a velünk való közös kormányzás vezethet el a sikerhez" - fejtette ki a szóvivő.

Úgy fogalmazott, hogy a szociális konzultáció eredményeinek feldolgozása már megkezdődött, az eredményeket, ha minden jól megy, június 30-ig nyilvánosságra hozzák.

"Utána természetesen az ebből fakadó törvényalkotási munkát a parlament majd el fogja végezni, s az ebből fakadó szükséges egyeztetéseket, tárgyalásokat le fogjuk folytatni" - zárta nyilatkozatát Szijjártó Péter.


Korábban:


Szijjártó  Péter, a magyar kormányfő szóvivője szerint a nemzeti ügyek kormánya  az emberek pártján áll, s nem tartja szép dolognak, ha egyes  szakszervezetek és szakszervezeti vezetők számára politikai  ambíciójuk kiélése és politikai pecsenyéjük sütögetése sokkal  fontosabb, mint az emberek érdekképviselete.

"Az is jól látszik, hogy van néhány szakszervezeti vezető, aki bohóctréfát űz annak az állománynak a képviseletéből, mely állomány tagjai megbízták őket azzal, hogy az érdekeiket képviseljék. Ezeknek az embereknek sokkal inkább az lenne a feladatuk, hogy a rájuk bízott állomány érdekeit képviseljék, s nem pedig az, hogy bohóctréfát űzzenek az emberek és családok ezreiből. Mi ezt egy nagyon nem szép dolognak tartjuk" - mondta Szijjártó Péter csütörtökön Pozsonyban magyar újságíróknak a budapesti szakszervezeti megmozdulásokra reagálva.

Olvasóink írták

 • 13. Boli 2011. június 18. 16:04
  „12. Mit vártál tőlük? Az összes az előző rendszer kedvezményezettje, vagy annak gyereke. Az a színjáték, amit itt lenyomtak 22 év alatt, csak arra volt jó, hogy hatalomra kerülve ott folytassák, ahol dicső kommunista őseik abbahagyták. Céljuk csak a szűk elit felemelés, azok kiváltságainak megőrzése és anyagi javaik mérhetetlen növelése. Csóringer Lázár, Szíjjártó, akik néhány év "közszolgálat" után, több százmilliós magántulajdonokkal rendelkeznek. ?Miből is?
  Ja, most nem kommunistáknak, hanem éppen aktuálisan minek is nevezzük őket? Liberális? Ja nem, az ´98-ig volt, mert addig az fizetett jól. Népnemzeti, polgári? Nem igazán, max. annak egy megcsúfolás és kiforgatása. Megélhetési......... Csak ennyi, azt gondol utána mindenki, amit akar!”
 • 12. BJ.MÓVÁR 2011. június 18. 08:52
  „Ilyen népbutító mocskos szöveget a kommunistáktól lehetett hallani.Azt hiszik ők tojták a spanyol viaszt! GYALÁZAT! POFÁTLANSÁG!”
 • 11. Köszörűs 2011. június 18. 08:24
  „A tavalyi jövedelmükkel kalkulálva,Pintér Sándor cca 200(!)de O.V.a nemzeti ügyek miniszterelnöke is mintegy 3,5millió Ft.-tal kevesebb adót fog befizetni az államkasszába az idei év,mint a 2010-es esztendő után.Mi, az országos átlag környékén keresők meg többet,köszönhetően az egykulcsos adónak.Lesz miből koccintaniuk!A zemberekre!A nemzetre!Az államadósság legyűrésére!Az egészségü(nk)gyre!!!”
 • 10. gjozsi88 2011. június 17. 17:36
  „Szijjártó szerint a nemzeti konzultáció eredményes volt.......!
  ?????????
  Akkor minek tekinthető, hogy a VDSZ számára a kormánynak küldött válaszok másfélszeresét küldték újrahasznosításra??????”
 • 9. kerteszb 2011. június 17. 09:15
  „Minden napra egy Sz.Ártó hazugság, hogy kávét se kelljen innom... Isten fizesse meg neki amit művel.”
 • 8. Madarász 2011. június 17. 08:18
  „5. dünnyögő 2011.06.16. 21:54
  Már látom , hogy én nem számítok embernek.

