Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Szijjártó: a megújulás politikájába nem férnek bele a megszorítások

Hiába a szocialisták beteges ragaszkodása a megszorításokra, a megújulás gazdaságpolitikájába nem férnek bele a megszorítások - közölte Szijjártó Péter.

Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője reagált Szanyi Tibor (MSZP) szombati sajtótájékoztatójára.

"Megszorítások helyett megújítjuk és újjászervezzük Magyarországot: munkahelyeket teremtünk, egyensúlyba hozzuk a nyugdíjkasszát, átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hozunk létre" - írta a miniszterelnök szóvivője közleményében.

Szanyi Tibor, az MSZP politikusa szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfő "szocialista aberrációnak" minősítette azt a kijelentést, hogy megszorításokra készülne.

Szanyi Tibor kijelentette, hogy az MSZP - még kormányon - valóban élt a megszorítások eszközével, de "Orbán Viktor ezt sokkal fokozottabban teszi", azzal a különbséggel, hogy nem hajlandó elismerni.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. öszödiböszme 2011. január 17. 11:37
  „Megoldják. Csökkentik a nyugdíjat, emelik a gyógyszer árát. Így megoldják a nyugdíjasok problémáját. Nem lesz pénzük a gyógyszert megvenni. Okosak. Ennek a senkiházinak, még van pofája nyilatkozni. 58. Én szívesen találkoznék vele a Baross úton., Petiből Petrát csinálnék belőle!!!!!!!”
 • 66. janika 2011. január 17. 10:55
  „49. hozzászólás Csetneky 2011.01.15. 21:34

  "Megszorítások helyett megújítjuk és újjászervezzük Magyarországot: munkahelyeket teremtünk, egyensúlyba hozzuk a nyugdíjkasszát, átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hozunk létre"

  Nem igazán értek néhány embert. A fent felsoroltak miért jelentenek problémát? Épeszű ember mi mást akarhat?

  Hát dumálni és megvalósítani az két különböző dolog! Még a fekete és a szürke munkáltatást sem képesek felszámolni! Félő,hogy ebből csak a gyógyszer támogatást tudják és fogják megvonni! Hagy hulljon a férgese jelszóval!”
 • 65. annobon 2011. január 17. 08:30
  „"munkahelyeket teremtünk" Na ez ilyenformán nem teljesen fedi a valóságot.
  Megszűnő munkahelyek: - a bankok a válságadó fényében csökkentik az alkalmazottaik számát
  - a magánynyugdíjpénztárak zöme meg fog szűnni (az alkalmazottaikkal együtt)
  - összevont hivatalok
  hirtelen ennyi jutott eszembe...”
 • 64. zeta62 2011. január 16. 20:12
  „Sokan nem veszik tudomásul, vagy nem is látják, hogy egy tőről metszett banda mindkettő, a maszop és a ..fityesz is...
  Ugyanazok a gyökerek. Az nagyon jól látszott, hogy az izraelita nagy-nagy összejövetelen egymás közelében ültek mind a két banda hangadói, kipában :)
  De a zemberek esze nem terjed odáig, hogy észrevegye: a különadókat is ők fizetik, mert a hangzatos duma után azért csak mindennek felment az ára januárban, mint anno a 90-es évek elején. Azért, mert nem a kormány szedi be, azért csak megszorítás az is, bárhogy hívják, és bárkivel szedetik be.
  S a viktátor nyilatkozata alapján a java majd februárban jön. <moderálva..>”
 • 63. LAZA 2011. január 16. 16:53
  „Valami kis keveredés lehet a klaviatúrámnál.Azért a lényeg remélem érthető.”
 • 62. LAZA 2011. január 16. 16:49
  „Tényleg jó lenne már tudni arról,hogy a cimben szereplő úriember milyen szerepet tölt be a királyi udvarban.
  Most amikor a földkerekség urai a ficcsek a púlok és különféle stenderek korát éljük.
  Egyáltalán nem mellékes az,hogy milyen szerpkörben nyilarkozik valaki.Valóban kormányszóvivő-e vagy egyszerűen csak egy udvari bolond az illető.
  Jó lenne az illetékesnek ezt konkrétan lefikszálni.
  Mert ugye ha a Király azt nyilatkozza,hogy megszünnek különféle kiváltságok jönnek a megszorítások,csőkkennek a kiadások stb.stb.stb.
  Mi történik?
  A forint erősődésnek indul és talán az előbb említett szervezetek is egy kicsit hátradőlnek és azt mondják várjunk még egy kicsit az újabb lemínősítéssel.
  Igen ám de jön az eddig nem egészen tisztázott szerepkörű szóvivő és bekapcsolja a lemezjátszott a nyolcéve unos untalan hangoztatott lemezzel!
  A Fidesznél pedig nem lesznek megszorítások,mert a Fidesz politikájában nem férnek bele!
  Most akkor mi van?
  Legfőképpen mi lesz?
  Mit szólnak ehhez a nemzetközi pénz világ úrai?
  Tavaly nyáron már megtapasztalhattuk mikor az ill. szóvivő úr és egyik cimborája megszólalt!
  Jó lenne itt már valamit az uralkodónak is lépni.
  Lásd irásom eleje!
  Egy nagy”
 • 61. xonder 2011. január 16. 16:29
  „Fidesz kutyából nem lesz szalonna!!!”
 • 60. háté 2011. január 16. 13:38
  „Ezek nem is megszorítások!---ugye hülyegyerek?

