Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Szijjártó: a jövő hét elején mutatja be a kormány a strukturális reformokat

A jövő hét elején hozza nyilvánosságra a kormány a strukturális reformokat.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: zajlanak az egyeztetések és a konzultációk a strukturális reformokról szóló végleges előterjesztés ügyében, amelyet a kormány a hét végén tárgyal meg, és a jövő hét elején mutat be a nyilvánosságnak.

Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn azt mondta, várhatóan e hét második felében ismerteti a kabinet a strukturális reform lépéseit.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Boli 2011. február 24. 19:46
  „L.szar sem lesz itt, nemhogy strukturális reformok. Semmi olyan dologhoz nem mernek nyúlni, amihez kellene. Hol van a nagy elszámoltatás? Csak a tájékoztatókon, a politikusi halandzsákban. Hol van annak a munkakerülő rétegnek a munkára kényszerítése (igen is a kényszerítése, mert máshogy nem fog menni), amelyik soha nem is akart dolgozni, csak a segélyekre és a bűnözésre építi az életét? Rokinyugdíjas 20 évesek. Az Apeh sem túl aktív a bodzaszedő kisiparosok BMW és Merdzsó elszámoltatásával... Nekem munka mellett nem sok esélyem van egy ilyen autót összeszednem, de a segélyekből élőknek telik rá! Mert megdolgoztak érte! Ugye? Mikor is? Ja, mert olyan marha vagyok, hogy adózok, dolgozok, befizetem a közterheket... Tényleg bennem lesz a hiba! Inkább mentem volna "utolsó tolvaj" politikusnak, akkor még érinthetetlen is lennék!”
 • 56. Komissar 2011. február 23. 22:17
  „a kéz elöl, a nyelv nem elöl. :-)))”
 • 55. Jandex 2011. február 23. 21:18
  „Volt egy orbán-schmitt tali de nem szól róla a fáma,hogy hova tette kézjegyét a pali bá,előre vagy hátra?!:)))”
 • 54. pistuka49 2011. február 23. 20:01
  „Erre befizetek!”
 • 53. Pofátlan 2011. február 23. 15:02
  „A segélyeket csökkenteni fogják.
  A munkanélküli segélyesek nem fognak jól járni.
  Kérdés az hogy Orbánék az új barna nemesség, a kisebbségiek segélyeihez hozzá mernek e nyúlni.”
 • 52. load 2011. február 23. 12:19
  „51. Komissar
  Azt hiszem, ez nem köpönyegforgatás.
  Rosszabb.
  A kiérlelt, átgondolt, megvalósításra érett koncepció hiánya.”
 • 51. Komissar 2011. február 23. 12:12
  „50. load 2011.02.23. 11:10

  Itt a baj, hogy ez egy évvel ezelőtti!
  Így kell köpönyeget forgatni, lényeg hogy gátlástalanul hazudjunk, a mi akolunk élőlénye mindent bevesz.”
 • 50. load 2011. február 23. 11:10
  „Egy interjú a miniszterelnökkel még tavalyról az orbanviktor.hu-ról:

  Többkulcsos adórendszerre van szükség
  2010. február 9.