  Jaj, hát Lézer Jani is megmondta, aki eddig nem gazdagodott meg, az nem számít embernek...

  1. háté 2011.06.16. 19:48
  Szijjártó: a nemzeti ügyek kormánya az emberek ??pártján áll, - ez a narancsos nyikhaj nem teszi hozzá azt a kis jelzőt, - az idegen "emberek-pártján" , hogy is hívják dukil <>

  Én inkább a helyükben így fogalmaztam volna: "a gazdag emberek pártján áll"

  3. miracle 2011.06.16. 21:05
  Valaki cseréljen már lemezt benne.
  Ez az elmúlt 8 év már pl már teljesen égő, mikor már több mint 1 éve narancsuralmi rendszer van.

  Tökéletesen egyet értek veled! Az elmúlt 8 évből egy már az övék, ergo ugyanúgy rontottak a helyzeten, ha nem jobban.

  Egyébként az a vicc az egészben, hogy bármennyire is nemzetiznek, ők már csak "bohóckormány" néven fognak bevonulni a történelembe.

  Ezt el...., nem kicsit, nagyon. :) <moderálva..>”
 • 7. elemér 2011. június 17. 07:39
  „Azért érdekes hogy ez a bohóc kormány egyre jobban lejárassa magát Mo.-n és a nagyvilágban.”
 • 6. Boli 2011. június 16. 23:21
  „.....
  A másik komoly "cég" az MTI. Ott nem volt hír a mai budapesti megmozdulássorozat, miközben az osztrák és német tévék is beszámoltak róla - természetesen nem a magyar "közszolgálati" alapján. A Hír tévé féle kommenteket meg inkább kommentálni sem kell, annyira szánalmas párttévé. A bohóc kormányunk minősítése majd a holnapi külföldi sajtóban gyönyörű lesz.

  Gyengébb képességű trollokat szeretném megkérdezni, ha már éltek anno a "pártállami" időkben, nem ismerős ez a "hírszerkesztési gyakorlat" számukra?
  Ja, vagy akkor is az aktuális hatalom hátsójában és színeiben nyomultak - akkor nincs is több kérdésem, elvtársak! Előre, kitartás, sötétség...
  Nincs is szebb, mint amikor a hülyeség szorgalommal párosul! Pártunk és kormányunk gyönyörű példái ennek!”
 • 5. dünnyögő 2011. június 16. 21:54
  „Már látom , hogy én nem számítok embernek.”
 • 4. dorombolok 2011. június 16. 21:38
  „A nemzeti ügyek kormányáról csak az nem derül ki , hogy melyik nemzeté , mert nem a magyar ügyeké az már lassan tökéletesen bizonyossá válik.”
 • 3. miracle 2011. június 16. 21:05
  „Valaki cseréljen már lemezt benne.
  Ez az elmúlt 8 év már pl már teljesen égő, mikor már több mint 1 éve narancsuralmi rendszer van.”
 • 2. öszödiböszme 2011. június 16. 19:56
  „Tehát ez a mocsok bohóckormány nem áll az én pártomon! Ergo nem vagyok ember. Ennek gondolom egy-két Ödipusz komplexussal küszködő narancscsicska örül.”
 • 1. háté 2011. június 16. 19:48
  „Szijjártó: a nemzeti ügyek kormánya az emberek ??pártján áll, - ez a narancsos nyikhaj nem teszi hozzá azt a kis jelzőt, - az idegen "emberek-pártján" , hogy is hívják dukil <>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országszerte tüntettek a szakszervezetek

Tizenöt megyeszékhelyen tartottak csütörtökön autós figyelemhívó demonstrációt. Tovább olvasom