  Orbán Viktor a héten, egy amerikai hírügynökségeknek adott interjújában azt közölte, hogy februárban olyan intézkedéseket fog bejelenteni, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, és a munkanélküliek juttatásait. Sőt, ez utóbbit a ,,nagyvonalú" jelzővel illette, amit ő majd most megszüntet.

  MUNKAHELYET--VISSZA A MAGYAR GAZDASÁGOT!--csak pofázni tudtok és másokra fogni amit műveltek.
  Cionista hátsófél-tisztítók!”
 • 59. Bóca 2011. január 16. 11:06
  „Hülye, narancsködös, csórókáim! Már februártól megtapasztaljátok a magyarok úristenit! Sz.P meg a többi fityeszes jót röhög rajtatok!”
 • 58. Jethro_Tull 2011. január 16. 10:09
  „Petike !

  Remélem elfelejted Győrt. Költözz Felcsútra, mert én nem szeretnék veled találkozni a Baross úton.”
 • 57. vikri 2011. január 16. 09:40
  „MÉG elfogadják a zemberek (hívők), hogy mást mond a pártuk és kormányunk, mint, ami történik körülöttünk, hiszen az ige szerint minden gond a "Gyurcsány-Bajnai" kormány miatt van (pl. benzin ár) - és ez még így is lesz egy pár évig... De aztán már nem lehet kire fogni (bár az ígéret ellenére jogilag azóta sem tudtak bizonyítani semmit, pedig volt/van levadászó erőfeszítés rendesen - pl. Sukoró). Sajnos még az eu-s jobboldali kritika sem mérvadó (német, francia), és azt is sikerül elhitetni, hogy a nyugati médiatörvényekben is óriási büntetésekkel fenyegető egypárti médiatanács van. Remélem, az indulatok csökkennek és majd kitisztulnak a dolgok. Aztán majd ellenkezőjére fordulnak a dolgok, és magasról lehet nagyot esni...”
 • 56. okostojas007 2011. január 16. 08:05
  „a többségnek itt az a gondja - hogy újság olvasásért ( kisalföld ????)
  nem kapunk 10 milliót...
  igaz - nyilas misi sem gazdagodott meg belóle , de a mostani
  hatalom sem tud nlküle ( hír figyelés ) élni......
  vajon a norvég zenekar ezért mennyit kaphat zsebbe.....”
 • 55. 621 2011. január 16. 05:27
  „Disznóólból(ba) való papagájpetike!
  Hazudsz, mint ahogy hazudtál az elmúlt években is. Egyébként lehet, hogy te meg főnököd disznóólba érzik magukat, én ahogy annak idején "kurva-magyagrországon" sem éreztem magam, disznóólként sem gondolom kis hazánkat. Mivel TI úgy érzitek, lehet keresni egy igazi disznóólt és megkötni az albérleti szerződést... Szégyentelen banda!!!!”
 • 54. háté 2011. január 15. 23:00
  „Orbáncézárnak annyira elment az esze, hogy disznóól-hoz hasonlította hazánkat.

  matolcsi 300.000 új munkahelyről beszél,

  Szijjártó: a megújulás politikájába nem férnek bele a megszorítások--ja csak a dinóm-dánom.