  Orbán Viktor szerint nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A Fidesz elnöke a TV2 Tények című műsorának arról is beszélt, hogy rövidíteni kell az állami megrendelések kifizetési idejét, emelni kell az orvosok, nővérek fizetését.
  A tervezett adócsökkentés mértékét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: ,,nagyon, amennyire csak lehet". Hangsúlyozta azonban, hogy pontos számokat, százalékokat sem most nem mond, sem pedig a kampány hátralévő heteiben. Az átadás-átvétel megtörténtéig ugyanis, amíg nem derült ki, hogy ,,pontosan mennyi csontváz van a szekrényekben", számokat, százalékokat felelős politikus nem mondhat - hangsúlyozta.
  Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az sohasem lesz igazságos. Ebből következik, hogy nem lehet egy kulcs, több kategóriának kell lennie - mondta.
  A munkahelyteremtéssel összefüggésben a pártelnök kifejtette: az állam által megrendelt munkák kifizetését - amely ma 90-120 nap körül van - meg kell próbálni lecsökkenteni 30 napra, később pedig 8 nap körüli határidőben kell maximálni. Hozzátette azt is, hogy a kis- és középvállalkozásokat alacsonyabb kulccsal adóztatnák.
  Az egészségügyi feladatokról szólva hangsúlyozta, növelni kell az orvosok és az ápolónők számát, és emelni kell a fizetésüket is, ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhető külföldi ajánlatokkal.
  A pártelnök közölte: megengedhetetlennek tartja, hogy nincs minden településen körzeti megbízott. Emellett szerinte pótolni kell a hiányzó mintegy háromezer rendőrt, és a Fidesz célja az is, hogy növelje a kapitányságok számát.
  A nyugdíjak ügyével kapcsolatban kijelentette: határozott nemet mond a nyugdíjkorhatár emelésére.
  Arra a kérdésre, hogy megadóztatná-e a Fidesz a minimálbért, úgy reagált: még mindig létezik olyan gazdaságpolitika, amellyel ez elkerülhető lesz.
  Orbán Viktor kérdésre beszélt a hazai cigányság helyzetéről is, és kifejtette: egy olyan feszült, ideges, dühös és csalódott országban, mint amilyen ma Magyarország, nagyon nehéz megteremteni a békés együttélés feltételeit a cigányság és a többségi társadalom között, ,,de nem olyan kezelhetetlen ez a helyzet, mint amilyennek látszik".
  Egyrészt el kell érni, hogy a törvényt mindenki fogadja el ,,szentírásnak", ,,tehát senki ne érezze úgy, hogy akár társadalmi helyzete, akár jövedelmi helyzete miatt ő felmentést kap a törvények betartásának kötelezettsége alól. Ez érvényes a politikusokra is, akik a hatalmukkal szoktak visszaélni, de érvényes a cigányokra is természetesen, akik időnként a léthelyzetük miatt fölmentve érzik magukat, és elég gyakran követnek el olyan, vagyon elleni bűncselekményeket, amelyeket egyébként nem lehet elkövetni Magyarországon" - mondta.
  Másrészt a többségnek lehetőséget kell adnia a cigányság számára, hogy a gyermekek jó minőségű iskolákba járhassanak, és a képzettségükkel kikeveredhessenek nehéz helyzetükből, a felnőtteknek pedig munkalehetőséget kell kínálni - hangsúlyozta.
  Kiemelte azt is: csak az a kormány kérheti a törvények betartását és a munkabarát életmódot a hazai cigányságtól, amely kabinet ezzel egy időben képes munkalehetőségeket is kínálni; ,,mi erre képesek leszünk: részben közmunka-lehetőségeket fogunk kínálni, részben pedig megindítjuk a gazdasági növekedést, és így a piac is kínál majd munkalehetőségeket".
  Orbán Viktor ismét rámutatott, hogy szerinte a radikális jobboldalra szavazni elvesztegetett voksot jelent, ugyanis ma a jobboldalon csak a Fidesz látszik kormányképes erőnek.
  A Fidesz elnöke pénteki országértékelőjében azt mondta, olyan kormányra van szükség, amely nemcsak a kormányzást, hanem a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet is megújítja, mert ezek együtt, közösen viselik a felelősséget a magyar gazdaság összedöntéséért. Arra a keddi kérdésre, hogyan képzeli el a megújítást, úgy reagált: ,,abban bízom, hogy ezt ők is belátják".
  Az elszámoltatásokkal kapcsolatban több ügyet is konkrétan megnevezett, így a BKV, a sukorói kaszinó-beruházás, a MÁV Informatika, valamint a 2006-os ,,adathamisítás" ügyét is, de megjegyezte, hogy nem a kormányzó pártnak és nem is a leendő miniszterelnöknek a dolga, hogy ügyeket diktáljon a nyomozóhatóságok számára.
  Arra a kérdésre, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, amelyre Mesterházy Attila, az MSZP és Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje is hívta, közölte: erről majd a Fidesz elnöksége hozza meg a döntést, még március 15. előtt.

  http://orbanviktor.hu/cikk/tobbkulcsos_adorendszerre_van_szukseg”
 • 49. hidas 2011. február 23. 10:50
  „48.Hans
  Már nyilatkozott az MTV-ben, hogy nem fizeti vissza, mert ez járt neki!”
 • 48. Hans49 2011. február 23. 10:09
  „Remélem a "Főhausznyek: Sz.P/-nek lesz pofája az általa pofátlanul felvett törvényen felüli fizetését /2 milliófelett/ visszafizetni! Inkorrektségből immáron többedszer is jelesre vizsgázott miközben az általa korábban sokat emlegetett "emberek" elszegényedésük miatt állati sorba kényszerülnek . Ő meg van győződve a maga és főnöke tökéletességéről és mindenhatóságáról aki állam az államban !!!”
 • 47. sziszifusz 2011. február 23. 09:49
  „A talicska - nálam - lehallgatás nélkül - a talpig becsületes baloldali maszopos gárda elavult pénzkezelési ügymenete volt.
  A fejlődés és a minta előttük.Csak okosan és becsületesen.”
 • 46. sziszifusz 2011. február 23. 09:44
  „Nem szabad szélkakasként forgolódni,tessék kitartani.Én megvárom amíg Esztergom/20 milliárdos hiány/ és pl. Pécs lesz a követendő önkormányzati példa- 550 ezres tanácsadói állással/polgármesternek ad tanácsot/ és 67 millás/polgármesteri hivatal/ átvilágítással.A két szóvivő a kétmillás fizetéssel akár nokiás vagy whiskys dobozban is elférhet.Miattam.Csak ne talicskázzanak.”
 • 45. pozdorja 2011. február 23. 09:14
  „Szijjártó Petike túl sokat tud, ezért kellett neki adni valami fontos ember titulust. Ha nem kapott volna, lehet köpött volna.”
 • 44. annobon 2011. február 23. 08:11
  „Csak két idézet a fenti cikkből:
  1. "Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője"
  2. "Nagy Anna kormányszóvivő"
  Nos, ha már itt tartunk, mondjuk itt is lehetne spórolni... /Minek két szóvivő! Mielőtt lekommunistázna valaki, az MSZP érában is elleneztem a Daróczi-Budai Bernadett párost. Tök fölösleges beosztás. Meg a Selmeczi is mehetne tartalékba, minek a ´nyugdíjvédelmi´ beosztás? Hiszen van új nyugdíjtörvény. Ennyi egyelőre./”
 • 43. thermál 2011. február 23. 08:11
  „" a jövő hét elején MUTAT BE a nyilvánosságnak" - netek !”
 • 42. Jandex 2011. február 23. 05:57
  „40. hidas 2011.02.22. 23:00
  Készültek az uralkodásra,most meg készülnek a választásokra!
  /nem vicc már most azt tervezgetik hogyan fognak választást nyerni,minimum 2/3-al! /”
 • 41. Stickers 2011. február 22. 23:05
  „Bakancs ... van jó ötlet, nagyon is.

  Először is az álláshalmozást megszüntetni politikusi berkekben
  Másodszor a fizetést egyensúlyba hozni az elvégzett munka mértékével
  Harmadszor minden olyan nyugdíjastól megvonni a nyugdíjat, aki úgy ment el 45 éves korban, hogy csak asztal mögött ült, és közben feketén dolgozik külföldön.
  Negyedszer a rokkantnyugdíjból az álrokkantakat kiszórni
  Ötödször a képviselői járandóságokat megnyirbálni

  Kezdetnek megfelel”
 • 40. hidas 2011. február 22. 23:00
  „Ez már a sokadik bejelentett határidő! Mi a búbánatot csináltak nyolc évig ha most folynak az egyeztetések, konzultációk?”
 • 39. Stickers 2011. február 22. 22:56
  „Miért addigra valaki megszüli őket? Ami eddig nem volt ezután sem lesz”
 • 38. coment 2011. február 22. 20:01
  „Az újbeszél jellegzetessége, hogy egy szó jelentheti az ellenkezőjét is.
  Így azt hiszem mindenki előtt világossá válnak Szijjártó szavai :
  "NEM LESZNEK MEGSZORÍTÁSOK"
  "MINDENKI JÓL JÁR"
  "MEGVÉDJÜK A MAGÁNNYUGDÍJ PÉNZTÁRAKAT"
  .
  .

  tovább is van, mondjam még?”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy kaszinót Pécsen

Tizennyolc millió forintot zsákmányolt az a két fegyveres, aki kedd hajnalban kirabolta a Pécs… Tovább olvasom