  Az eu-mulatozást,- 29.000.000.000./huszonkilenc milliárdra tervezik,--normális szakértők 50 milliárd végösszeggel!--fejenként 3-5 millió!
  Marha gazdagok vagyunk.”
 • 53. háté 2011. január 15. 22:19
  „Mit is szeretnél viktorcézár?--narancsos-cionista országot, melyben az ember a Magyar az utolsó!
  A parlamentáris hagyományt szeretném folytatni Magyarországon. Ha elkezdünk népszavazást kiírni, mondjuk, az alkotmány kérdésében, akkor meg fogunk indulni az elnöki rendszer felé, és én ezt nem szeretném. Azért választják meg a parlamenti képviselőket, hogy a mindenkire tartozó fontos kérdésekben döntsenek, ezért csak kivételes esetekben kell népszavazást tartani.

  --úgy van, csak és csakis te és bandád dönthessen, --ha a népnek nem tetszik, -büntetünk!
  Eltöröljük a sztrájk jogot, a szólás szabadságát, eltörölünk mindent,--aki ellentmond börtönbe vele, --Budaházy bent, a bűnöző komcsi-cionista bagázs meg viribül!”
 • 52. háté 2011. január 15. 22:10
  „AHA
  Nem csak az elmúlt nyolc év rablógazdálkodása miatt vagyunk itt!
  Nagyon is közrejátszott az egészben: fidesz -likud testvérpárt!--igen észrevettük, hogy semmivel sem különb a narancsos banda elődjénél.
  Itt a közeli példa városunk,--mi változott a komcsik óta?-- rosszabb lett.-- a multiknak , a narancsos segnyalóknak jut minden.
  Itt olyan diktatúra van, rákosi szeme fényei lennének a várost jelenleg bitorlók.

  Orbáncézár;
  - Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. (Magyar Nemzet, 1998. április 9.)

  - Csak a Fidesz látszik kormányképes erőnek. (2010. február 9. Tények)”
 • 51. Rinpócse 2011. január 15. 21:48
  „48,én mércém van ott,ahol a tied,mit tudsz Bajnairól ?hallottad ugye,láttad a rá panaszkodókat 3 szintes villájuk előtt,2 terepjáró a háttérben,meg még maszopos sem vagyok:-)”
 • 50. kisem 2011. január 15. 21:46
  „Teljesen mindegy, hogy minek nevezik azt, ha a lakosság döntő hányada az eddig megszavazott törvények, végrehajtott intézkedések nyomán nehezebb anyagi körülmények közé kerül, mint akár csak egy évvel korábban, ha nő a bizonytalanság a megélhetést biztosító munkahely vonatkozásában, ha azt minden indoklás nélkül el lehet venni, ha a járandóságok folyósítása a továbbiakban csökkenhet vagy megszűnhet. És van más is.
  Szóval, legyen igaza Diktafon Petyának, ez nem megszorítás, ez zsarolással fűszerezett megfélemlítés.”
 • 49. Csetneky 2011. január 15. 21:34
  „"Megszorítások helyett megújítjuk és újjászervezzük Magyarországot: munkahelyeket teremtünk, egyensúlyba hozzuk a nyugdíjkasszát, átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hozunk létre"

  Nem igazán értek néhány embert. A fent felsoroltak miért jelentenek problémát? Épeszű ember mi mást akarhat?”
 • 48. AHA 2011. január 15. 21:33
  „Rinpócse, jellemtelen libatolvajjal példálózni, háát te sem vagy valami magas erkölcsi mérce.
  Bajnai egy offshore tolvaj, igaz ez maszop szavazóknál még belefér. :D”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatanács - A katolikus rádió több helyi URH-frekvenciára is pályázik

Már a jövő héten dönthet a Médiatanács a középhullámú sugárzást szombat éjféltől megszüntető Magyar… Tovább olvasom